3/9/10

Η Ελλάδα «ηττήθηκε» απ' τη Ρωσία και μπορεί να απέφυγε τις ΗΠΑ, όχι όμως και την Ισπανία, την οποία καλείται πλέον να κερδίσει ΤΩΡΑ ή ΠΟΤΕ!


 Όποιος παρακολούθησε το χθεσινό ματς της Ελλάδας με τη Ρωσία, δε μπορεί να μην είδε ότι η Εθνική μας ΔΕΝ ήθελε να κερδίσει. Το τελικό 73-69 υπέρ των Ρώσων γράφτηκε με ένα επιθετικό ντεμαράζ των διεθνών μας στα τελευταία λεπτά και καλά να φανεί σαν ντέρμπι, αφού οι Ρώσοι είχαν πάρει μεγάλη διαφορά και «ξαφνικά» έκαναν πολλά λάθη και ήταν τρομερά άστοχοι..

 Η εικόνα αυτή ήταν απαράδεκτη, η Ελλάδα έγινε ρεζίλι και το πιο αστείο; Μπορεί τελικά σα 3οι στο γκρουπ να αποφύγαμε στους «8» τις ΗΠΑ, όχι όμως και την Ισπανία στους «16», μιας και λίγη ώρα αργότερα οι Γάλλοι επίσης «ηττήθηκαν» απ' τη Νέα Ζηλανδία με 12 πόντους διαφορά (ακριβώς όσο ήθελαν οι Νεοζηλανδοί), με συνέπεια να τερματίσουν 4οι και να αποφύγουν Ελλάδα, Ρωσία, θεωρώντας προφανώς πιο εύκολους αντιπάλους τους... 1ους του ομίλου μας και διοργανωτές Τούρκους!
 Πέραν όμως της «επιλογής» για δικό τους αντίπαλο, οι Γάλλοι επέλεξαν αντίπαλο και για εμάς, στέλνοντάς μας τους... Ισπανούς, που θέλαμε να αποφύγουμε!
 Το Σάββατο λοιπόν η Ελλάδα θα παίξει με την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ισπανία, στους «16» και παρουσιάζεται η ευκαιρία στους διεθνείς να κλείσουν τα στόματα των επικριτών με μία μεγάλη νίκη, απέναντι σε μία ομάδα που μας έχει πελάτες, αλλά κατεβαίνει χωρίς τους Γκαζόλ (την ανεβάζει ένα επίπεδο ακόμη) και Καλντερόν. Εδώ πρέπει να φανούν μάγκες, παίχτες και Καζλάουσκας..
 Και στο βάθος... Σερβία, αφού αν τελικά η Ελλάδα καταφέρει να αποκλείσει τους Ισπανούς, παίζει στους «8» με το νικητή του Σερβία - Κροατία, ενώ στα ημιτελικά με κάποιον από Τουρκία, Γαλλία, Σλοβενία, Αυστραλία...

 Τα ζευγάρια της φάσης των «16»: 
 Σερβία - Κροατία, Ισπανία Ελλάδα (Σάββατο)
 Τουρκία - Γαλλία, Σλοβενία - Αυστραλία (Κυριακή)
 ΗΠΑ - Ανγκόλα, Ρωσία - Νέα Ζηλανδία (Δευτέρα)
 Λιθουανία - Κίνα, Αργεντινή - Βραζιλία (Τρίτη)

 Όλα τα νοκ-άουτ ματς θα γίνουν στην Κωνσταντινούπολη, από Σάββατο έως Τρίτη. Το πρώτο ματς θα είναι στις 18:00 και το δεύτερο στις 21:00. Φυσικά, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν μόλις 4 ζευγάρια: Σερβία - Κροατία, Ισπανία - Ελλάδα, Τουρκία - Γαλλία και Αργεντινή - Βραζιλία.


 * Η τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων ήταν σκέτη παρωδία για το Mundobasket, που όμως αποδεικνύει ότι είναι ασόβαρη διοργάνωση. Αυτό το πράγμα, που τελευταία αγωνιστική όπου κρίνεται η πρόκριση οι ομάδες ίδιου ομίλου παίζουν διαφορετικές ώρες είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για τόσο μεγάλη διοργάνωση. Τα ματς των τελευταίων αγωνιστικών πρέπει να διεξάγονται την ίδια ώρα, ώστε να μην μπορούν οι ομάδες να κάνουν αυτά τα «μαγειρέματα». Ας το κοιτάξουν οι υπεύθυνοι και μετά να αναρωτηθούν γιατί κάποιοι (παίχτες και σύλλογοι) «σνομπάρουν» τη διοργάνωση...

 * Καλή μας τύχη αύριο με την Ισπανία!

4 σχόλια:

tzonakos είπε...

Με βάση την ως τώρα εικόνα της ομάδας μας ειναι δυστυχώς πολύ δύσκολο να αποφευχθεί ο διασυρμός απο την Ισπανία.
Μακάρι να βγώ λάθος, μα οσα εχω γράψει ως τώρα εχουν επαληθευτεί.
Ισα που εχει αρχίσει να μου λείπει αυτός που τον έκραζα για τις γαβρικές του συμπεριφορές, ο Παν.Γιαννάκης ως προπονητής της εθνικής, αν μη τι άλλο τους έκανε να παίζουν γερά.
Οπως και να εχει, τα παιδιά προσπάθησαν και δεν τα κατηγορώ.

Mike είπε...

Ετσι ακριβως ειναι tzonako. Με αυτη την εικονα δεν παμε πουθενα!
Ειναι φανερο νομιζω, οτι το καλο κλιμα που υπηρχε στην Εθνικη απουσιαζει απ' το Μουντομπασκετ της Τουρκιας...

Laplace είπε...

καλησπερα φιλε

δεν εχω να προσθεσω τιποτα,οπως τα γραφεις ειναι..
μιλαμε για εντελως ασοβαρη διοργανωση, κομμένη κ ραμμένη στα μετρα της τουρκιας,με μετριο μπασκετ,υπναραδες προπονητες κ πολλα παρατραγουδα(μεσα σε αυτα δεν βαζω κ το οτι δωσαμε το ματς για να διαλεξουμε αντιπαλο καθως αυτο γινεται εδω κ πολλα χρονια σε ολα τα αθληματα)

τουλαχιστον στον επομενο γυρο θα δουμε καποια ζευγαρια που ειναι παραδοσιακοι αντιπαλοι..

καλη μας συνεχεια
καλο ΠΣΚ φιλε

Mike είπε...

ναι, αμα αποκλειστουμε εμεις τουλαχιστον θα δουμε παραδοσιακα ντερμπι για παρηγορια!

Επισης φιλε.