1/9/10

Κάκιστη η Ελλάδα, έχασε εύκολα απ' την Τουρκία και πλέον τρέχει και δε φτάνει...


 Η κάκιστη εικόνα της Ελλάδας οδήγησε σε φυσιολογική ήττα απ' την Τουρκία με 76-65. Τρίτη σερί εμφάνιση κάτω του μετρίου και φαρμακαρή για την Εθνική μας ομάδα, αφού στα δύο προηγούμενα ματς αντιμετώπισε αδύναμους αντιπάλους και έφτασε κουτσά στραβά στη νίκη.
 Οι επιστροφές των Φώτση, Σόφο δεν βοήθησαν καθόλου, η Ελλάδα έπαιξε ένα απ' τα χειρότερα αμυντικά της παιχνίδια εδώ και πάρα πολύ καιρό και σε συνδυασμό με την αστοχία στην επίθεση, την τρομερή βραδιά του Ιλιάσοβα (παιχταράς) και τη γενική ευστοχία των Τούρκων, αλλά κυρίως το τραγικό κοουτσάρισμα του πολύ «λίγου» Καζλάουσκας ήρθε η πρώτη ήττα στη διοργάνωση. Στο μοναδικό όμως παιχνίδι που «απαγορευόταν» μιας και η πρωτιά του ομίλου ήταν το μεγάλο στοίχημα της ομάδας μας. Οι Τούρκοι είναι οριστικά 1οι κι εμείς θα παλέψουμε σήμερα με τους Ρώσους για τη 2η θέση, η οποία είναι... χειρότερη θεωρητικά απ' την 3η!
 Γιατί παράλληλα μαθαίναμε για τη δεύτερη σφαλιάρα της Ισπανίας απ' τη Λιθουανία, κάτι που φυσικά δε μας βολεύει καθόλου, μιας και μας στέλνει αντιμέτωπους με τους Ισπανούς στους «16».
 Σενάρια υπάρχουν αρκετά για το «αύριο» της Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ, αλλά κάποια είναι αστεία, όπως αυτά που θέλουν την Ισπανία 2η ή 4η...

 Τα φυσιολογικά σενάρια για την Ελλάδα, που έχουν να κάνουν με την Ισπανία ως 3η του ομίλου της, είναι τα ακόλουθα δύο:
 1ον) Νικάμε τους Ρώσους και είμαστε 2οι στον όμιλο, που σημαίνει ότι στους «16» παίζουμε με Ισπανία και στους «8» με ΗΠΑ. Δηλαδή καλά κρασιά...
 2ον) Χάνουμε απ' τους Ρώσους και είμαστε 3οι στον όμιλο, που σημαίνει ότι στους «16» παίζουμε με τον χαμένο του Γαλλία - Λιθουανία (μάλλον Λιθουανία) και στους «8» με Αργεντινή. Χμμμ, μάλλον λίγο καλύτερα εδώ, ε;

 Το θέμα όμως πρωτίστως είμαστε εμείς. Με αυτά τα χάλια δεν πάμε ΠΟΥΘΕΝΑ. Πρέπει να διορθωθούν πολλά και άμεσα. Όσο για την κλήρωση, παγκόσμιο παίζουμε, αν δε μας τύχει και σοβαρός αντίπαλος, τι θέλουμε, να παίζουμε όλο με άσχετους; Αναφέρομαι φυσικά στο γεγονός ότι όλοι έχουν... τρομοκρατηθεί με το νοκ-άουτ ματς με την Ισπανία. Εντάξει μπορεί να είμαστε πελάτες τους, αλλά μιλάμε για μία ομάδα που της λείπει ο Πάου Γκαζόλ, ένας παιχταράς που αλλάζει ΟΛΑ τα δεδομένα ενός αγώνα, αλλά και ο Καλντερόν! Παγκόσμιοι πρωταθλητές και έχουν ήδη χάσει 2 στα 3. Δηλαδή έλεος...
 Και φυσικά όταν έχουμε τέτοιους παιχταράδες και η ομάδα εμφανίζει τέτοια εικόνα, ο υπεύθυνος είναι ΠΑΝΤΑ ένας. Ο προπονητής. Ο Γιόνας Καζλάουσκας λοιπόν τα σκάτωσε στην κυριολεξία:
 1) Στα ματς με Κίνα και Πουέρτο Ρίκο τα βρήκαμε σκούρα απέναντι στις άμυνες ζώνης. Με την Τουρκία μπλοκάραμε ξανά. Το πάθημα δεν έγινε μάθημα και ο κόουτς δεν βρήκε κάποιο «όπλο» για να πολεμήσει την άμυνα ζώνης.
 2) Αυτό το πράγμα με τα τρίποντα τι είναι; Υπάρχει τέτοιο σύστημα (βαράτε όλοι τρίποντα συνέχεια); Εδικά αυτό με το Μπουρούση είναι ανεξήγητο. Είναι ψηλός και δυνατός και αντί να παίζει κάτω απ' το καλάθι, βγαίνει έξω και σουτάρει τρίποντα...
 3) Η απίστευτη άμυνα που είχαμε πήγε περίπατο. Αν δε φταίει ο Καζλάουσκας γι' αυτό, ποιος φταίει;
 4) Επιθετικά είμαστε τρομερά προβλέψιμοι.
 5) Κάποια στιγμή και για πολλή ώρα παίζαμε με 6-7 παίχτες μόνο. Οι υπόλοιποι που ήταν όταν η ομάδα χρειαζόταν επειγόντως φρεσκάδα;;;

 * Στα υπόλοιπα της ημέρας, στον όμιλο μας: Ρωσία - Ακτή Ελεφαντοστού 72-66 (με την ψυχή στο στόμα οι Ρώσοι) και Πουέρτο Ρίκο - Κίνα 84-76 (παίρνει την 4η θέση το Πουέρτο Ρίκο).
 Στον 4ο όμιλο η Γαλλία έκανε το 3χ3, 68-63 τον Καναδά, το ίδιο και η Λιθουανία με μία επική ανατροπή 76-73 την Ισπανία και η Νέα Ζηλανδία νίκησε το Λίβανο 108-76 και θα παλέψει με τον Καναδά για την 4η θέση.

 * 4η και προτελευταία αγωνιστική σήμερα, όπου ξεχωρίζουν τα ματς:
 Σερβία - Αυστραλία (16:30), για το 1ο όμιλο.
 Λιθουανία - Γαλλία (21:00), το σούπερ ντέρμπι για την πρωτιά στον 4ο.
 Βραζιλία - Σλοβενία (21:30), για τον 2ο.

2 σχόλια:

tzonakos είπε...

Πράγματι θεωρώ και εγω τον Καζλάουσκας υπεύθυνο, δεν προετοίμασε σωστά την ομάδα.
Οτι είμαστε προβλέψιμοι στην επίθεση ειναι ολοφάνερο, σε λίγο θα μας λείψει ακομα κι ο Παπαλουκάς όπως πάμε.
Δεν περίμενα τόσο έμπειροι παίκτες να πέφτουν στις παγίδες των τούρκων, παράξενο αυτό για τόσο έμπειρη ομάδα.
Δεν πειράζει, πάμε για τα επόμενα.
Να παίξουν για τη νίκη σε ολα τα ματς, χωρίς σενάρια κι ιστορίες.
Αν αξίζουμε θα περάσουμε όποιος και να μας τύχει μετά, γιατι, οι βραζιλιάνοι ειναι πολύ καλύτεροι απο εμάς που παραλίγο να κερδίσουν τις ΗΠΑ ; ( μεταξύ μας, ναι ειναι φέτος )

Mike είπε...

Ειναι νομιζω σαφες, οταν μια ομαδα δειχνει τετοια εικονα ο νο. 1 υπευθυνος ειναι ο προπονητης.
Σημερα διελυσαν μια πολυ αδυναμη ομαδα, ας κερδισουν αυριο τη Ρωσια και παμε να κερδισουμε μετα τους Ισπανους. Αν δεν το κανουμε και τωρα δεν θα το κανουμε ποτε!