10/9/10

Ελλάδα - Ρωσία 6-11, υπέκυψαν στην ανωτερότητα των αντιπάλων τα κορίτσια, που ωστόσο σημειώνουν διπλή διάκριση, με το πρώτο Ευρωπαϊκό μετάλλιο στην ιστορία και τη Γερόλυμου 1η σκόρερ της διοργάνωσης!


 Η Εθνική Ελλάδος έγραψε ιστορία με την πρόκριση της στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο γυναικών 2010 στο Ζάγκρεμπ, αφού έτσι εξασφάλισε το πρώτο μετάλλιο της ιστορίας της σε αυτό το επίπεδο.
 Σήμερα έμενε να δούμε αν θα ήταν το χρυσό ή το αργυρό. Απέναντι στη Ρωσία, την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και κάτοχο των 3 πλέον τελευταίων τίτλων, η Εθνική μας ομάδα τα βρήκε σκούρα. Οι Ρωσίδες έπαιξαν καταπληκτική άμυνα πρεσάροντας ψηλά, ενώ κάλυπταν ωραία το χώρο με καλή άμυνα ζώνης. Στην επίθεση έφταναν εύκολα στο γκολ, τόσο από κοντά, όσο και απ' την περιφέρεια εκμεταλλευόμενες την όχι πολύ δυνατή άμυνά μας, αλλά και την κακή βραδιά που βρέθηκε η Τσουρή. Ενδεικτικό το γεγονός ότι ο Γιώργος Μορφέσης αντικατέστησε την Ελληνίδα τερματοφύλακα στο 4ο οχτάλεπτο..
 Το 0-1 και 1-3 του πρώτου οχταλέπτου έδωσαν διαφορά ασφαλείας στη ρωσική ομάδα. Στο δεύτερο οχτάλεπτο προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, μειώσαμε στο γκολ, αλλά τελικά πήγαμε στο ημίχρονο πίσω με 4-6.
 Δυστυχώς πέραν της πολύ καλής εμφάνισης της Ρωσίας, ήμασταν κι εμείς σε κακή βραδιά με αποτέλεσμα το δεύτερο ημίχρονο να κυλίσει πολύ εύκολα για τις Ρωσίδες. Το 4-7 στην κόντρα επίθεση έκανε την κατάσταση ακόμη δυσκολότερη, για να κλείσει το τρίτο οχτάλεπτο στο 5-8. Γκολ με τη μία στο τέταρτο οχτάλεπτο και 5-9 για τη Ρωσία, που ουσιαστικά τελείωσε τον τελικό...
 Το τελικό 6-11 δείχνει τη σαφή υπεροχή της Ρωσίας, με την Ελλάδα ωστόσο να παίρνει το αργυρό μετάλλιο, μία μεγάλη επιτυχία για το γυναικείο πόλο που κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια και που έχει το κατάλληλο υλικό για να πετύχει μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον. Επίσης η Αγγελική Γερόλυμου μπορεί να μην είχε καλή βραδιά, αλλά βγήκε 1η σκόρερ του της διοργάνωσης με 17 γκολ!

 Τα οκτάλεπτα: 1-3, 3-3, 1-2, 1-3.

 Οι συνθέσεις και τα γκολ του τελικού:

 ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Τσουρή, Τσουκαλά, Μελιδόνη, Ψούνη, Αβραμίδου, Ασημάκη 4, Ρουμπέση, Γερόλυμου 2, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου, Λαρά, Κούβδου.

 ΡΩΣΙΑ (Αλεξάντρ Καμπάνοφ): Γκλίζινα 2, Προκοφίεβα, Κόνουχ 2, Πουστινίκοβα, Ρίζοβα-Αλενίτσεβα, Τανκέεβα 1, Σομπόλεβα 2, Αντόνοβα 1, Μπελιάεβα 1, Ιβάνοβα 2, Γκάουφλερ, Κοβτουνόφσκαγια.

 * Συγχαρητήρια στα κορίτσι για την πορεία τους σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και για το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία. Σήμερα το πάλεψαν απέναντι στην καλύτερη ομάδα της τελευταίας 4ετίας, αλλά δεν έκατσε. Δεν πειράζει, τα καλύτερα είναι στο μέλλον!

4 σχόλια:

Laplace είπε...

Μπραβο στις κοριτσαρες μας!
καλησπερα φιλε!καλο σαββατοβραδο κ καλη κυριακη !

Mike είπε...

Επισης φιλε, νασαι καλα.

KitsosMitsos είπε...

Μπράβο στα κορίτσια για την προσπάθειά τους. Νομίζω ότι αυτή η ομάδα θα έχει και συνέχεια.

Mike είπε...

Ετσι ειναι kitsomitso.
Καλησπερα.