9/9/10

Ιστορική στιγμή για το γυναικείο ελληνικό πόλο αφού χθες η Εθνική προκρίθηκε για πρώτη φορά στον τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!


 Το γυναικείο πόλο είναι το άθλημα που μας έχει φέρει πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια! Να θυμίσω ότι πέρυσι ήταν οι σύλλογοι της Βουλιαγμένης και του Εθνικού που σήκωσαν το Champions Cup και το League Trophy αντίστοιχα, ενώ και η Εθνική ομάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλιο στο World League του Σαν Ντιέγκο!
 Και φέτος έγινε το βήμα παραπάνω, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία η Εθνική Ελλάδος προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Στον χθεσινό ημιτελικό οι κορίτσαροι του Γιώργου Μορφέση συνέτριψαν με 10-5 την Ιταλία (μας είχε πελάτισες μέχρι χθες με 2 αποκλεισμούς απ' τα ημιτελικά και το χαμένο τελικό στους Ολυμπιακούς της Αθήνας!) και πήραν την πανηγυρική πρόκριση για τον αυριανό μεγάλο τελικό με αντίπαλο τη Ρωσία (κέρδισε 10-7 την Ολλανδία)!
 Ο αγώνας φυσικά θα μεταδοθεί απ' την ΕΤ1, όπως και ο χθεσινός ημιτελικός, τον οποίο προσωπικά προτίμησα απ' το μπάσκετ, μιας και τόσο η Σερβία (που τελικά προκρίθηκε στα ημιτελικά), όσο και η Ισπανία μου είναι πολύ αντιπαθείς!

 Την Ιταλία την είχαμε κερδίσει και στην πρώτη φάση του θεσμού με 7-5 και χθες παίζοντας εκπληκτική άμυνα, με τρομερές αλληλοκαλύψεις στην παίχτρια παραπάνω της Ιταλίας, 4 γκολ απ' τη Γερόλυμου (πρώτη σκόρερ στη διοργάνωση) αλλά και μία εκπληκτική Τσουρή που κατέβασε ρολά, προηγηθήκαμε 3-0 και 7-2(!) στο ημίχρονο, για να συνεχίσουμε δυνατά μέχρι τέλους και πλέον να τα δώσουμε όλα στον τελικό απέναντι στην Ρωσία, κάτοχο των δύο τελευταίων Ευρωπαϊκών..

 Τα οκτάλεπτα: 3-0, 4-2, 1-2, 2-1.

 Η σύνθεση και τα γκολ της Ελλάδας:
 Τσουρή, Τσουκαλά 1, Μελιδώνη, Ψούνη 1, Λιόση, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου 4, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου 1, Λαρά 1.

 * Μεγάλο μερίδιο απ' την τρομερή επιτυχία της Εθνικής μας αναλογεί στον πρωτομάστορα των γενικών επιτυχιών τα τελευταία χρόνια, Γιώργο Μορφέση. Ο κόουτς διαδέχθηκε τον Κούλη Ιωσηφίδη το 2008, ενώ απ' το 2003 ήταν στενός βοηθός του.
Πολλά συγχαρητήρια σε αυτή την ομάδα, που τα τελευταία χρόνια μας έχει χαρίσει μεγάλες στιγμές και που πλέον δικαίως συγκαταλέγει την Ελλάδα ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις του γυναικείου πόλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: