11/9/10

Άρης - Παναθηναϊκός 0-1, μεγάλο διπλό στη Θεσσαλονίκη!


 Πολύ σημαντική νίκη με 1-0 πήρε ο Παναθηναϊκός στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον Άρη. Για τη δεύτερη αγωνιστική της Superleague οι πρωταθλητές πέρασαν νικηφόρα απ' το «Βικελίδης» σημειώνοντας την πρώτη νίκη τη φετινή σεζόν μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας με τη Ξάνθη.
 Ο Τζιμπρίλ Σισέ ο σκόρερ του μοναδικού γκολ στο 43' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, μετά από ανατροπή του Χαβίτο στο Βύντρα. Πέναλτι αμφισβητούμενο, αλλά το λάθος που κάνουν όλοι είναι που ψάχνουν να βρουν ανατροπή με τα πόδια, ενώ φαίνεται καθαρά ότι ο Χαβίτο ανατρέπει το Λουκά με το χέρι..

 Ο Άρης μπήκε δυνατά στο ματς, είχε την κατοχή της μπάλας και πίεζε, αλλά δεν έχασε κάποια ευκαιρία. Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε μετά το 20' και έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα με σουτ του Νίνη στο 24'. Στο 27' ο Λέτο έκανε ωραία σέντρα από αριστερά, όμως η κεφαλιά του Νίνη ήταν αδύναμη. Στο 30' ο Λέτο και πάλι βρήκε το Σισέ και ο Γάλλος έπιασε ωραίο πλασέ στην κίνηση, όμως η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι. Στο 42' έγινε η φάση που έκρινε το αποτέλεσμα. Ο Βύντρα έκανε ωραία ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και ο Χαβίτο τον ανέτρεψε με το χέρι. Ο Δαλούκας έδωσε το πέναλτι και ο Σισέ ευστόχησε για το 0-1.
 Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι δυνατά και ο Τζόρβας στο 57' έδιωξε σε κόρνερ μια κεφαλιά του Μίτσελ, ενώ στο 63' ο Σισέ μετά από ωραία κάθετη πάσα του Γκοβού έκανε το σπριντ και πλάσαρε αλλά ο Σηφάκης απέκρουσε. Το ματς είχε ανοίξει και ο Κούπερ έκανε δύο αλλαγές, ενώ ο Νιόπλιας άργησε να κάνει την πρώτη διορθωτική κίνηση, βάζοντας τον Κατσουράνη στο 72' στη θέση του Νίνη. Ο μικρός σήμερα έκανε καλό ματς, ειδικά στο β' ημίχρονο, αλλά κουράστηκε. Ο Κατσούρ με τον μέγα Ζιλμπέρτο έδωσαν απίστευτη ηρεμία στο κέντρο του Παναθηναϊκού, δίνοντας έτσι κάποιες ανάσες και στο Σιμάο.
 Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο, όμως ο Άρης είχε τρεις καλές στιγμές. Στο διάστημα 69'-70', ο Νέτο αρχικά νικήθηκε σε κοντινό πλάγιο σουτ απ' το Τζόρβα και ο Κόκε επίσης, με κεφαλιά, ενώ και στο 78' ο Χαβίτο νικήθηκε απ' το Τζόρβα σε τετ α τετ.
 Ο Βύντρα είχε μία καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, όπως και ο Σισέ, δεύτερο γκολ όμως δεν μπήκε. Οι Γκοβού, Σισέ (ένιωσε ενοχλήσεις) έδωσαν τη θέση τους σε Λουίς Γκαρσία (έκανε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα με το Τριφύλλι) και Δημούτσο αντίστοιχα.
 Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος και έδωσε την πολύ σημαντική νίκη στον Παναθηναϊκό, τόσο επειδή ρεφάρισε έτσι τη γκέλα της πρεμιέρας, όσο και για ψυχολογικούς λόγους ενόψη «Καμπ Νόου» και Μπαρτσελόνα.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Γκιάρο, Ναφτί, Ντόχα (64' Ντόχα), Κόκε, Ρουίς (71' Τσέζαρεκ), Μίτσελ, Χαβίτο, Λαζαρίδης, Πρίττας.

 Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Γκοβού, Νίνης (76' Κατσουράνης), Λέτο, Σισέ (85' Δημούτσος).

 * Πρώτο διπλό και φυσικά πρώτη νίκη στη φετινή Superleague για τον Παναθηναϊκό.

 * Ντεμπούτο έκανε σήμερα ο Λουίς Γκαρσία και φυσικά έδειξε ότι το κατέχει το τόπι.

 * Επειδή έγινε πολύ συζήτηση για το πέναλτι, όπως έγραψα ήταν αμφισβητούμενο, αλλά μην τρελαθούμε ρε παιδιά, έχουμε δει άπειρα χειρότερα από αυτό... Και εν πάσει περιπτώσει ο Δαλούκας σήμερα έκανε γενικά κακό ματς. Ειδικά στο β' ημίχρονο σφύριξε πολύ Άρη βάζοντάς τον μέσα στην περιοχή μας, δίνοντας συνεχώς ανύπαρκτα φάουλ!

 * Κάποιος να μαζέψει το Μαριδάκη άμεσα... Και τι δεν ξεστόμησε σήμερα! Μέχρι και για «παρακράτος» έκανε λόγο, για «εγκλήματα» που γίνονται από... πέρυσι στο ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα γενικά και για σεβασμό προς τα λεφτά του που έβαλε στην ομάδα του...

 Προφανώς ο εν λόγω κύριος ή έλειπε απ' την Ελλάδα τα τελευταία 13 χρόνια, ή δεν «ξέρει» ακριβώς τι σύλλογο παρέλαβε απ' τον Κρόκους.. Αλλά μη λέμε παπαριές, είναι ο ίδιος που το βράδυ φωνάζει, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας ανακοίνωνε μες στη χαρά τη συνεργασία με το Γκαγκάτση για «νομικά θέματα»... Αλλού τα παραμύθια σου μεγάλε...

 * Η Μπαρτσελόνα σήμερα ηττήθηκε απ' τη Χέρκουλες μέσα στο «Καμπ Νόου» με 0-2(!), αποτέλεσμα που έρχεται 1/100! Αλλά αυτό μάλλον άσχημο είναι για εμάς και όχι καλό, αφού σίγουρα η Μπάρτσα θα προσπαθήσει να «ξεσπάσει» πάνω μας.. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τα καταφέρει...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ Ο ΝΙΟΜΠΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΞΙΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΩΝ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!! ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΟΜΠΛΙΑΣ!! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ!!

Mike είπε...

Οντως ο Νιοπλιας αποτελει ερωτημα. Τον στηριζουμε, αλλα η αληθεια ειναι οτι μπορει να ειναι δουλευταρας και γνωστης, αλλα οχι και μεγαλος προπονητης. Περυσι καλα τα πηγε, μακαρι να πετυχει τα επομενα χρονια.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΚΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΥΝΟΙΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ, ΟΥΤΕ ΑΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΤΟΥ!!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΦΕΡΘΕΙΣ ΑΝ ΑΔΙΚΗΘΕΙ Ο ΠΑΟ 'Η ΑΝ ΕΥΝΟΗΘΕΙ Ο ΟΣΦΠ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ!!!

ΜΑΝΑΒΗΣ1908