8/9/10

Κροατία - Ελλάδα 0-0, πολύ σημαντικός βαθμός για την Εθνική!


 Με τη γνωστή καλή αμυντική λειτουργία η Ελλάδα πήρε δίκαιο 0-0 στο Ζάγκρεμπ απ' την Κροατία και ξαναμπαίνει για τα καλά στη διεκδίκηση της πρωτιάς του ομίλου.
 Η Εθνική μας, που κατέβηκε με πιο αμυντικογενές σχήμα σε σχέση με το ματς κόντρα στη Γεωργία, είχε το Τζαβέλλα αντί του τραυματία Σπυρόπουλου και το Τζιόλη στο κέντρο αντί του Γκέκα.
 Ο Τζαβέλλας μάλιστα έκανε πολύ καλό ματς, δικαιώνοντας απόλυτα το Σάντος που τον πίστεψε, σε αντίθεση με το Ρεχάγκελ που θα έβαζε κανά Τοροσίδη ή Βύντρα...
 Από 'κει και πέρα πολλά τρεξίματα είχαν οι Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς, ενώ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ματς έκανε ο Παπασταθόπουλος. Πραγματικός ηγέτης στο κέντρο της άμυνας ο παιχταράς της Μίλαν, που είχε και την τύχη με το μέρος του στη μεγάλη φάση του αγώνα, στο 93', όταν και απομάκρυνε τη μπάλα με την πλάτη(!) σε κοντινό σουτ του Εντουάρντο!

 Προηγουμένως πάντως εμείς είχαμε τη μεγάλη φάση, με το Σαμαρά στο 19' να πλασάρει άουτ από καλή θέση, ενώ και οι δύο ομάδες σκόραραν από ένα τέρμα, που σωστά ακυρώθηκαν και τα δύο ως οφσάιντ. Οι Κροάτες άλλη μεγάλη φάση δεν έκαναν, απλώς είχαν την κατοχή και μετά το 70' πίεσαν αρκετά χωρίς ευτυχώς να φτάσουν στο γκολ.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Κροατία (Μπίλιτς): Ρούνιε, Σρνα, Σίμουνιτς, Τσόρλουκα, Στρίνιτς, Βουκόγεβιτς (56' Ράκιτιτς), Κράνιτσαρ, Πράνιτς, Μόντριτς, Όλιτς (73' Εντουάρντο), Πέτριτς (46' Γέλαβιτς).

 Ελλάδα (Σάντος): Σηφάκης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Κατσουράνης, Τοροσίδης (90'+3 Σεϊταρίδης), Καραγκούνης (70' Νίνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (59' Γκέκας).

 * Πολύ σημαντικός βαθμός με τον οποίο ουσιαστικά ρεφάραμε το «χ» με τη Γεωργία. Πλέον στις 8 Οκτωβρίου υποδεχόμαστε τη Λετονία και μία μέρα νωρίτερα το Ισραήλ υποδέχεται την Κροατία. Αν στραβοπατήσουν οι Κροάτες (εμείς λογικά κερδίζουμε) πιάνουμε κορυφή!

2 σχόλια:

Laplace είπε...

Πολυ καλα τα πηγαμε φιλε..
δεν το περιμενα να παρουμε Χ..
ελπιζω πως θα περασουμε αν κ ειναι ψιλοδυσκολος ομιλος..

Mike είπε...

ναι ειναι δυσκολος.. τουλαχιστον να ΜΗΝ ξανακανουμε χαζη γκελα.
Για μενα 2 δυσκολα ματς ειναι: με Κροατια εντος και Ισραηλ εκτος. Τα υπολοιπα ΠΡΕΠΕΙ να τα παρουμε!