28/8/10

Με το αριστερό στη Superleague ο Παναθηναϊκός, 1-1 με Ξάνθη στη Λεωφόρο


 Με αισιοδοξία και υψηλές προσδοκίες ξεκίνησε τη σεζόν 2010-2011 ο νταμπλούχος Παναθηναϊκός, αλλά δυστυχώς με το καλημέρα στη Superleague πέταξε 2 πολύτιμους βαθμούς μένοντας στο 1-1 με τη Ξάνθη στην άδεια λόγω τιμωρίας Λεωφόρο. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι οι προσδοκίες σταματούν εδώ ή ότι αλλάζει το αισιόδοξο κλίμα στην ομάδα.
 Υπάρχουν όμως ερωτήματα να απαντηθούν, λάθη που έγιναν και πράγματα που πρέπει να διορθωθούν άμεσα.
 Δικαιολογίες φυσικά και υπάρχουν. Και είναι γνωστές: Τιμωρημένη η έδρα (το βασικότερο για εμένα), απουσίες των Σίλβα (κυρίως) και Σισέ, πρεμιέρα (πάντοτε κρύβονται κίνδυνοι), αλλαγή γηπέδου κ.ά.. Όμως προσωπικά ΔΕΝ με ενδιαφέρει τίποτα απ' τα παραπάνω. Για τον απλούστατο λόγω ότι Νιόπλιας και παίχτες τα σκάτωσαν από κάθε άποψη.
 Το ματς ξεκίνησε ιδανικά, με τον Πετρόπουλο να ανοίγει το σκορ μόλις στο 8' με κεφαλιά ύστερα από ωραία εκτέλεση φάουλ του Λέτο. Και γρήγορο γκολ λοιπόν, που θεωρητικά απέβαλε το άγχος της πρεμιέρας και έλυσε τα πόδια των παιχτών, αλλά και σκόρερ ο Πετρόπουλος, που είχε επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος απόψε αντικαθιστώντας τον μεγάλο Τζιμπρίλ Σισέ!
 Όλα καλά λοιπόν στην αρχή, με τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ, τη μπάλα να κυκλοφορεί ωραία, το Γκοβού να πηγαίνει πολύ καλά από δεξιά με βοήθειες απ' τον επίσης καλό Σεϊταρίδη, το Σιμάο να κόβει και τη Ξάνθη να είναι εντελώς ακίνδυνη επιθετικά. Όλα αυτά όμως μέχρι και το 25'. Γιατί από τότε και μετά ο Παναθηναϊκός "κάθισε". Με το υπέρ τους 1-0, οι πράσινοι θεωρώντας πιθανώς ότι το ματσάκι τελείωσε(;) έπαιζαν πολύ χαλαρά, με αποτέλεσμα να δώσουν πολύ χώρο στους φιλοξενούμενους. Η Ξάνθη λογικά αναθάρρυνε, βγήκε μπροστά και μετά το 35' έκανε το πρώτο σουτ.
 Στην επανάληψη δεν έγινε κάποια αλλαγή κι ενώ η ομάδα χρειαζόταν φανερά φρεσκάδα. Στο 51' μάλιστα έγινε το 1-1, σε μία φάση που... θυμηθήκαμε τα περσινά. Ο Ουέλινγκτον πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή μας και ανάμεσα σε τρεις(!) αμυντικούς κατάφερε να πλασάρει, για να ισοφαρίσει, με το Τζόρβα να κάνει χαρακτηριστική κίνηση προς την άμυνα δείχνοντας 3 δάχτυλα και λέγοντας κάτι σαν "3 με 1 γαμώ την πουτάνα μου, έλεος"! Κι αν δεν το είπε ο Άλεξ, το είπαμε όλοι εμείς...
 Ο Καντέ με τον Μπουμσόνγκ ήταν εκεί, αλλά όπως φάνηκε, δυστυχώς ο "Μπουμ" έχει αρχοντικό στυλ και είναι άνετος όταν δεν έχει πίεση. Στα δύσκολα και με ικανούς και γρήγορους επιθετικούς θα έχουμε ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα..
 Ο Νιόπλιας κοιμόταν βαθιά και στο... 65' έβγαλε έναν εκνευριστικό Κατσουράνη, για να περάσει τον "Κάρα". Ο αρχηγός προσπάθησε να βγάλει την ομάδα μπροστά, αλλά δεν κατάφερε πολλά πράγματα. Από το 70' κουράστηκε κι ο Σιμάο και η Ξάνθη κρατούσε τη μπάλα άνετα στο κέντρο. Στο 75' βγήκε κι ο Νίνης, ο μόνος παίχτης (μαζί με Λέτο) που θα μπορούσε να δώσει τη λύση με μια μπαλιά (έκανε όμως πολλά λάθη), για να περάσει ο... υπό παραχώρηση Κλέιτον. Καλά κρασιά...
 Και η τρίτη και... φαρμακερή αλλαγή ήταν στο 85', ο Μαρίνος αντί του Γιούρκα, που... κουράστηκε. Μάλιστα. Δηλαδή έπαιξε 85' και δεν μπορούσε να παίξει άλλα 5'..
 Φυσικά ο Νιόπλιας θα ήθελε να βάλει κάποιον επιθετικό, αλλά... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ; Ο Γκαρσία έρχεται σήμερα και ΔΕΝ είναι επιθετικός και μετά μένει ο άλλος... κομμένος, ο Μάντζιος. Ωχ παναγία μου!
 Το υπόλοιπο ματσάκι κύλισε χαλαρά, με ένα σουτ άουτ του Γκοβού και μία μεγάλη ευκαιρία του Πετρόπουλου στο 86', όταν βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, αλλά... δεν μπόρεσε να κάνει κοντρόλ. Τραγικό θα μου πείτε και θα συμφωνήσω, αλλά προς θεού παιδιά, ο Πετρόπουλος έβαλε ένα γκολ, τη δουλειά του την έκανε, όλοι οι υπόλοιποι τι σκατά έκαναν; Μηδέν ο Σπυρόπουλος, κενά το κέντρο άμυνας, χάλια μαύρα ο Κατσουράνης, πολλά λάθη ο Νίνης, λίγα πράγματα ο Γκοβού, κουράστηκε μετά το 60' όλη η ομάδα (ξεκάθαρη η απουσία του γυμναστή Έμπεν) και συν των άλλων δεν υπήρχε καθόλου πάθος, ενώ μετά το 1-1 ήρθε μία τρικυμία λες και... χάθηκε η χρονιά!

 Η χρονιά φυσικά και ΔΕΝ χάθηκε, μόλις τώρα ξεκινήσαμε, μία γκέλα έγινε. Δεν θα πρέπει να υπάρξει γκρίνια, πρέπει να στηρίξουμε αυτή την ομαδάρα. Όμως τέτοια γκέλα στο μέλλον ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, τέτοια αγωνιστική εικόνα στο μέλλον ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, τέτοια νοοτροπία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Ακολουθεί το ντέρμπι με τον Άρη, που είναι πολύ σημαντικό και μια νέα απώλεια θα στοιχήσει στην ομάδα, όταν μάλιστα ακολουθεί και μία λογική ήττα (ακόμη και πιθανός διασυρμός) στη Βαρκελώνη απ' τη Μπαρτσελόνα. Ψυχραιμία, δουλειά και όλοι ενωμένοι.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σεϊταρίδης (86' Μαρίνος), Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (65' Καραγκούνης), Σιμάο, Νίνης (75' Κλέιτον), Λέτο, Γκοβού, Πετρόπουλος.

 Skoda Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Πίντο, Στρμπα, Πόι (70' Μαρσελίνιο), Κατόνγκο, Αντεφέμι, Τζάγκι, Βασιλακάκης (89' Σταθάκης), Κωστούλας, Έλινγκτον (82' Μπούγκα).


 * Δυστυχώς το ξεκίνημα αυτό δεν το περιμέναμε. Ψυχραιμία απ' όλους και άμεση βελτίωση ενόψει συνέχειας.

 * Και φυσικά τη μεγαλύτερη ευθύνη για την εικόνα αυτή και το κακό ξεκίνημα, την έχει η διοίκηση του Παναθηναϊκού, για τους εξής λόγους:
 1) λάθος χειρισμοί με το χορτάρι του ΟΑΚΑ, που οδήγησαν στην αλλαγή έδρας.
 2) απομάκρυνση Έμπεν, που ήταν απ' τους μεγαλομάστορες της τρομερής περσινής πορείας, με την απίστευτη φυσική κατάσταση που είχε η ομάδα. Αντ' αυτού με τον Γκέζο η ομάδα κλάταρε στο β' ημίχρονο.
 3) μη απόκτηση αναπληρωματικού επιθετικού, με αποτέλεσμα να λείπει ο μέγας Σισέ και να μην υπάρχει φορ στον πάγκο, αλλά ακόμη και τώρα να αποκτάται ένας πολύ καλός παίχτης, που όμως δεν είναι σέντερ φορ.

 * Όλοι δίπλα στην ομάδα, γιατί είναι κρίμα με τέτοια ομαδάρα να πάει στράφι μία ακόμη χρονιά, όπως τόσες και τόσες στο παρελθόν.

2 σχόλια:

Laplace είπε...

καλημερα αδελφε
συμφωνω με ολα οσα γραφεις !

ολα καλα θα πανε παντως..θα παρουμε νταμπλ κ θα παμε στους 8 της ευρωπης...
καλη εβδομαδα να εχεις αδελφε

Mike είπε...

καλημερα φιλε, φυσικα θα πανε ολα καλα, πρεπει να εχουμε αισιοδοξια και πιστη σ' αυτη την ομαδαρα!