28/8/10

Τζάμπολ στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει στις 16:00 την Κίνα, χωρίς τους τιμωρημένους Φώτση, Σχορτσιανίτη. Για μετάλλιο μιλούν όλοι οι διεθνείς!


 Σε λιγότερο από 2 ώρες η Εθνική Ελλάδος ρίχνεται στη μάχη του Mundobasket της Τουρκίας. Στις 16:00, ΕΤ1 η Ελλάδα αντιμετωπίζει στην «Άνκαρα Αρένα» την Κίνα και θέλει να ξεκινήσει με νίκη στον 3ο όμιλο, όπου φυσικά ο στόχος είναι η πρωτιά που θα εξασφαλίσει στην ομάδα μας καλά διασταυρώματα και ανοιχτό το δρόμο για τα ημιτελικά. Αν και θα απουσιάσουν οι Φώτσης, Σχορτσιανίτης (τιμωρήθηκαν απ' τη FIBA με 2 αγωνιστικές για τα επεισόδια με τους κωλοσέρβους στο Ακρόπολις), η Ελλάδα λογικά δεν θα έχει πρόβλημα απέναντι στην Κίνα, απ' την οποία απουσιάζει ο γίγαντας Γιάο Μίνγκ. Ο Διαμαντίδης θα είναι αρχηγός αντί του Φώτση και οι Τσαρτσαρής, Βουγιούκας θα καλύψουν το κενό του Σόφο, ενώ κι ο Μπουρούσης είναι ετοιμοπόλεμος και αν χρειαστεί θα χρησιμοποιηθεί.
 Καζλάουσκας και διεθνείς με δηλώσεις όλο αυτό τον καιρό δείχνουν έτοιμοι και αισιόδοξοι για πορεία μέχρι τα ημιτελικά του τουρνουά και γιατί όχι και ένα μετάλλιο!
 Κατά την προετοιμασία η ελληνική ομάδα έπαιξε καλό μπάσκετ, τόσο στην Κύπρο (με υποδεέστερους αντιπάλους βέβαια), όσο και στο "Ακρόπολις", με Κροατία, Σλοβενία, Ρωσία (εκείνη την απίστευτη συντιβή με 101-63!), Σερβία (με τα αίσχη των Σέρβων που επέφεραν και τις τιμωρίες), αλλά και στο τελευταίο φιλικό με τις ΗΠΑ, την ήττα με 59-87, φυσιολογικά βέβαια κάτω απ΄ το γενικότερο κλίμα των τελευατίων ημερών, την αναμονή των τιμωριών και τις απουσίες Σόφο, Μπουρούση.

 Καλή μας αρχή λοιπόν σε λίγη ώρα και για μένα η Εθνική θα έχει πετυχημένη πορεία σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα, αν καταφέρει το μίνιμουμ, την πρόκριση δηλαδή στους "4" και τη διεκδίκηση ενός μεταλλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: