23/8/10

Η θετική πρόβα τζενεράλε με Τζένοα, το χάλι του γηπέδου που τραυμάτισε το Σισέ, η άμεση ανάγκη απόκτησης επιθετικού, η σκέψη για Λεωφόρο στην πρεμιέρα με Ξάνθη και οι αποδοκιμασίες προς την ιδιοκτήτρια οικογένεια.


 Πολύ θετικό ήταν το τελευταίο τεστ του Παναθηναϊκού με τη Τζένοα στο ΟΑΚΑ, η πρόβα τζενεράλε ουσιαστικά για την πρεμιέρα της Superleague με τη SKODA Ξάνθη την ερχόμενη Παρασκευή. Η αρχική ενδεκάδα (εικόνα) λογικά θα είναι και η φετινή βασική ομάδα με μία ή δύο αλλαγές το πολύ:
 Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρο Σίλβα, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Γκοβού, Λέτο, Σισέ.
 Έτσι θα παίζει ο Παναθηναϊκός φέτος με μόνη αλλαγή το Νίνη αντί του "Κάρα" και ίσως του Σεϊταρίδη αντί του Λουκά. Πολύ καλή ομάδα σε όλες τις γραμμές με μόνη ίσως παραφωνία τον Καντέ, που ας ελπίσουμε δίπλα στον συμπατριώτη του και ηγέτη της άμυνας, Μπουμσόνγκ, να είναι πιο σταθερός.
 Η ομάδα είχε όρεξη, τρεξίματα, πίεζε τον αντίπαλο και ανέλαβε πρωτοβουλίες. Οι Γκοβού, Λέτο ήταν ιδιαίτερα ορεξάτοι, ο Μπουμσόνγκ ήταν σταθερός και άνετος (χωρίς μεγάλη πίεση πάντως), ο Ζιλμπέρτο ήταν αρχοντικός στο κέντρο, ο Κατσουράνης τα πήγε καλά. Ο Λέτο κέρδισε το πέναλτι (λίγο τραβηγμένο) και ο "Κάρα" έκανε το 1-0 στο 37'.
 Δυστυχώς όμως η τραγική εικόνα του γηπέδου φέρνει τις αγωνιστικές προσπάθειες σε δεύτερη μοίρα. Η χειρότερη στιγμή βέβαια ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Σισέ μόλις στο 17', όταν το αριστερό του πόδι "έμεινε" σε μία λακούβα, με αποτέλεσμα το δεξί που έκανε την προβολή για τη μπάλα να πάθει θλάση β' βαθμού και να μείνει εκτός για περίπου 20 μέρες, κάτι που σημαίνει ότι χάνει την πρεμιέρα με την Ξάνθη, αλλά και τη δεύτερη αγωνιστική, το δύσκολο εκτός έδρας ματς με Άρη, ενώ οριακά είναι να προλάβει την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ...
 Η τραγική κατάσταση του γηπέδου τρόμαξε το Νιόπλια, ο οποίος άλλαξε όλους τους παίχτες στο ημίχρονο, ενώ σκεφτόταν να κάνει αλλαγές απ' το 60' και μετά. Στο β' ημίχρονο μπήκαν οι: Σεϊταρίδης, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ, Ιωαννίδης, Σιμάο, Μαρίνος, Κλέιτον, Νίνης, Δημούτσος, ενώ τη θέση του Σισέ είχε πάρει ο Πετρόπουλος, που παρέμεινε στο γήπεδο. Ο Πετρόπουλος μάλιστα αφού έχασε μία δύο καλές ευκαιρίες έκανε και το 2-0 με πλασέ από κοντά. Απ' τους υπόλοιπους ο Νίνης δεν φάνηκε, ο Δημούτσος ήταν ορεξάτος και έχω ξαναπεί ότι είναι καλός για ρόστερ, ο Κλέιτον έκανε τις γνωστές του ωραίες κινήσεις, αλλά είπαμε αυτός είναι τελειωμένος λόγω μυαλού..., ο Σιμάο έκοβε ως συνήθως, ο Ιωαννίδης έδειξε καλά στοιχεία, ενώ ο Σεϊταρίδης αν συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις θα αποτελέσει ουσιαστικά νέα μεταγραφή για την ομάδα.

 2-0 λοιπόν, καλή μπαλίτσα, όμως τι να τα κάνεις όλα αυτά, όταν ο επικίνδυνος αγωνιστικός χώρος ήταν έτοιμος κάθε στιγμή να τραυματίσει τους παίχτες και ο Σισέ συγκεκριμένα έπαθε ζημιά που μας κάνει να τρέχουμε και να μη φτάνουμε.. Βγήκαν οι υπεύθυνοι σήμερα και είπαν ότι το ΟΑΚΑ δεν θα είναι έτοιμο για τα ματς της ΑΕΚ με τη Νταντί την Πέμπτη και του ΠΑΟ με τη Ξάνθη την Παρασκευή. Ήδη η Λεωφόρος συζητάται ως λύση για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αφού έτσι κι αλλιώς ήμαστε τιμωρημένοι και οι κάτοχοι διαρκείας, που είναι περισσότεροι απ' τις θέσεις της Λεωφόρου, δεν πρόκειται να πάνε...
 Πέραν του γηπέδου (που θα γίνει ακόμη χειρότερο μετά τους U2) ο Παναθηναϊκός δεν έχει πλέον επιθετικό για τα ματς με Ξάνθη, Άρη και ίσως την πρεμιέρα των ομίλων στο Champions League. Για να μην παίξει βασικός ο Πετρόπουλος, ή γίνει κανά ανακάτεμα με τον Γκοβού π.χ. στην κορυφή, πρέπει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να αποκτηθεί επιθετικός. Πληρώνουμε επί της ουσίας τις μαλακίες του Βαρδινογιάννη να μην πάρει Νέμεθ (μέτριος πάιχτης είναι, αλλά back up θέλαμε) για 800.000(!) ή οποιονδήποτε άλλον επιθετικό...

 Όσον αφορά στα της εξέδρας, μετά το 25' οι οργανωμένοι ξεκίνησαν εν ρυθμώ τα υβριστικά συνθήματα κατά του Τζίγκερ, του Γκόντζου (άνθρωπος που δεν έχει καμία αξία να ασχολείται κανείς μαζί του) και της υπόλοιπης οικογένειας (προσωπικά κατακρίνω τις κάθε λογής ύβρεις προς ανθρώπους που δεν βρίσκονται στη ζωή, συγκεκριμένα προς το Σήφη Βαρδ/νη), με μερίδα του υπόλοιπου κόσμου να χειροκροτεί και ένα άλλο μέρος να αποδοκιμάζει με γιούχα. Τα ίδια και κάποια στιγμή στο β' ημίχρονο, ενώ αναρτήθηκαν και πανό διαμαρτυρίας:
«Κρήτη, Αυστρία, Κύπρος, Καναδάς, Αμερική. Πάρτε το χαμπάρι σας μισεί όλη η γη», «Ομάδα για μεγάλα πράγματα. Διοίκηση για κλάματα», «πάρτε τις γλάστρες σας και τον... (Κωνσταντό)πουλο».

Ο κόσμος χωρίστηκε στα 2, σε "τσάτσους του Τζίγκερ και των Βγενόπουλου/Πατέρα", ή όπως αλλιώς θέλει να τους ονομάσει ο καθένας, με την πλειονότητα του κόσμου να αποδοκιμάζει και τους δύο (όπως το αισθάνθηκα εγώ), προσπαθώντας να μην αφήσει τα εξωαγωνιστικά να επηρεάσουν τους παίχτες.
 Ας ελπίσουμε ότι δεν θα κυλήσει έτσι η χρονιά, με τον κόσμο να γεμίζει το ΟΑΚΑ, αλλά να στηρίζει την ομάδα στην προσπάθεια για νέους τίτλους. Οι οργανωμένοι και όποιοι άλλοι θέλουν να εκφράσουν στο γήπεδο τις διαμαρτυρίες τους, να το κάνουν γεμίζοντας το ΟΑΚΑ με πανό, όπου ΔΕΝ θα αναγράφονται ύβρεις, ούτως ώστε να είναι νόμιμα και απ' όπου θα μπορούν να περνούν τα μηνύματά τους, χωρίς να βρίζουν οι ίδιοι και να αποπροσανατολίζουν τους παίχτες, αλλά και να διχάζουν τον υπόλοιπο κόσμο του Παναθηναϊκού, που πηγαίνει στο γήπεδο για να δει την ομάδα και να τραγουδήσει για αυτήν.

 Καλή Παναθηναϊκή χρονιά να έχουμε, χωρίς γκρίνιες, με ωραία μπαλίτσα και πολλές επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη!

4 σχόλια:

Laplace είπε...

Καλησπερα αδελφε
συμφωνω με ολα..
χθες ξενερωσα τελειως..κ με το χορταρι κ με τον κοσμο..
κυριως με τα υβριστικα (προς τους νεκρους) συνθηματα.ξενερωτη βραδια.

το αναδημοσιευω!

Unknown είπε...

Εγώ δεν το είδα το ματς γιατί δούλευα.
Είδα στιγμιότυπα και με έπιασε απογοήτευση από γήπεδο και από ύβρεις.
Κρίμα για τον Σισέ ρε γαμώτο.
Θα μείνω στην τελευταία ευχή που έκανες Μάικ μου!
Τουλάχιστον να δούμε μπαλίτσα. :-)

Mike είπε...

Laplace ηταν απιστευτη εικονα. Ντροπη η μεγαλυτερη ελληνικη ομαδα να εχει τετοιους ανευθυνους ανθρωπους.. Για τις υβρεις στους νεκρους αστο καλυτερα, οτι και να πουμε ειναι λιγο.
Καλημερα φιλε, ας ελπισουμε οτι θα κυλησει ομαλα η χρονια στις εξεδρες.

Mike είπε...

Καλημερα bear, δυστυχως δεν αρχισαμε καλα και δεν αναφερομαι αγωνιστικα (εκει μια χαρα ημασταν!). Αντε να δουμε απο 'δω και περα..