12/8/10

Νικηφόρο ντεμπούτο Σάντος στην Εθνική Ελλάδας, 1-0 τη Σερβία στο Βελιγράδι!


 Εποχή Φερνάντο Σάντος λοιπόν στην Εθνική και αγωνιστικά πια. Ο Πορτογάλος πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ ξεκίνησε ιδανικά την προετοιμασία για τα προκριματικά του Euro 2012, που ξεκινούν σε περίπου ένα μήνα, κερδίζοντας τη Σερβία 0-1 μέσα στο Βελιγράδι!
 Σκόρερ του μοναδικού τέρματος του αγώνα ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με ωραία κεφαλιά ψαράκι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Η εικόνα ωστόσο της Εθνικής μας ήταν επιεικώς μέτρια, με τους διεθνείς να βρίσκονται σε ολόκληρο το ματς σε παθητικό ρόλο, να αμύνονται και να μην μπορούν να οργανώσουν επιθέσεις. Πάντως είχαν τρεξίματα και καλή κυκλοφορία μπάλας.
 Από την άλλη πλευρά οι Σέρβοι είχαν τον έλεγχο και την κατοχή, πίεζαν και δημιουργούσαν πολλές φάσεις, ενώ έχασαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, οι διεθνείς κουράστηκαν, έγιναν και κάποιες αλλαγές (ο Μαρίνος έκανε το ντεμπούτο του με τη γαλανόλευκη) και οι Σέρβοι χάσανε απίθανες ευκαιρίες, είχαν δοκάρια, ενώ δεν τους δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Καφέ..


 Ο Σάντος πάντως, που όπως όλα δείχνουν θα έχει το Ζήση Βρύζα δίπλα του (έλυσε τη συνεργασία του νωρίτερα με τον ΠΑΟΚ), έχει ήδη περάσει το δικό του αγωνιστικό πλάνο στην Εθνική ομάδα. Καταρχήν άλλαξε το σύστημα του προκατόχου του, Όττο Ρεχάγκελ, παρατάσσοντας τους διεθνείς με σύστημα 4-4-2: Σηφάκης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος, Σπυρόπουλος, Νίνης, Κατσουράνης, Τοροσίδης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς.
 Ευχάριστο το γεγονός ότι ο Σάντος υπολογίζει πολύ το Σωτήρη Νίνη. Επιτέλους αυτό το μεγάλο ταλέντο κρίνεται ως σημαντικότατο στέλεχος τόσο του Παναθηναϊκού όσο και της Εθνικής μας!
 Έπειτα, καθώς φαίνεται γλυτώνουμε το Χαριστέα! Κατά τα άλλα θα παιχτεί η θέση στο 1 ανάμεσα σε Σηφάκη, Τζόρβα, ενώ στις υπόλοιπες θέσεις λογικά δεν θα υπάρξουν αλλαγές. Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη...

 Νικηφόρο ντεμπούτο λοιπόν του Φερνάντο Σάντος στη νέα σελίδα της Εθνικής Ελλάδας, αλλά η εικόνα της ομάδας θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Σερβία (Ρ. Αντιτς): Τζούριτσιτς, Ιβάνοβιτς, Βίντιτς, Σούμποτιτς, Ομπράντοβιτς (46' Κολάροβ), Πέτροβιτς (46' Κάτσαρ), Κουζμάνοβιτς, Μίλιγιας (46' Νίνκοβιτς), Κράσιτς (46' Τόπιτς), Γιοβάνοβιτς (65' Μρτζα), Ζίγκιτς.

 Ελλάδα (Φ. Σάντος): Σηφάκης, Βύντρα (81' Μανιάτης), Σπυρόπουλος, Κυργιάκος (46' Α. Παπαδόπουλος), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τοροσίδης (66' Καφές), Καραγκούνης (87' Μαρίνος), Νίνης (73' Γ. Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης (46' Γκέκας), Σαμαράς.

2 σχόλια:

tzonakos είπε...

Δεν το ειδα το ματς κι ουτε καν ήξερα οτι έπαιζαν.
Ευκαιρία να πω οτι δεν με εμπνέει ιδιαίτερα ο Σάντος καθως πιστεύω οτι τα επόμενα χρόνια θα δούμε μια εθνική ομάδα πάλι συντηρητική και κάπως πτωχή.
Ωστόσο ελπίζω σε κάτι διαφορετικό και με τον Βρύζα δίπλα ίσως, ίσως βγεί αν μη τι άλλο μιά ομάδα με ενδιαφέρουσες αποδόσεις μεσα στο γήπεδο και οχι ανιαρή.
Πάντα πίστευα οτι ο έλληνας για να αποδόσει σε κάτι, πρέπει να βγάλεις απο μέσα του όχι μόνο το φιλότιμο αλλα κυρίως τον τσαμπουκά, με την υγιή έννοια.
Παράλληλα πρέπει να βγαίνουν νέοι παίκτες συνέχεια, Παπασταθόπουλοι και Νίνηδες και Τοροσίδηδες και άλλοι.
Καλη σου μέρα.

Mike είπε...

Για το φιλοτιμο και τον τσαμπουκα που λες, εχεις δικαιο. Θα συμφωνησω και για τα νεα παιδια που πρεπει να παρουν ευκαιριες και να στελεχωσουν αμεσα τη νεα Εθνικη. Οσο για το Σαντος δε λεω κατι απο τωρα, προτιμω να τον σχολιασω αφου δω ενα μερος της δουλειας του.

Νασαι καλα, φιλε μου.