7/8/10

Η «φιλική» υπεροχή της Ευρωπανάθας απέναντι σε Ίντερ, Μίλαν και η «επίσημη» ξεφτίλα του Ευρωθρήνου απ' τη Μακάμπι Τελ Αβίβ!

 Σήμερα το πρωί επέστρεψα απ' τη Μυτιλήνη, όπου και βρισκόμουν τις προηγούμενες μέρες για το πρώτο σκέλος των φετινών μου διακοπών. Στο διάστημα της απουσίας μου είχαμε πολλά αθλητικά γεγονότα, αλλά ας ξεκινήσω με τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια των «αιωνίων». Τα σούπερ φιλικά του Παναθηναϊκού κόντρα σε Ίντερ και Μίλαν και τα επίσημα ματς του Θρήνου για τα προκριματικά του Europa League:


 Ο Παναθηναϊκός μετά το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Αυστρία πέταξε για Τορόντο, όπου θα έδινε ένα πολύ δυνατό, επιπέδου Τσάμπιονς Λινγκ, φιλικό με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ίντερ και στη συνέχεια θα αντιμετώπιζε και τη Μίλαν στο Ντιτρόιτ.
 Τα φιλικά είναι πάντοτε παιχνίδια για τους προπονητές, οι οποίοι δοκιμάζουν παίχτες, συστήματα, φυσική κατάσταση. Το σκορ και το αποτέλεσμα δεν έχουν καμία σημασία, πέραν του γοήτρου. Όταν όμως δίνεις τέτοιου είδους αγώνες απέναντι σε μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και κερδίζεις, είναι λογικό να σταθείς στην επιτυχία αυτή.
 Όπως και με τη Ρόμα στο περσινό Europa League, έτσι και τώρα ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 3-2 την Ίντερ με την τριπλέτα Νίνη, Λέτο, Σισέ να κάνει μαγικά πράγματα και την ομάδα να παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο γενικά. Ο Σισέ πέτυχε 2 γκολ (το δεύτερο μάλιστα γκολάρα) και οι δύο εξτρέμ έκρυβαν τη μπάλα, ενώ τρομερό ματς έκανε κι ο Σιμάο, που ως συνήθως βρισκόταν παντού. Ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Καντέ, πο έκανε μεγάλο παιχνίδι ως αριστερός στόπερ δίπλα στον προβληματικό Σαριέγκι. Σπυρόπολος, Βύντρα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ καλό ματς έκανε κι ο Κατσουράνης. Ο Τζόρβας έκανε το «γνωστό» λαθάκι του, αλλά συνολικά είχε καλή απόδοση. Αυτή ήταν και η βασική 11άδα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγές οι Σεϊταρίδης, Καραγκούνης, Μπιάρσμιρ, Μαρίνος, Πετρόπουλος, Δημούτσος και Ιωαννίδης, που έκανε το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό, και ο Μαυρίας.
 Η Ίντερ είχε απουσίες, αλλά στο βασικό σχήμα υπήρχαν οι Κόρντομπα, Ματεράτσι, Ζανέτι, Καμπιάσο, Κίβου, Ομπίνα, Ετό, Πάντεφ!
 Η νίκη είναι αναμφισβήτητα εντυπωσιακή και δημιουργεί θετική εικόνα για την ομάδα. Άλλωστε όλος ο Ευρωπαϊκός Τύπος υποκλίθηκε στο πράσινο μεγαλείο με απίστευτα αφιερώματα. Ακόμη σημαντικότερη όμως ήταν η εμφάνιση της ομάδας. Τρομερό διαρκές πρέσινγκ, επιθετικό ποδόσφαιρο υπεροχής και δημιουργία φάσεων. Πράγματα δηλαδή που είχαμε να δούμε χρόνια στον Παναθηναϊκό!

 Και για όσους αμφισβήτησαν τη μπαλάρα που παίξαμε με την Ίντερ ήρθε η σημερινή απάντηση με σούπερ εμφάνιση ξανά, κόντρα στη Μίλαν!
 Το 0-0 από μόνο του είναι θετικό αποτέλεσμα, αλλά είμαι σίγουρος ότι όλοι (παίχτες, προπονητές, κόσμος) είναι... σκασμένοι απ' τον διαιτητή (ακύρωσε πεντακάθαρο γκολ του Γκοβού) και την κωλοφαρδία της Μίλαν που κράτησε το 0-0 στις πάμπολλες ευκαιρίες που είχαμε με αποκορύφωμα το δοκάρι του Νίνη!
 Πραγματικά άξιζε και αυτό το ξενύχτι για την Ευρωπανάθα που έπαιξε και πάλι εξαιρετικό ποδόσφαιρο, είχε την κατοχή μπάλας, δημιούργησε πολλές φάσεις για γκολ, είχε δοκάρι, σκόραρε και δύο φορές (το πρώτο του Σισέ καθαρό οφσάιντ, το δεύτερο του Γκοβού καθαρό γκολ!), αλλά τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει... και τυπικά τη Μίλαν. Γιατί με τέτοια εμφάνιση αλλά κυρίως με το γκολ που πέτυχε, ο Παναθηναϊκός είναι για όλους μας νικητής!
 Νίνης και Σισέ έκαναν μεγάλο ματς ξανά, ορεξάτος αλλά με λάθη ο Λέτο, ανεβασμένος ο Γκοβού, πολύ καλός ξανά ο Καντέ, ενώ καλά πατήματα έδειξε να έχει στο ντεμπούτο του ο Μπουμσόνγκ, που όμως δεν είχε την παραμικρή πίεση απ' τους... εξαφανισμένους επιθετικούς της Μίλαν. Ο Παναθηναϊκός είχε απ' την αρχή μέχρι τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου την υπεροχή και δημιουργούσε ασταμάτητα φάσεις για γκολ. Μετά ο Νιόπλιας έκανε αλλαγές, με τους μικρούς να παίρνουν χρόνο συμμετοχής (Καρνέζης, Δημούτσος, Μαρίνος, Μπιάρσμιρ, Μαυρίας, Ιωαννίδης, Πετρόπουλος), αλλά και τους Σαριέγκι, Βύντρα, Καραγκούνη και Ζιλμπέρτο Σίλβα (πρώτο ματς στην προετοιμασία).
 Η Μίλαν χρησιμοποίησε και αυτή αρκετά νέα παιδιά, με τον Παπασταθόπουλο να μπαίνει στο δεύτερο ημίχρονο και να πιάνει καλή απόδοση.
 Κατώτερη της Ίντερ η Μίλαν, αλλά η απόδοση του Παναθηναϊκού ήταν πραγματικά σπουδαία σε αυτά τα σούπερ φιλικά. Αν αυτά τα στοιχεία που είδαμε, ο Παναθηναϊκός και ο Νιόπλιας τα εφαρμόσουν σε διάρκεια χρόνου, οι επιτυχίες θα είναι δεδομένες. Δεν συζητάμε καν για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά για μία μεγάλη Ευρωπαϊκή πορεία και μία χρονιά με -επιτέλους- ωραίο ποδόσφαιρο, αντάξιο των μεγάλων παιχτών που έχει η Τριφυλλάρα!

 Όσο για τους φίλους μας τους γαύρους, αυτή τη φορά ξεπέρασαν τους ευατούς τους! Κατάφεραν(!) να αποκλειστούν απ' τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και να αποχαιρετήσουν την Ευρώπη... απ' τον Αύγουστο!
 Αχαχαχαχααχαχχαχα!!!
 Το παραμύθι πήγαινε πάλι σύννεφο, οι... παιχταράδες Ριέρα, Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ, Μοδέστο, Χόλεμπας (τι 'ναι αυτός ρεεε) έφτιαχναν τους «Γκαλάκτικος» (τρομάρα σας) και ο «Θρύλος» πήγαινε φουλ για... τελικό Europa League. Πώς είπατε;; Το κουτόχορτο πάει σύννεφο. Μπεεεεεεεεεε!!!!
 Αδιόρθωτοι και νούμερα είσαστε μια ζωή....
 Στο πρώτο ματς, με τη διαιτησία 50-50 το σκορ ήταν 0-1 για τη Μακάμπι. Όταν χωρίς λόγο έμεινε με 10 παίχτες, το ματς δεν ήθελε και πολύ για να γυρίσει, ακόμη και απ' τον αστείο ΟΣΦΠ που σερνόταν! Η ανατροπή σκόρπισε ντελήριο ενθουσιασμού στον... πύρινο λαό που βρισκόταν έξω απ' το τιμωρημένο Τηγάνι και έσκαγε γουρούνες για τον... θρίαμβο! Μετά ακολούθησαν οι παραπάνω παπαριές απ' την εμετική εφημερίδα «Γαύρος», μέχρι και το προχθεσινό ματς. Ο Ευρωθίασος του Πειραιά την έφαγε απ' τη Μακάμπι με... μόνο 1-0, όντας ανύπαρκτος σε όλο το ματς, ο Ντουντού και ο Ντιόγκο έκαναν ρεσιτάλ βουτιάς, ο δεύτερος το γύρισε και στο μποξ χτυπώντας με μπουνιά τον τερματοφύλακα στο τέλος του αγώνα, και ο καρπαζοεισπράκτορας, η αγαπημένη πουτάνα της Ευρώπης γνώρισε το χειρότερο ίσως αποκλεισμό της ιστορίας της και παράλληλα στέρησε μία χαρά μας το χειμώνα (με τι θα γελάμε τώρα;) αλλά και την προσμονή τόσων αντιπάλων που την περίμεναν πως και πως!
 Και φυσικά πως να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα; Τα έριξαν όλα στον Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος και διώχνεται άρον άρον, για να τον αντικαταστήσει ο... μεσίας Ερνέστο Βαλβέρδε, τον οποίο παρακαλάνε γονατιστοί να έρθει! Άντε πάρτε τον να ησυχάσουμε....

 Άντε να δούμε πότε θα ξεστομίσετε την αλήθεια για τα 12 χρόνια και τα βρωμοπρωταθλήματα που παίρνατε. Ακόμη πιστεύετε ότι τα αξίζατε και πως είχατε καλύτερη ομάδα; Βολευόσασταν στους ομίλους του Champions League, όπου συνήθως τερματίζατε 4οι. Μία φορά παίξατε προκριματικά Ch. L. και τον φάγατε από «κάποια» Ανόρθωση και τώρα βιώσατε τον πιο εξευτελιστικό αποκλεισμό όλων των εποχών από «κάποια» Μακάμπι. Ακόμη λοιπόν θεωρείτε ότι ο καθρέφτης μιας ομάδας δεν είναι η Ευρώπη, αλλά η «υπεροχή» με παράγκες και 90-10 διαιτησία στην Ελλάδα;
 Συνεχίστε να τρώτε κουτόχορτο, τέτοια πρόβατα που είστε. Γιατί αν είσαι Γαύρος, ξέρεις!


 * Όσον αφορά στις άλλες ελληνικές ομάδες, θα δώσουν τη μάχη τους για τους ομίλους του Europa League και μακάρι να τα καταφέρουν να προχωρήσουν. Η ΑΕΚ λογικά δεν θα έχει πρόβλημα με τη Νταντί Γιουνάιτετ, ο Άρης θα πρέπει να προσέξει πολύ, γιατί η Αούστρια Βιέννης δεν είναι Γιακελόνια και ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολη αποστολή με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά μπορεί να περάσει. Ένας ΠΑΟΚ που σαφέστατα έπρεπε να προκριθεί στα play offs του Champions League αντί του Άγιαξ. Επί δυόμιση ημίχρονα κρατούσε την πρόκριση, αλλά έγιναν απίθανα πράγματα: τα 3 γκολ του Άγιαξ σε 7'(!), το χαμένο πέναλτι του Ίβιτς, το τετ α τετ του Σάλπι και η μη υπόδειξη νέου πέναλτι στο Μουσλίμοβιτς στέρησαν απ' τον ΠΑΟΚ μία ιστορική πρόκριση.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Βρε καλός το παιδί!
Πέρασες καλά; Εγώ τέλη Αυγούστου διακοπές.
Ωραία η Μακάμπι. Χα χα χα
Σαλόμ αλέκουμ
Σαλόμ λα ολάμ.
Lol lol lol
Πω πω κακίες. Χα χα

Mike είπε...

Καλησπερα bear. Καλα ηταν, για αρχη. Θα ξαναπαω καπου αρχες Σεπτεμβρη.
Μονο ωραια η Μακαμπι;!
Καμια κακια. Χαχαχα!

Laplace είπε...

καλησπερα φιλε
καλως ηλθες!
περασες καλα?

η ομαδα σπερνει,εχουμε το καλυτερο υλικο ολων των εποχων κ περιμενω να το διαχειριστουμε καταλληλα..κ στα 2 ματς παιξαμε εξαιρετικα φιλε!δεν το περιμενα γιατι ειμαστε στην μεση της προετοιμασιας κ ομως η ομαδα εδειξε πολυ καλα σημαδια..

για τους γκει τι να πουμε..ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ μπορουσαν να πανε χειροτερα απο την χειροτερη πορεια ελληνικης ομαδας κ ομως τα καταφεραν..

ελπιζω ο μπαοκ να περασει τους τουρκους,πρωτη φορα θα υποστηριζω ελληνικη ομαδα πλην της δικης μας,σε ευρωπαικο ματς..η χανουμα κ ο αρης θα περασουν κ αυτο ειναι καλο για να κουραστουν κ αυτοι με ευρωπαικους αγωνες κ οχι μονο εμεις κ ετσι να συμμετεχουμε επι ισους ορους το πρωταθλημα γιατι συνηθως εμεις δινουμε 6-12 ματς παραπανω καθε χρονια λογω καλων ευρωπαικων πορειων κ αυτοι παιζουν ξεκουραστοι στο πρωταθλημα..

καλο ΣΚ φιλε

Mike είπε...

καλησπερα Laplace, πρωτη φορα πηγα Μυτιληνη και ηταν πολυ ωραια!

Οσο για την ομαδαρα μας, πραγματικα εχει σουπερ ροστερ, αξιολογοτατο προπονητη και παιζει στρωτο ποδοσφαιρο, επιθετικα και δημιουργει πολλες φασεις τοσο νωρις, απ' την προετοιμασια!

Ο γαυρος παλι καλα τα πηγε! Απιθανοι τυποι ρε...
Οσο για ΑΕΚ, Αρη, ΠΑΟΚ, ας περασουν, τοσο για αυτο που λες οσο και για να δωσουν κανα ποντο στην Ελλαδα, γιατι μια ζωη ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ οτι κανουμε!

Καλο Σ/Κ.