3/6/10

Ο Παναθηναϊκός με ένα μαγικό 29-5 από το 27' μέχρι το 39' πάτησε τον πελάτη με 79-70, έκανε το 2-1 στους τελικούς, απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι στο ΟΑΚΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΠΟΤΕ και πάει να το σηκώσει στο ΣΕΦ!


 Σε έναν συγκλονιστικό τρίτο τελικό, ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός πάτησε με 79-70 τον αιώνιο πελάτη, απέκτησε σοβαρό προβάδισμα τίτλου και πάει την Κυριακή να σηκώσει την κούπα στο ΣΕΦ!

 Οι πράσινοι είχαν ένα εκπληκτικό δωδεκάλεπτο, όπου από το 27' μέχρι το 39' σημείωσαν ένα επιμέρους σκορ 29-5(!) γυρίζοντας το ματς από το -14 (46-60) στο +10 (75-65) και ουσιαστικά κλείδωσαν τη νίκη, η οποία σφραγίστηκε με το τελικό 79-70.

 Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά το ματς. Προηγήθηκε 7-0, 12-5 και 19-9 με τον Νίκολας να έχει 3/3 τρίποντα. Συνολικά ο μπόμπερ του Τριφυλλιού σημείωσε 18 πόντους με 5/10 τρ.
 Το δεκάλεπτο έλειξε 25-17, με τον Ολυμπιακό ωστόσο να πετυχαίνει 5 τρίποντα ανεβάζοντας κατακόρυφα τα ποσοστά του μετά από εκείνο το 0/23 του πρώτου τελικού!

 Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Τεόντοσιτς με τρίποντο μείωσε, η διαφορά μειωνόταν γενικά και λίγο αργότερα ο Μπουρούσης με δύο συνεχόμενα δίποντα και ένα τρίποντο έβαλε για πρώτη φορά στο ματς μπροστά τους φιλοξενούμενους (26-27).
 Μέχρι και ο Μπέβερλι ευστόχησε σε διαδοχικά τρίποντα για το 9/13(!) των ερυθρολεύκων και το +10 (26-36) με το επιμέρους σκορ να φτάνει στο απίστευτο 1-19..

 Ο Πέκοβιτς ήταν αυτός που απάντησε αρχικά για τον Παναθηναϊκό, ο Νίκολας πέτυχε ακόμη ένα τρίποντο, ο Τσαρτσαρής επίσης με τρίποντο μείωσε στο καλάθι και ο Περπέρογλου με βολές ισοφάρισε 36-36 με τους γηπεδούχους να τρέχουν ένα 10-0 σερί. Το ημίχρονο τελικά έλειξε 38-43 με τρίποντο του Τσίλντρες, με τον Ολυμπιακό να έχει 10/15 τρ., αλλά και τα διπλάσια ριμπάουντ (11-22) που έκαναν μεγάλη διαφορά στο πρώτο μέρος.

 Στο τρίτο δεκάλεπτο τα πράγματα έγιναν ακόμη δυσκολότερα για τους πρωταθλητές. Ο Παναθηναϊκός μείωσε στον πόντο (44-45), αλλά οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν το δρόμο προς το καλάθι και αύξαναν συνεχώς τη διαφορά μέχρι το +14 (46-60) και τον Σπανούλη να χάνει λέι απ...

 Αυτό όμως ήταν και το σημείο που πείσμωσε τον "Kill Bill", οι διεισδύσεις του οποίου στη συνέχεια έφεραν την ανατροπή. Ο Μπατίστ, που επίσης συνέβαλε τα μέγιστα στην ανατροπή, ήταν αρχικά αυτός που μείωσε σε 48-60, ο Σπανούλης με 1/2 βολές έκανε το 49-60 και ο Γιασισκεβίτσιους έριξε τη διαφορά κάτω απ' τους 10 με ένα τρελό καλάθι στη λήξη του τριανταλέπτου.
 Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Σπανούλης με γρήγορο μπάσιμο μείωσε στους 7, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έπαιζε απίστευτα πιεστική άμυνα. Ο Τσαρτσαρής και πάλι με τρίποντο έριξε τη διαφορά στους 5 (56-61) και ο Μπατίστ αφού αρχικά έκανε τάπα στον Τσίλντρες σκόραρε στην επίθεση για το 58-61. Λίγο αργότερα ο Μπορούσης κοβόταν και στην αντεπίθεση, και πάλι ο Μάικ Μπατίστ με καλάθι -φάουλ (το 5ο του Τεόντοσιτς) ισοφάρισε το ματς και το ΟΑΚΑ πήρε φωτιά!

 Ένας εκπληκτικός κόσμος φυσικά και απόψε, που δεν πίστεψε στιγμή ότι θα χανόταν το ματς, που δεν σταμάτησε στιγμή να τραγουδάει και να σπρώχνει τους παίχτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στην ανατροπή και τη σπουδαία νίκη και που βεβαίως και αυτός συνέβαλε στο να γυρίσει το ματς!

 Ο τρομερός Μάικ Μπατίστ ξανά, έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, 63-61, μετά από πολύ ώρα στο ματς. Ο Τσίλντρες έβαλε και πάλι μπροστά την ομάδα του, αλλά οι πράσινοι συνέχισαν να παίζουν πιεστική άμυνα και να οδηγούν τους φιλοξενούμενους σε μακρινά και υπό πίεση σουτ. Τα υπερβολικά ποσοστά ευστοχίας τους κάποτε νομοτελειακά θα μειώνονταν και ο Ολυμπιακός μπλοκαρισμένος καλά δεν μπορούσε ούτε να πλησιάσει το καλάθι του Παναθηναϊκού.
 Με δύο μπασίματα του Σπανούλη και ακόμη ένα καλάθι του Νίκολας έγινε το 69-64 και ο Παναθηναϊκός αγκάλιασε τη νίκη 3' πριν τη λήξη. Εξακολουθώντας να βγάζει εκπληκτικές άμυνες ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 75-65 και το επικό 29-5 σε δώδεκα λεπτά από το 27' μέχρι το 39'.
 Τα πάντα είχαν κριθεί και το τελικό 79-70 βάζει τους πρωταθλητές και πάλι σε θέση οδηγού με 2-1 στις νίκες και τη μεγάλη ευκαιρία για πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ!

 Τα δεκάλεπτα: 25-17, 38-43, 51-60, 79-70.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 4, Σπανούλης 10, Περπέρογλου 10, Μπατίστ 10, Φώτσης, Γιασικεβίτσιους 4, Νίκολας 18 (5), Τσαρτσαρής 6 (2), Διαμαντίδης 7, Πέκοβιτς, Καλάθης. 


 ΟΣΦΠ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 5 (1), Πεν, Τσίλντρες 15 (4), Βούισιτς 7, Μπουρούσης 17 (3), Μπέβερλι 9 (2), Κλέιζα 10 (2), Μαυροκεφαλίδης, Τεόντοσιτς 7 (2), Σχορτσανίτη.

 * Αυτή ήταν η 23η νίκη σε 24 ματς τελικών στο ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό απέναντι στον πελάτη!!

 * Στο 46-0 έφτασε το σερί του στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός και στο μαγικό 24-0 σε τελικούς. Από τη σεζόν 1995-1996 που χρησιμοποιεί για έδρα το ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός δεν έχει χάσει ούτε ένα ματς σε τελικούς!!

 * Γενικά σε εντός έδρας τελικούς έχει 24-1, με τη μοναδική ήττα να την έχει στο κλειστό του Σπόρτινγκ!

 * Εκπληκτικός και απόψε ο κόσμος του Παναθηναϊκού, με εξαίρεση τους λιγοστούς βλάκες που πέταξαν κάποια αντικείμενα...

 * Οέ οέ οέ οέ πρωτάθλημα μες στο παλέ!!!

 * Σήμερα ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι πολύ απλά μέσα στο ΟΑΚΑ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΠΟΤΕ!!!

 * Τα περί διαιτησίας που ακούγονται είναι τραγικά. Το 29-5 δεν δικαιολογείται με τίποτα μάγκες. Την Κυριακή στο ΣΕΦ είχα πολύ κακή διαιτησία αλλά δεν αναφέρθηκε καθόλου. Το ίδιο και στον πρώτο τελικό, όπου με κόντρα διαιτησία έκανα περίπατο. Όσο για σήμερα, πονάει πολύ, γιατί κάνατε το λάθος να πιστέψετε ότι θα μπορούσατε να κερδίσετε!!!

 * Κλάααααααψτεεεεεεεεεεεεε, κλάαααααααψτεεεεεεε!!!!!

 * Γεια σας πελάτες, οέο γεια σας πελάτες!!!!!

 * Πρωτάθλημα θα πάρω ξανά να τρελαθώ!!!!!

8 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Μπορεί να αγχώθηκες, αλλά τα κατάφερες. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να χασει μια καλή διαφορά που είχε χτίσει, αλλά κάπου μπλόκαρε, επαναπαύτηκε, θόλωσε. Είχε και τον Γιαννάκη που αγνοεί τι σημαίνει κόβω τον ρυθμό του αντιπάλου. Πλεόν χρειάζεσαι μια νίκη σε δυο παιχνίδια.

Καλημερα!

Πεντάστερος είπε...

Πολύ ωραίο post, φίλε μου... ;-) Ρίξε μια ματιά και στο δικό μας blog αν θες για την ανάλυση του αγώνα, πολύ γέλιο. :P
http://all4basket-gr.blogspot.com/2010/06/79-70.html

Mike είπε...

Kanthar0s μπορει να αγχωθηκα αλλα επαιζα στο ΟΑΚΑ. Και η ιστορια γραφει οτι στο ΟΑΚΑ ΔΕΝ χανω σε τελικους!

Εννοειται οτι το θελω μεσα στο ΣΕΦ, αλλα δεν θα με χαλαγε ακομη ενα παρτυ στο ΟΑΚΑ...

Mike είπε...

Πενταστερος, καταρχην καλως ηρθες. Νασαι καλα, ωραιο ειναι το blog σας, αν και ο συνδυασμος (2 Παναθηναϊκοι, 1 γαυρος) ειναι λιγο περιεργος..!

tzonakos είπε...

Ελα, και αυτό δικό μας θα 'ναι !
Κι ασε τους πελάτες να φωνάζουν οτι δεν θα παίξουν του χρόνου στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Μπας και τους κάλεσαν στο ΝΒΑ και το πίστεψαν ; :Ρ

Mike είπε...

Ε βεβαια δεν χανεαι tzonako!

Καλα, οι τυποι δεν παιζονται ρε. Ξεραμε οτι ειναι κλαψιαριδες, αλλα αυτη τη φορα ξεπερασαν τον εαυτο τους! 13' πριν τη ληξη του αγωνα ηταν μπροστα με 14, φαγανε την ανατροπη χωρις να το περιμενουν και τα εριξαν στη διαιτησια για 3-4 σφυριγματα!!

KitsosMitsos είπε...

Απλά δεν μπορούσαν να το πιστέψουν...

Mike είπε...

Ετσι ειναι KitsoMitso, καλησπερα. Αντε να τους τελειωνουμε σημερα..