31/5/10

ΟΣΦΠ - Παναθηναϊκός 79-72, στο 1-1 οι τελικοί


 Το αποψινό ματς στο ΣΕΦ δε νομίζω ότι χρίζει ιδιαίτερης κριτικής. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κέρδισε με 79-72 όντας αρκετά βελτιωμένος από την σφαλιάρα της Τετάρτης αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν σε απίστευτα κακή βραδιά. Τέσσερις μέρες μετά τον θρίαμβο του ΟΑΚΑ και το +19 των πρωταθλητών, οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν απόψε με την πλάτη στον τοίχο. Ήταν η τελευταία τους ευκαιρία να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι του τίτλου, ενώ αντίθετα οι πράσινοι ήθελαν φυσικά να τελειώσουν την ιστορία από σήμερα όμως ήξεραν ότι έχοντας το προβάδισμα της έδρας θα έχουν τον τελευταίο λόγο.

 Έτσι κι αλλιώς πάντοτε στην Ελλάδα η έδρα δύσκολα σπάει και μόνο ο Παναθηναϊκός το 'χει κάνει πολλές φορές και γι' αυτό πίστευε ότι μπορούσε να το επαναλάβει σήμερα. Όμως έχοντας πάρα πολλούς παίχτες σε κακή βραδιά (Σπανούλης, Περπέρογλου, Φώτσης, Τσαρτσαρής, Νίκολας) δεν μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλό. Ο Πέκοβιτς ξεχώρισε μόνο με 22 πόντους και ακολούθησαν ο Διαμαντίδης με 11 πόντους και 3 τρίποντα και ο Τέπιτς που έκανε καλό ξεκίνημα με 9 πόντους αλλά μετά δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ομπράντοβιτς παρά μόνο προς το τέλος του αγώνα. Ακόμη ο Γιασισκεβίτσιους πήγε σχετικά καλά επιθετικά με 10 πόντους και 2 τρίποντα, αλλά έκανε πολλά λάθη.

 Αντίθετα οι γηπεδούχοι είχαν σε πολύ καλή βραδιά τέσσερις παίχτες, τους Κλέιζα με 17, Τεόντοσιτς 16 (3 τρ.), Μπουρούση 14 και Τσίλντρες 14 πόντους αντίστοιχα.

 Το ματς ήταν πολύ σφιχτό στο πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να παίζουν σκληρές άμυνες και το σκορ να κρατιέται σε χαμηλά σχετικά επίπεδα, 33-34. Στην επανάληψη όμως οι γηπεδούχοι πήραν μπροστά, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκνευριστικά άστοχοι και η διαφορά χτιζόταν σταδιακά μέχρι που έφτασε στους 9 πόντους με τη λήξη του τριαντάλεπτου, από όπου οι πράσινοι δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στην διεκδίκηση του ροζ φύλλου αγώνος.

 Η σειρά μεταφέρεται ξανά στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη, 21:45 με τον Παναθηναϊκό φυσικά να είναι το φαβορί για το 2-1.

 Τα δεκάλεπτα: 16-14, 33-34, 56-47, 79-72.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των ομάδων:
 ΟΣΦΠ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 6(2), Πεν 3(1), Τσίλντρες 14, Βούισιτς 2, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 14, Μπέβερλι, Κλέιζα 17, Μαυροκεφαλίδης 5(1), Τεόντοσιτς 16(3), Σχορτσιανίτης 2.

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 9(1), Σπανούλης 2, Περπέρογλου, Μπατίστ 9(1), Φώτσης, Γιασικεβίτσιους 10(2), Νίκολας 9(3), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 11(3), Πέκοβιτς 22.

Δεν υπάρχουν σχόλια: