12/3/10

Παναθηναϊκός - Μαρούσι 82-79. Αντίο στην Ευρωλίγκα με νίκη για τον Παναθηναϊκό που δυστυχώς, αναπόφευκτα, αφήνει εκτός προημιτελικών και το Μαρούσι


 Χωρίς πέντε παίχτες στη σύνθεση του, και μάλιστα έναν σε κάθε θέση, που άνετα κάνουν μία 5άδα: Σπανούλης, Διαμαντίδης, Περπέρογλου, Τσαρτσαρής και Πέκοβιτς (απίστευτο!), ο Παναθηναϊκός, παίζοντας για την τιμή του αλλά και για να διορθώσει κάπως την εικόνα του, για την τελευταία αγωνιστική του Top16 της Ευρωλίγκα, κέρδισε το Μαρούσι με 82-79 και τερμάτισε τρίτος στον όμιλο, με απολογισμό 2 νίκες - 4 ήττες. Παράλληλα, οι πράσινοι άφησαν εκτός συνέχειας το Μαρούσι, καθώς με την ήττα της Παρτίζαν από τη Μπαρτσελόνα, η ομάδα του Μπαρτζώκα εάν κέρδιζε τον Παναθηναϊκό, θα ήταν εκείνη που θα ακολουθούσε τους Ισπανούς στους "8"!
 Κρίμα για την Μαρουσάρα, που πραγματικά φέτος κάνει μια εκπληκτική χρονιά, έχει σημειώσει ήδη τρομερές νίκες και νομίζω ότι από τους Σέρβους ήταν καλύτερη ομάδα...
 Όπως και να 'χει, ο Παναθηναϊκός δεν κάνει χάρες, διέλυσε την Παρτίζαν μες στο Βελιγράδι και κέρδισε δύσκολα και το Μαρούσι, όπως "Ζοτς" και παίχτες είχαν δηλώσει. Μπορεί όλοι να νιώσαμε λίγο περίεργα που πρακτικά "στείλαμε" τους Σέρβους στους "8" σε βάρος Ελληνικής ομάδας, αλλά παράλληλα είμαστε περήφανοι που δεν καθίσαμε να χάσουμε, αφού κάτι τέτοιο δεν αρμόζει στον Αυτοκράτορα του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού μπάσκετ!

 Το ματς ήταν ντέρμπι από την αρχή και με εξαίρεση εκείνο το 13-5 υπέρ μας, στην αρχή του αγώνα, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει διαφορά μεγαλύτερη των 6 πόντων!
 Μέχρι το τέλος του αγώνα, όπου ο Γιασισκεβίτσιους με 1/2 βολές έγραψε το τελικό 82-79 και τους Κις, Καϊμακόγλου να αστοχούν σε διαδιοχικά, μακρινά τρίποντα.
 Καλύτερος παίχτης των πρασίνων, ο Μάικ Μπατίστ με 21 πόντους, πολλά ριμπάουντ και καλά ποσοστά ευστοχίας.

 Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες κέρδισε, το Μαρούσι δεν κατάφερε να επαναλάβει τον θρίαμβό του επί των Πρωταθλητών, και οι δύο ομάδες αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης, με τις Μπαρτσελόνα και Παρτίζαν να συνεχίζουν.

 Τα δεκάλεπτα: 22-20, 41-39, 61-60, 82-79.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:
 
 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 7, Μπατίστ 21, Φώτσης 7, Χέισλιπ 6, Νίκολας 10(1), Καλάθης 9(1), Σερμαντίνι 11, Βεργίνης, Μπόγρης, Γιασικεβίτσιους 11.

  Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Κις 13(4), Πελεκάνος 9(1), Μπατής 7(2), Χόμαν 13, Νάντζφεϊ 7(1), Μαυροειδής 11, Καλάθης 3(1), Αριγκμπάμπου 2, Καϊμακόγλου 4, Κουμπούρας, Λούκας 10.

2 σχόλια:

Laplace είπε...

καλησπερα φιλε
μπραβο στους μαγκες..ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ,ποτε δεν χαριζομαστε..

Mike είπε...

Σωστα, Παναθηναϊκη περηφανεια!