13/3/10

Παναθηναϊκός - Χίος 8-5, μεγάλη βαθμολογικής σημασίας νίκη για το Τριφύλλι!

 Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός απέναντι στην ομάδα της Χίου, όπου για την 18η αγωνιστική της Α1 πόλο ανδρών, οι πράσινοι επικράτησαν με 8-5 των αντιπαλων τους, κάνοντας ένα βήμα για την είσοδο στα πλέι οφ της φετινής περιόδου, με τέσσερις στροφές να υπολείπονται για την ολοκλήρωση της.
 Οι πολίστες του Ντράγκαν Άντριτς είχαν σχεδόν την καθολική υπεροχή στο ματς, με εξαίρεση ίσως το πρώτο οχτάλεπτο, όπου η εικόνα των δύο ομάδων αλλά και το σκορ (2-2) μαρτυρά απόλυτη ισορροπία.
 Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι δεν έπαιξαν καλά (ούτε και η Χίος), ωστόσο έκαναν τα λιγότερα λάθη και σε συνδυασμό με τις περισσότερες φορές που έπαιξαν με παίχτη παραπάνω -και το εκμεταλλεύτηκαν-, έφτασαν σε μία άνετη επικράτηση.
 Πρώτη φορά πάντως στη φετινή σεζόν, είδαμε τον Παναθηναϊκό να παίζει τόσες περισσότερες φορές με παίχτη παραπάνω, από τον αντίπαλο του!
 Γενικά το ματς ήταν κακό και τα λάθη πάρα πολλά, ενώ ο Γιώργος Ρέππας για μία ακόμη φορά ήταν απ' τους διακριθέντες του Τριφυλλιού, πραγματοποιώντας καλές αποκρούσεις. Πολύ καλός και ο Χριστόφορος Δερμιτζάκης, που σημείωσε 3 γκολ, καλύπτοντας με το παραπάνω την σημαντική απουσία του Γιώργου Τσόκα!

 Μεγάλη νίκη λοιπόν, που φέρνει τον Παναθηναϊκό στους 17 βαθμούς, ισόβαθμο στην 4η θέση με Βουλιαγμένη, Νο Πατρών, Λάρισα και λογικά και με το Παλιαό Φάληρο, που υποδέχεται αργότερα τον Ποσειδώνα. Ο ΠΑΟΚ λογικά δεν χάνει την 3η θέση, με ΟΣΦΠ, Πανιώνιο να τερματίζουν 1ος και 2ος αντίστοιχα, μετά και τη νίκη των ερυθρολεύκων στο μεταξύ τους ντέρμπι με 8-7.
 Όλα αυτά κι ενώ απομένουν πλέον 4 αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 5-3, 7-4, 8-5.

Οι σκόρερ του Παναθηναϊκού: Δερμιτζάκης 3, Καφετζόπουλος 2, Βουλγαράκης 1, Βράνιες 2.

 
 * Την επόμενη αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τη Λάρισα και καλείται πλέον να αποδείξει ότι μπορεί να πάρει αποτελέσματα και εκτός έδρας, αν θέλει να τερματίσει στην τέταρτη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: