12/3/10

Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης 1-3


 Όπως και μετά το πρώτο ματς με τη Ρόμα και την επική ανατροπή, "φαινόταν" το πράγμα ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει την πρόκριση στην Ιταλία, έτσι κι εχθές έχω την αίσθηση ότι το ματς είχε φανεί πολύ πριν αρχίσει ότι πήγαινε να στραβώσει. Και αναφέρομαι στα εξής τρία πραγματάκια:

 Πρώτον, το περιρρέον κλίμα που είχε δημιουργηθεί -και που προσωπικά είχα εκφράσει τις ανησυχίες μου- και είχε να κάνει με "μία εύκολη βραδιά", "πρόκριση απ' το πρώτο ματς", "για πλάκα στους "8"" και κουβέντα, που περνούσε ιδιαίτερα μέσα από τις "αντικειμενικές" κωλοφυλλάδες, για "πορεία μέχρι και τον τελικό του Αμβούργου". Για καθίστε ρε παιδιά, τί παίζουμε, κανά κυπελλάκι Ελλάδος; Σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση συμμετέχουμε. Το ότι σημειώσαμε μία τεράστια, επική πρόκριση δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα το επαναλαμβάναμε απέναντι σε ανάλογο μεγαθήριο. Ούτε όμως σημαίνει ότι θα θεωρούσαμε αυτονόητο πως θα προσπεράσουμε εύκολα το εμπόδιο μίας βέλγικης ομάδας. Το ότι στο ζευγάρι Παναθηναϊκός - Σταντάρ υπήρχε φαβορί, όντως υπήρχε. Και σαφώς αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός. Αλλά για σταθείτε ρε παιδιά, πόσο καλύτερο θεωρούμε το δικό μας πρωτάθλημα από αυτό του Βελγίου και πόσο σπουδαιότερα πράγματα έχουμε κάνει σε επίπεδο συλλόγων (με εξαίρεση τον ΠΑΟ) από τις βέλγικες ομάδες;;
 Στο ποδόσφαιρο δεν έχεις δικαίωμα να υποτιμήσεις Κανέναν. Πόσο μάλλον όταν η διαφορα δυναμικότητας είναι υπαρκτή αλλά δεν είναι μεγάλη!
Την Τετάρτη, για την Ρεάλ Μαδρίτης έσβησε το όνειρο συμμετοχής στο τελικό του Champions League (και παράλληλα πήγαν στράφι τα 220 εκατομμύρια € των καλοκαιρινών μεταγραφών!), που θα διεξαχθεί και στην έδρα της, μετά το 1-1 στο Μπερναμπέου με τη Λυών, μετά και την ήττα με 1-0 στο πρώτο μας. Είναι η 6η σερί χρονιά που η "Βασίλισσα της Ευρώπης" δεν φτάνει ούτε μέχρι τους "8" της διοργάνωσης!
 Κι εμείς θεωρούμε "δεδομένες" προκρίσεις επί ελαφρώς ασθενέστερων αντιπάλων...

 Δεύτερον, το περίφημο rotation του Νίκου Νιόπλια. Μάλιστα...Παρασυρμένος προφανώς και ο προπονητής του Παναθηναϊκού -και οι παίχτες φυσικά- από το προαναφερθέν κλίμα, αλλά και ουσιαστικά "θυσιάζοντας" την Ευρωπαϊκή διάκριση για την κατάκτηση του "μεγάλου φετινού στόχου", αφήνει εκτός 11άδας -εν' όψη Τρίπολης!- τους Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, τους δύο παίχτες δηλαδή που "τραβάνε" σε όλα τα Ευρωπαϊκά ματς φέτος! Ο Κατσουράνης ήταν ήδη εκτός (τιμωρημένος και άρρωστος), ενώ έμεινε εκτός και ο Σπυρόπουλος. Και έπαιξε ο Δάρλας, που όντας μακριά από καλή φυσική κατάσταση τραυματίστηκε, ο Ρουκάβινα από δεξιά(;), ο Σιμάο και ο Νίνης, που επέστρεψε στις προ Ρόμα, απογοητευτικές του εμφανίσεις.

 Τρίτον, και βασικότερο, η μεγάλη ατυχία για τον Παναθηναϊκό. Η... γαστρεντερίτιδα που ταλαιπώρησε τον Τζόρβα και τον έθεσε εκτός μάχης, με αποτέλεσμα να "επιστρατευτεί" ο Γκαλίνοβιτς. Στο άκουσμα και μόνο της είδησης με έζωσαν τα φίδια... Τελευταίο, Ευρωπαϊκό ματς του Γκαλίνοβιτς, εκείνο με τη Γαλατασαράι και τα τραγικά λάθη του. Αποτέλεσμα σε εκείνο το ματς: 1-3...

Αυτά λοιπόν πριν το ματς.  Γιατί και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού όλα πήγαν στραβά...

 Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά. Μόλις στο 1', κέρδισε φάουλ στη γραμμή της περιοχής, αλλά ο Σισέ εκτέλεσε άστοχα. Στο επόμενο πεντάλεπτο πιέσαμε, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Όμως, το 0-2 στο 18' με δύο γκολ δώρα από τον Γκαλίνοβιτς, δεν θέλει και πολύ για να κόψει τα πόδια των παιχτών. Δεν είναι εύκολο πράγμα μάγκες, να προσπαθεί η ομάδα και Ένας (1), να την κρεμάει. Ο Κροάτης είχε να αγωνιστεί τόσους μήνες και ευκαιρίες σαν κι αυτή είναι για να αποδείξεις τί αξίζεις. Και έχω την εντύπωση ότι ο Γκαλίνοβιτς εχθές απέδειξε περίτρανα τί αξίζει. Το ειρωνικό χειροκρότημα του κόσμου και το να ΜΗΝ ξαναφορέσει την φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος. Ως εδώ με αυτόν τον αστείο. Εγώ προσωπικά, δεν θέλω να τον ξαναδώ στην 11άδα, αλλά ούτε και σε αποστολή αγώνα!!

 Πέραν του Γκαλίνοβιτς, Λέτο και Νίνης δεν έκαναν τίποτα κια σωστά έγιναν αλλαγή. Αλλά ούτε ο Ρουκάβινα ήταν καλός. Ο Καραγκούνης με το που μπήκε έδωσε φανερά πνοή στην ομάδα και από δική του σέντρα με την έναρξη του β' ημιχρόνου, ο Βύντρα (ο καλύτερος χθες για μένα) έκανε το 1-2. Ακολούθησε ένα 5λεπτο καλό για τον Παναθηναϊκό, με πίεση και μια δυο ακόμη καλές στιγμές. Μετά, οι καραγκιόζηδες της Σταντάρ (πραγματικά τέτοια πράγματα δεν είχα ξαναδεί!) έκαναν απίστευτες καθυστερήσεις, από τον τερματοφύλακα, που έκοβε βόλτες στην περιοχή του(!), μέχρι τους υπόλοιπους που σωριάζονταν στο έδαφος. Ο ρυθμός έπεσε, ο χρόνος περνούσε και τα νεύρα των παιχτών μεγάλωναν. Με το 1-2 και τον Δάρλα να φαίνεται πολύ κουρασμένος και εκτός κλίματος, ο Νιόπλιας έπρεπε να ρισκάρει, αλλάζοντας τον Έλληνα μπακ και περνώντας τον Λάζαρο. Ο Χριστοδουλόπουλος μπήκε, βγήκε όμως ο Ρουκάβινα (που βέβαια ήταν κακός), ο Δάρλας έμεινε στο γήπεδο, έκανε ένα σπριντ και τραυματίστηκε... Δεν μπορούσε να περπατήσει καν, δεν μπόρεσαν να συννενοηθούν(!) με τον πάγκο για να αποχωρήσει, και από την πλευρά του μπήκε το τρίτο γκολ των Βέλγων, με τον Δάρλα αμέσως μετά να βγαίνει εκτός γηπέδου για να συνεχίσουμε με 10. Η ζημιά όμως είχε γίνει και η κόκκινη στον Σιμάο στα τελευταία λεπτά, μας αφήνει με λιγότερες λύσεις για τον επαναληπτικό της Πέμπτης.
 Και δεν το λέω φυσικά για την πρόκριση, αλλά για το ντέρμπι τίτλου που ακολουθεί την Κυριακή με τον ΟΣΦΠ. Έκανε ροτέισον χθες ο Νιόπλιας και θα "αναγκαστεί" να βάλε βασικούς στη ρεβάνς!

 Κι ένα τελευταίο, για όσους άρχισαν να φεύγουνε από το 70'(!), από την θύρα 8 έφευγαν (εγώ έχω το διαρκείας στην 6) έχω να πω ένα πράγμα μόνο:
 ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΜΗΝ ΞΑΝΑΡΘΕΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΜΑΛΑΚΕΣ!!!!!!!!! ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!!!

 Ήταν τα ίδια ζώα που έφυγαν και μετά το 1-2 στο 80' από τη... Ρόμα! Τί να πει κανείς για τέτοιους τύπους...


 Οι συνθέσεις του αγώνα:

 Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι, Δάρλας, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Νίνης (46' Καραγκούνης), Ρουκάβινα (71' Χριστοδουλόπουλος), Λέτο (46' Σαλπιγγίδη), Σισέ.

 Σταντάρ Λιέγης:
Μπολάτ, Ράμος, Ντεφούρ (21' Γκονζάλες), Μποκανί, Ντε Καμάργκο, Καμοζάτο, Σαρ, Γιουβάνοβιτς (79' Νταλμά), Γκέρσον, Νίκέις (46' Μανγκάλα), Βίτσελ.

* Φυσικά και ο μεγάλος στόχος ήταν και παραμένει το πρωτάθλημα.

* Επιλογές ανάμεσα σε Ευρωπαϊκό ματς και παιχνίδι στην... Τρίπολη ΔΕΝ κάνεις. Ο Παναθηναϊκός θέλουμε και πρέπει να πρωταγωνιστεί ΟΠΟΥ κι αν αγωνίζεται!

*      ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕ!!!!!!!!!

1 σχόλιο:

Laplace είπε...

καλησπερα φιλε
συμφωνω με ολα
πικρα,μεγαλη πικρα η χθεσινη..