7/3/10

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 74-82, ουσιαστικά σφράγισε την πρωτιά το Τριφύλλι!


 Με φόρα από την "Χάλα Πιονίρ" και τη νίκη επί της Παρτίζαν, ο Παναθηναϊκός για την 19η αγωνιστική της Α1, πέρασε και από την Πυλαία, κερδίζοντας τον -αδελφοποιημένο με τους Σέρβους- ΠΑΟΚ με 74-82 και ουσιαστικά σφράγισε την πρωτιά στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.
 Μπορεί ακόμη να απομένουν άλλες 7 αγωνιστικές, αλλά το πρόγραμμα είναι πανεύκολο για τους πρωταθλητές Ελλάδος, οι οποίοι βρίσκονται και στο +2 από τον ΟΣΦΠ, κάτι που σημαίνει ότι έχουν την "ασφάλεια" ακόμη και μίας ήττας. Το ζητούμενο πλέον για την ομάδα του Ομπράντοβιτς είναι να συνεχίσει μόνο με νίκες μέχρι το τέλος, για να φτάσει στο 25-1 και να σημειώσει ρεκόρ κανονικής περιόδου!

 Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν εντυπωσιακό επιθετικά, με το σκορ να "ανοίγει" από νωρίς μέχρι το 26-30 με τη λήξη του α' δεκαλέπτου!
 Από το δεύτερο κι όλας δεκάλεπτο οι άμυνες έσφιξαν και ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντεπιτεθεί. Ο Μονρό δεν είχε τις λύσεις του α' δεκαλέπτου που οδηγούσε επιθετικά τους γηπεδούχους και ο Χέισλιπ μαζί με τον Μπατίστ από την άλλη αύξησαν τη διαφορά για το Τριφύλλι. Το ημίχρονο έκλεισε στο +10 για τους φιλοξενούμενους (39-49), με τον ΠΑΟΚ να κάνει την τελευταία του αντεπίθεση στο τρίτο δεκάλεπτο και με ένα 8-0 προς τη λήξη του 30λεπτου να μειώνει στους τέσσερις, 58-62.
 Μάλιστα, με την έναρξη του δ' δεκαλέπτου έγινε και το 60-62, αλλά τότε μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή. Ο Νίκολας με δύο συνεχόμενα τρίποντα έστειλε τη διαφορά και πάλι στους 10 (64-74). Παρά την πολύ καλή προσπάθεια του ΠΑΟΚ στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο τελικό 74-82 και έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα από την Πυλαία.

 Τα δεκάλεπτα: 26-30, 39-49, 58-62, 74-82.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι του αγώνα:

 ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μονρό 24(4), Καυκής, Γκρέγκορι 8, Ταπούτος 6, Χέλιγουελ, Μιλισάβλιεβιτς 9(1), Καλαϊτζίδης, Παπαδόπουλος 13, Γιαννακίδης, Ντρόμπνιακ 3, Γκετσέφσκι 6(1).

  Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Περπέρογλου 9(1), Μπατίστ 15, Φώτσης 12(2), Χάισλιπ 10(1), Νίκολας 15(2), Διαμαντίδης 6, Πέκοβιτς 9, Καλάθης 4.
 

4 σχόλια:

bakaliaros είπε...

και παιζαμε και με 11 !
ολοι εκτος ηταν σημερα
εκτος τσαρτσαρη,ηταν σπανουλης,μπογρης,σερμαντινι!

χαχα!ετσι για να τα βλεπουν οι απογονοι αυτα..!πηραν εναν τιτλο μετα απο 563463 χρόνια και χαρηκαν!!

καλο βραδυ :)

αυτη η ομαδα παντως ειναι πραγματικα η ομαδα της καρδιας μας!!

Mike είπε...

Σωστη παρατηρηση, δεν εγραψα για τις απουσιες!
Αλλα ενταξει, εχουμε ομαδαρα με πολυ μεγαλο και καλο ροστερ.
Σιγουρα θελω το πρωταθλημα για να μεινουν αυτοι οπως λες, παρηγορια με το κυπελλο!

Ομαδα της καρδιας, τι να λεμε ρε μπακαλιαρινα, αυτο το τμημα μας κανει περηφανους και μας εχει δωσει κυριολεκτικα τα ΠΑΝΤΑ ολα αυτα τα χρονια!

Καλο βραδυ και σε σενα.

tzonakos είπε...

Ακουγα το ματς στο ραδιόφωνο.
Μπράβο για τη νίκη με ομάδα που μοιάζει να ειναι ακόμα στο μοντάρισμα μετόσες απουσίες και αλλαγές παικτών φέτος.
Ομάδα της καρδιάς μας, αυτο δεν αλλάζει με τίποτα !

Mike είπε...

Μα αυτος ειναι ο μπασκετικος Παναθηναϊκος tzonako. Δεν κολλαει σε απουσιες, σε τιποτα. Γι αυτο λεμε κριμα που εχασε την προκριση στην Ευρωλιγκα...

Απο κει και περα, ομαδα της καρδιας, τα ειπαμε αυτα!