7/3/10

Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 3-0. ακόμη 5 τελικοί έμειναν για τον τίτλο!


 Με καλή εμφάνιση και τρία γκολ ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε και το εμπόδιο του... παραρτήματος, πήρε ακόμη έναν τελικό απολύτως αντρίκεια, χωρίς να παίζει φιλικά, και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 58 βαθμούς, αφήνοντας και πάλι τον ΠΑΟΚ δύο βαθμούς πίσω, στους 56.
 Λίγη ώρα αργότερα μάλιστα, ο Ηρακλής κέρδισε τους ανύπαρκτους με 1-0, τους άφησε στους 53 βαθμούς και όπως είχα ξαναπεί, η υπόθεση "τίτλος" αφορά ξεκάθαρα πλέον ΠΑΟ, ΠΑΟΚ. Η ερχόμενη αγωνιστική μάλιστα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και ενδέχεται να έχουμε κι άλλες ανακατατάξεις στη βαθμολογία, αφού ο μεν Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τον Αστέρα... Μποροβήλου και ο δε ΠΑΟΚ φιλοξενείται επίσης, από τον "αιώνιο αντίπαλο", Άρη!

 Σήμερα στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός θεωρητικά είχε εύκολο έργο. Αλλά και στην πράξη οι παίχτες του Νίκου Νιόπλια από την αρχή του αγώνα επέβαλαν τον ρυθμό τους, πίεσαν πολύ τον Λεβαδειακό και δημιούργησαν πολλές φάσεις για γκολ. Χαρακτηριστικά τα 13-0 κόρνερ κάπου στο ημίωρο του ματς! Η τύχη όμως γύρισε την πλάτη στους πράσινους αφού η ξεκάθαρη υπεροχή τους δεν καρποφόρησε, με τη μπάλα να μην καταλήγει στα δίχτυα του Μπλάζιτς, με καλύτερη στιγμή το δοκάρι του Σισέ και το ψηλό, άστοχο σουτ από τον Λέτο στην ίδια φάση!

 Το ημίχρονο έλειξε στο 0-0, αλλά γκρίνια στην εξέδρα δεν υπήρχε. Και πολύ σωστά, αφού ο κόσμος έβλεπε ότι τα παιδιά έπαιζαν μπάλα, πίεζαν και ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί!
 Τελικά, μέσα σε ένα δεκάλεπτο, από το 64' μέχρι το 74' ο Παναθηναϊκός σημείωσε τρία γκολ, με τον Σαλπιγγίδη να λύνει τον γόρδιο δεσμό για το 1-0, τον Λέτο να κάνει το 2-0 και τον Σισέ να παίρνει το ριμπάουντ από δικό του, χαμένο πέναλτι και να γράφει το τελικό 3-0. Με αυτό το γκολ, ο Γάλλος παιχταράς έφτασε τα 21 στο πρωτάθλημα και απέχει μόλις 4 από την επίδοση - ρεκόρ που είχε με τη φανέλα της Οσέρ!

 Όχι απαραίτητο μεγάλο, αλλά αποτελεσματικό ματς έκανε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, αφού ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ και απέβαλε το άγχος απ' τους πράσινους, ενώ κέρδισε και το πέναλτι. Ο Λέτο ήταν δραστήριος από την αρχή αλλά δεν του έβγαιναν οι φάσεις, ενώ έκανε και πολλά λάθη. Άξιζε πάντως το γκολ που πέτυχε. Από κει και πέρα, καλός ήταν ο "Κάρα", ο Καντέ πήγε καλά αμυντικά, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν και πάλι Άρχοντας στο κέντρο, ενώ Man of the Match βγήκε ο Στέργιος Μαρίνος, ο οποίος έδωσε την άσιστ στον Σάλπι, ενώ έκανε πολλές κούρσες από τα δεξιά. αλλά τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Μπιάρσμιρ!
 Ο Κατσουράνης ήταν τραγικός και απόψε (τι θα γίνει με αυτόν ρε παιδιά;), ενώ μου άρεσε και ο Ρουκάβινα στο μικρό διάστημα που έπαιξε.

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Μαρίνος (67' Μπιάρσμιρ), Καντέ, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Καραγκούνης (74' Ρουκάβινα), Λέτο, Σαλπιγγίδης, Σισέ (81' Πετρόπουλος).

 Λεβαδειακός (Δημήτρης Φαράντος): Μπλάζιτς, Μπράνκο, Κόλτζος, Αλεξίου, Μαρτορέλ, Μπεγκόνια, Ζησόπουλος, Αμπουμπακάρι (86' Μαχαίρας), Μπάρκογλου, Αγκάλι (82' Σόλα), Βασιλείου (59' Σερζίνιο).

 * Ακολουθεί ένα πρόγραμμα "φωτιά" για τον Παναθηναϊκό στο υπόλοιπο του Μάρτη, αφού οι πράσινοι έχουν μπροστά τους μέχρι το τέλος του μηνός, κατά σειρά, τα ματς με Σταντάρ Λιέγης (ΟΑΚΑ), Τρίπολη, Σταντάρ (Βέλγιο), ΟΣΦΠ, Γιάννενα (ΟΑΚΑ, κύπελλο) και Περιστέρι!

8 σχόλια:

tzonakos είπε...

Αφου εχουμε πρόγραμμα-φωτιά τότε μαθηματικά οι γάβροι εχουν ελπίδες, μην τους ξεγράφεις εύκολα αν και εντάξει, λογικά ο ΠΑΟ δεν θα κάνει δύο ήττες στα επόμενα παιχνίδια.
Η πίεση ειναι μεγάλη τωρα, ο Νιόμπλιας πρέπει να το προσέξει αυτο.
Οσο για τον Κατσουράνη μια χαρά παίζει, σίγουρα μπορεί και καλύτερα αλλα κάτι ξέρουν στην ομάδα που τον αφήνουν να παίζει στο ρελαντί.

Skouliki είπε...

καλημεραα
βαζω μια γυναικεια νοτα

συνεχιστε:))

KANTHAR0S είπε...

Η ομάδα βρίσκεται ενα βήμα πριν την κουπα. Δεν πρεπει να επαναπαυτει, δεν πρεπει να χαλαρωσει, αλλά να αμεβαζει συνεχώς ρυθμους. Ο Ολυμπιακος θυμιζει ομαδα παλαιμαχων με προπονητη εμενα. Ο ΠΑΟΚ παιζει με μας. Παρε πρωταθλημα να τα πουμε στο κυπελλο για να βγω Ευρωπη!

Mike είπε...

tzonako, μαθηματικα εχουνε, ναι. Απλα το θεμα ειναι οτι τραγικοι. Ο φετινος ΟΣΦΠ ειναι μακραν ο χειροτερος της δεκαετιας. Εμεις τους βαλαμε στη διεκδικηση του τιτλου με τις ηλιθιες, απανωτες γκελες που καναμε!
Εμεις εχουμε την καλυτερη ομαδα, εχουμε παιχταραδες, παιζουμε ωραια μπαλιτσα και εχουμε τον κοσμο σταθερα διπλα στην ομαδα απο την αρχη της σεζον.

Ο ΠΑΟΚ ειναι επισης καλυτερος και δικαια ειναι 2ος. Εχει σταθερη αποδοση, εδρα-φρουριο, τρομερη αμυνα και τον κοσμο παντα διπλα στην ομαδα. Και ξαναλεω προσοχη στον ΠΑΟΚ! Την Κυριακη θα ξεκαθαρισουν πολλα με τα Τριπολη - ΠΑΟ, Αρης - ΠΑΟΚ.

Για τον Κατσουρανη επιτρεψε μου να διαφωνησω. Ρε φιλε, ειναι αμυντικος χαφ και: δεν τρεχει, δεν μαρκαρει, δεν βγαζει την ομαδα μπροστα, κανει συνεχεια λαθη στις μεταβιβασεις! Δεν εγινε ξαφνικα ασχετος, αλλα κατι φταιει (π.χ. το καπνισμα, ξερω γω;). Ας μην ειχε βαλει τα 8 γκολ στην αρχη της σεζον και θα εβλεπες γιουχα που θατρωγε απ' τον κοσμο...

Mike είπε...

Skouliki, καλησπερα. Και πολυ καλα κανεις :)

Νασαι καλα :)

Mike είπε...

KANTHAROS, πολυ κοντα ειμαστε, Κυριακη κοντη γιορτη (στην κυριολεξια!). Λιγη προσοχη θελει σε κανα δυο ματς - παγιδες και φυσικα στο ντερμπι. Για φετος ειμαι αισιοδοξος οσο ποτε τα τελευταια χρονια για μεγαλη νικη επι του ΟΣΦΠ. Για να δουμε...

Ευρωπη θες ε; Κερδισε τον ΠΑΟΚ και βγες Europa League μεσω πλεϊ οφ!
Αμα στο κυπελλο στην φερει ο Ψωμιαδης;;!

Unknown είπε...

Καλησπέρα Μάικ! Μόλις σε ανακάλυψα.
Εχουμε ακόμα 5 αγωνιστικές.
Με λίγη προσοχή θα την σηκώσουμε την κούπα.
Αν και ο Τζόρβας με τρομάζει κάτι φορές

Mike είπε...

bear καλησπερα, πανω στα... πανηγυρια για τον τιτλο ηρθες!

Πολυ κοντα ειμαστε, θελει προσοχη. Την Κυριακη οπως εχω πει πολλες φορες θα ξεκαθαρισουν πολλα!

Ο Τζορβας δεν με τρομαζει εμενα, το κεντρο της αμυνας αντιθετα.. ψιλομπαζει. Αν και οπως αποδεικνυεται, αν τρωμε 1, βαζουμε 2-3 και να κερδιζουμε!