26/2/10

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 67-70, Παρέδωσε το στέμμα του ο Βασιλιάς.


 Δεν τα κατάφερε τελικά ο Παναθηναϊκός, αφού μετά τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας έχασαν ακόμη ένα σημαντικό ματς, που έμοιαζε μάλιστα με τελικό αφού ήταν παιχνίδι δίχως αύριο για τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κερδίσει χθες στο ΟΑΚΑ την Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια να σημειώσει ακόμη δύο νίκες απέναντι σε Μαρούσι και Παρτίζαν για να προκριθεί στους "8" της Ευρωλίγκα. Και τα πήγε αρκετά καλά στο ματς με εξαίρεση τα τελευταία 3-4 λεπτά του αγώνα όπου πραγματικά αυτοκτόνησε και ουσιαστικά μόνος του έχασε την πρόκριση...
 Η πρόκριση όμως δεν χάθηκε χθές το βράδυ. Οι ήττες που κόστισαν στον Παναθηναϊκό ήταν αυτές από την Παρτίζαν και το Μαρούσι στο ίδιο γήπεδο. Στο κλειστό του ΟΑΚΑ που κάποτε αποτελούσε το απόρθητο κάστρο των πρωταθλητών. Και που φέτος έχει ηττηθεί εκεί από τις Ρεάλ, Παρτίζαν, Μαρούσι και την Μπαρτσελόνα...
 Από τους Καταλανούς θα μπορούσε -όπως κι έγινε άλλωστε- να χάσει δύο φορές. Κερδίζοντας όμως τους υπόλοιπους θα περνούσε ως δεύτερος από τον όμιλο. Δεν είναι ότι πιο εύκολο να παίζεις με την πλάτη στον τοίχο, όλη τη χρονιά... απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης!!
 Κι όμως, ο χθεσινός Παναθηναϊκός αυτοκτόνησε κυριολεκτικά, αφού λίγα λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα, ήταν μπροστά στο σκορ με 11 πόντους διαφορά και παρόλα αυτά "κατάφερε" να χάσει...
 Το εκπληκτικό 19-5 σε κάποια στιγμή του α' δεκαλέπτου απεικόνιζε το πάθος των πρασίνων για τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο με εντυπωσιακό επί μέρους σκορ 1-15(!) μείωσαν γρήγορα και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο -4 (20-16). Στο δεύτερο δεκάλεπτο με φόρα, προσπέρασαν μέχρι και 7 πόντους (24-31) για να καταφέρουν οι πράσινοι να πάρουν και πάλι κεφάλι στο σκορ με 37-33 με τη λήξη του ημιχρόνου μέσα σε αποθέωση!

 Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Περπέρογλου (αλλά και συνολικά ο Παναθηναϊκός) έπαιξε τρομερή άμυνα, ο ίδιος μαζί με τους Σπανούλη, Διαμαντίδη ηγήθηκαν και της επίθεσης και το 30λεπτο έληξε στο +11 (55-44)! Κάποιοι σκέφτηκαν τότε και την κάλυψη της διαφοράς της ήττας στη Βαρκελώνη... Οι παίχτες όμως της Μπαρτσελόνα, μάλλον δεν σκέφτηκαν καν την ήττα, αφού σταδιακά ροκάνιζαν τη διαφορά, μέχρι που έφτασε στον πόντο, 61-60 και ενώ απέμεναν πλέον λιγότερα από τρισήμιση λεπτά!
 Για να καταφέρουν τελικά οι Καταλανοί να περάσουν μπροστά στο σκορ με καλάθι του Ναβάρο, 64-66, 95'' πριν από τη λήξη του αγώνα.
 Ο Ναβάρο και πάλι, μετά από άστοχα τρίποντα των πρασίνων, έκανε το 64-68 με βολές, για να μειώσει ο Διαμαντίδης σε 67-68 με τρίποντο στα 12''. Ο Ναβάρο όμως, ξανά με βολές έκανε το 67-70 που ήταν και το τελικό σκορ, αφού ο Νίκολας αστόχησε στο τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 37-33, 55-44, 67-70.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σπανούλης 7 (1), Περπέρογλου 1, Μπατίστ 8, Φώτσης 6 (1), Χέισλιπ 4, Νίκολας 5 (1), Διαμαντίδης 13 (2), Πέκοβιτς 20, Γιασικεβίτσιους.
 
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Μπαζίλε 3 (1), Ρούμπιο 3, Λάκοβιτς 8 (2), Ναβάρο 15 (1), Βάσκεζ 6, ΕνΝτονγκ 5, Μόρις, Σάδα, Λόρμπεκ 10, Μάικλ 11 (1), Γκριμάου 9 (3).

 * Αποκλεισμός λοιπόν, δυστυχώς για τους πρωταθλητές Ευρώπης, που μάλλον αποκλείστηκαν από τον... διάδοχο. Κατά πως φαίνεται η Μπαρτσελόνα δε νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα απέναντι σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ολυμπιακό και Ρεάλ ή Μακάμπι ή Σιένα (γίνεται χαμός σε αυτόν τον όμιλο. Και οι 4 ομάδες, μαζί δηλαδή με την Εφές Πίλσεν έχουν από 2 νίκες - 2 ήττες!).

* Ο Παναθηναϊκός έχει και 0-4 συντελεστή που αν μη τι άλλο θα πρέπει να κερδίσει Παρτίζαν και Μαρούσι για να το "μαζέψει" όσο γίνεται...

* Κρίμα πάντως γιατί χθες μπορούσαμε και αυτοκτονήσαμε... Είπαμε, το θέμα δεν είναι η Μπαρτσελόνα, αλλά η Παρτίζαν και το Μαρούσι...

* Μακάρι τουλάχιστον να τα καταφέρει και να περάσει η Μαρουσάρα...

* Την Κυριακή είναι το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, για την πρωτιά στην κανονική περίοδο της Α1 και βέβαια για το πρωτάθλημα που πλέον αποτελεί τον μοναδικό στόχο του Παναθηναϊκού. Και τουλάχιστον ας καταφέρουν να διατηρήσουν τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος...

6 σχόλια:

Laplace είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΩΡΑ..
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ,Η ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ ΠΑΛΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΡΕΜΠΛ
ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ
ΚΑΛΟ ΣΚ ΝΑ ΕΧΕΙΣ!

Mike είπε...

Φυσικα και την στηριζουμε, εννοειται αυτο! Απο αυριο κιολας που το ΟΑΚΑ θα ειναι καταμεστο για το ντερμπι!

Αλλα προχθες παντως τσαμπα το χασαμε, με τοση διαφορα, και στο τελευταιο τριλεπτο παθανε μπλακ αουτ...
Παμε για πρωταθλημα, για να τους αφησουμε με τη χαρα του κυπελλου μονο...

Καλο ΣΚ, επισης.

tzonakos είπε...

Τίποτα δεν τέλειωσε γι αυτη την τεράστια ομάδα ! Οσα εχει πετύχει την τελευταία δεκαετία μένουν στην ιστορία για πάντα και μας κάνουν περήφανους.

* Ποδοσφαιρική λογική δεν χωράει στο τμήμα μπάσκετ

** Εχω μιά απορία, τα άρθρα τα γράφεις εσυ ή ειναι αντιγραφές ;

Mike είπε...

Εννοειται οτι η ομαδαρα αυτη μας εχει χαρισει παρα πολλα τοσα χρονια και φυσικα η γκρινια δεν εχει θεση στον μπασκετικο Παναθηναϊκο.

Οσον αφορα σε αυτο που ρωτας, δικα μου ειναι, δεν εχω αναδημοσιευσει κανενα κειμενο, ουτε καν καποιο κομματι...
...why asking?

tzonakos είπε...

Asking γιατι τα άρθρα σου εχουν περισσότερο δημοσιογραφικό θα έλεγα στυλ παρά 'μπλογκικό', μοιάζουν με αυτά που διαβάζουμε σε αθλητικές ιστοσελίδες.
Ωστόσο παραδέχομαι οτι χαίρομαι που εδω διαβάζω πολλά παναθηναϊκά νέα και διατηρείς ενα ύφος φίλαθλο και χαλαρό, πράσινο αλλα και νηφάλιο.
Δεν συμπαθώ τα μπλογκς και τους μπλογκερς που βρίζουν, βλέπω ξεφυτρώνουν συνέχεις διάφορα 'παναθηναϊκά' μπλογκς όπου η γλώσσα που χρησιμοποιούν ειναι άσχημη αλλα και τα άρθρα τους ειναι copy/paste χωρις να αναφέρεται η πηγή,απλά προσθέτουν και τις βρισιές και τσούπ ! ετοιμη η καφρίλα :)
Την καλημερα μου Mike !

Mike είπε...

Φιλε μου tzonako η μοναδικη και, -κατα ως ελπιζω να φανει- επεξηγηματικη απαντηση μου στην ερωτηση σου, ειναι η εξης:

απο πολυ μικρος ασχολιομουν με το ποδοσφαιρο και τον αθλητισμο γενικοτερα και μου αρεσε παρα πολυ. Καποτε λοιπον -οντας μαθητης ακομη- ειχα φανταστει την προοπτικη του να γινω "στο μελλον" αθλητικογραφος. Ωστοσο απο δικη μου καθαρα επιλογη (και οχι απο καποιο "χτυπημα της μοιρας"!) αυτη μου η σκεψη -ουτε καν ονειρο- δεν ευδοκιμησε με αποτελεσμα μεσα απο το blog, να κανω αν θες, χομπι ενα παρολιγον επαγγελμα...

Να σημειωσω βεβαια οτι δεν εχω καμια σχεση με τη δημοσιογραφια -ουτε καν ερασιτεχνικα- και πως απλα μεσα απο δω εκφραζω με καθαρα υποκειμενικο τροπο μεν, ορισμενες δημοσιογραφικου στυλ δε, -οπως λες- αποψεις, αφου καθως φαινεται το "χουι" του αθλητικογραφου δεν το εχω αποβαλει ακομη!

Οσον αφορα στο δευτερο σκελος του σχολιου σου, ειμαι βαμμενος -και υπερηφανος για αυτο- Παναθηναϊκος και δεν κυνηγαω κανεναν τιτλο "αντικειμενικοτητας". Γραφω για ολα τα σπορ που περιεχουν το αγαπημενο ασπρο-πρασινο χρωμα με το τριφυλλι για εμβλημα, αφου οπως εχω ξαναπει Παναθηναϊκος δεν ειναι μονο ποδοσφαιρο!

Τελος, την καφριλα που λες δεν την προωθω, δεν με εκφραζει. Στο γηπεδο θα τραγουδησω για την Τριφυλλαρα, θα φωναξω "Γαμιεται ο Θρηνος κι ο Πειραιας" αλλα θα αφησω εξω τα περι μαναδων και οικογενειων!

Νασαι καλα tzonako, χαιρομαι που το χουι μου αυτο βρισκει υποστηρικτες και που φυσικα εσυ βρισκεις ενδιαφεροντα πραγματα να διαβασεις εδω!

Ελπιζω να μη σε κουρασα.
Καλο σου βραδυ.