21/2/10

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1


 Για μία ακόμη φορά ο προπονητής και οι παίχτες του Παναθηναϊκού δεν ανταποκρίθηκαν στις μεγάλες προσδοκίες του κόσμου που τόσο περίμενε μια νίκη απόψε στην Τούμπα, η οποία θα είχε και βαθμολογική σημασία αφού ουσιαστικά θα τελείωνε την ιστορία, αλλά επίσης, με "2" απόψε ο Παναθηναϊκός θα αποδείκνυε εντός αγωνιστικού χώρου την ανωτερότητα του.
 Μέσα στην εβδομάδα και ειδικά μετά τον Ευρω-θρίαμβο της Πέμπτης, τα λόγια και οι υποσχέσεις περί νίκη και αποδείξεων έδιναν κι έπαιρναν. Όμως, στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας όλα πήγαν στράφι. Για μία ακόμη φορά. Κι ας είμασταν καλύτεροι απ' τον ΠΑΟΚ...

 Ξέρετε κάτι; Επί Νιόπλια παίξαμε τρία ντέρμπι, με Άρη, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Και στα τρία ανεξαιρέτως είμασταν καλύτεροι. Παίξαμε μπάλα, χάσαμε πολλές ευκαιρίες αλλά παρόλα αυτά δεν καταφέραμα να πάρουμε τη νίκη σε κανένα από αυτά. Λοιπόν; Τί να την κάνω την καλή εμφάνιση; Να τη βράσω!

 Και φυσικά, όταν παίζεις ντέρμπι, είσαι καλύτερος και εν τέλει φεύγεις απ' το γήπεδο ηττημένος, τότε πρέπει να ψάξεις να βρεις τί διάολο φταίει. Ο Νιόπλιας έκανε πάλι βλακείες, ενώ και τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ είναι αστεία από πλευράς αμυντικής λειτουργίας και οργάνωσης. Στην γκολάρα του Γκαρσία ευθύνεται κατά πολύ ο Τζόρβας -που λίγο πριν πραγματοποίησε μία εξαιρετική απόκρουση- και στο γκολ του Μουσλίμοβιτς φταίνε Σαριέγκι - Καντέ που αφήνουν τέτοια μακρινή μπαλιά να περάσει ανάμεσα τους. Από κει και πέρα, ενώ συνολικά όλοι οι παίχτες μας πήγαν σχετικά καλά, όταν βρισκόμαστε πίσω στο σκορ σε μία καυτή έδρα και καταφέρνουμε να ισοφαρίσουμε αμέσως, η μετέπειτα αντίδραση της ομάδας είναι απαράδεκτη, αφού πολύ γρήγορα γίνεται το 2-1 και μάλιστα χωρίς να δεχτεί καμια ασφυκτική πίεση!

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Γκαρσία, Εντίνιο(54' Μουσλίμοβιτς), Σορλέν (88' Κριστιάνο), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ.

 Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Σισέ, Λέτο (80' Νίνης), Σαλπιγγίδης, Σιμάο, Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης (71' Χριστοδουλόπουλος), Σπυρόπουλος.

 * 7 ματς μείνανε, δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα, είναι 7 ΤΕΛΙΚΟΙ. Στρωθείτε στη δουλειά, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, κερδίστε τους όλους και ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.

 * Για να μην ξεχνιόμαστε, σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ο Χενκ Τεν Κάτε είχε 10-2-1 και έφυγε σαν αποτυχημένος. Σε 10 ματς μέχρι στιγμής, ο Νιόπλιας μετράει 6-2-2...

Δεν υπάρχουν σχόλια: