26/2/10

Ρόμα - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-3, θριαμβευτικά στους "16" το Τριφύλλι που ταπείνωσε με δεύτερη νίκη τη Ρόμα!!!


 Ο Παναθηναϊκός επανέλαβε τον προ μίας εβδομάδας θρίαμβο του, κέρδισε για δεύτερη φορά την... ανίκητη Ρόμα, γύρισε ξανά το ματς και αλώνοντας τη Ρώμη προκρίθηκε θριαμβευτικά στους "16" του Europa League, με τον δρόμο να είναι ορθάνοικτος για να φτάσει ακόμη ψηλότερα!

 Την προηγούμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ ο... Panathinaikos σημείωνε με μία σπουδαία ανατροπή, μία εκπληκτική νίκη απέναντι στην επί τέσσερις μήνες αήττητη Ρόμα και ο τρόπος με τον οποίο γύρισε εκείνο το ματς, έδειχνε ότι η πρόκριση θα ερχόταν απόψε!

 Όπως κι έγινε. Με ανατροπή και πάλι. Ακόμη πιο "τρελή" αυτή τη φορά, αφού το 1-0 από το 10' με τη βολίδα του Ρίισε, έγινε 1-3 μέσα σε 5'(!), από το 40' έως το 45'. Από το πρώτο ημίχρονο ουσιαστικά κλείδωσε η πρόκριση. Και η αλήθεια είναι ότι αφού καθαρίσαμε την πρόκριση (σιγά μην τρώγαμε 4 γκολ στο β' ημίχρονο!), στην επανάληψη το ζητούμενο ήταν να μείνει το αποτέλεσμα. Αυτό το σπουδαίο "2". Αυτή η τεράστια νίκη μέσα στην Ιταλία!
 Μέχρι τώρα ήταν η Ίντερ που έβλεπε εφιάλτες από το περσυνό 0-1 από τον Παναθηναϊκό με εκείνο το γκολ του Σαριέγκι! Τώρα και η Ρόμα θα ακούει Παναθηναϊκός και θα τρέχει μακρυά!
 Η οποία Ρόμα σε τέσσερις μήνες έχει μόνο δύο ήττες, αυτές από εμάς! Τρελαίνομαιιι!!!

 Μεγάλη εμφάνιση και απόψε. Από όλους. Μα κυρίως από τους δύο της φωτό, Σισέ και Νίνη. Καταρχήν ο πιτσιρικάς, ο οποίος χρωστούσε ένα καλό παιχνίδι, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές φέτος που σερνόταν στο γήπεδο. Απόψε ο Νίνης ήταν φανταστικός. Κέρδισε το πέναλτι, έβαλε το δεύτερο γκολ και έδωσε την ασιστ στον Σισέ για το τρίτο!
 Από την άλλη ο Γάλλος παιχταράς. Λίγες ώρες πριν από το ματς, ο Ντομενέκ ανακοίνωσε την αποστολή της Εθνικής Γαλλίας για το σπουδαίο φιλικο με τους Ισπανούς. Από την λίστα με τα ονόματα, απουσίαζε αυτό του Τζιμπρίλ Σισέ. Και ο παιχταράς έδωσε αμέσως την απάντηση του. Με σούπερ εμφάνιση και δύο γκολ (το ένα με πέναλτι) ουσιαστικά έστειλε μήνυμα στον Ντομενέκ, αλλά και τον Παναθηναϊκό στην επόμενη φάση!

 Από κει και πέρα, μετά δηλαδή τους Νίνη, Σισέ, ο Τζόρβας έκανε επίσης σπουδαίο ματς πραγματοποιώντας ορισμένες εξαιρετικές αποκρούσεις. Πάρα πολύ μου άρεσε απόψε και ο Καντέ με πολύ καλές επεμβάσεις, ενώ καλοί αμυντικά ήταν και οι Σαριέγκι, Σπυρόπουλος. Λιγότερο καλός συγκριτικά με τα προηγούμενα ματς ήταν ο Βύντρα. Ο Σιμάο έκανε τρομερή δουλειά στο κέντρο για ακόμη μία φορά, θετικός και ο Κατσουράνης (αποβλήθηκε κιόλας στο 90'), ενώ ο Σαλπιγγίδης έτρεξε πολύ και βοήθησε και αμυντικά.

 Όλα τα παιδιά πήγαν πολύ καλά. Άλλωστε, όταν κερδίζεις για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα τη Ρόμα και μάλιστα μέσα στην Ιταλία, δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος υστερείσας!

 Οι συνθέσεις των ομάδων:

 ΡΟΜΑ: Ντόνι, Ζουάν, Μεξές, Ρίισε, Κασέτι, Μπρίγκι (46' Μπαπτίστα), Ταντέι, Ντε Ρόσι, Περότα, Τσέρτσι (67' Μενέζ), Βούτσινιτς.

 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σιμάο, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (86' Λέτο), Νίνης (72' Ζιλμπέρτο), Σισέ (90' Χριστοδουλόπουλος).


 * Ακόμη ένα απίστευτο διπλό λοιπόν για τον τεράστιο Παναθηναϊκό που και απόψε έκανε όλη την Ευρώπη να παραμιλάει. Το Τριφύλλι σημείωσε σήμερα μία από τις μεγαλύτερες νίκες ποτέ στα Ευρωπαϊκά κύπελλα και έγραψε στη Ρώμη μία ολόχρυση σελίδα στην πλουσιότατη ιστορία του, γεμάτη από τεράστιες νίκες και σπουδαίες διακρίσεις!

 * Τρομερός ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Περισσότεροι από 8.000 φίλοι του Τριφυλλιού κατέκλυσαν το "Ολύμπικο" και δεν σταμάτησαν στιγμή να τραγουδάνε για την ομάδα. Και φυσικά στο τέλος το καθιερωμένο "ΟΛΕ" ήταν το κλου μίας μαγικής βραδιάς!

* Με τη Σταντάρ Λιέγης θα παίξουμε στους "16" της διοργάνωσης. Οι Βέλγοι απέκλεισαν την μεγάλη έκπληξη μέχρι τώρα, Ζάλτσμπουργκ, αφού μετά την επική ανατροπή του πρώτου ματς (βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2 αλλά νίκησαν 3-2), πήραν σήμερα στην Αυστρία το 0-0 που τους έδωσε την πρόκριση. Και φυσικά, η Σταντάρ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τρομάξει τον Παναθηναϊκό!

 * Για να μην ξεχνιόμαστε όμως, ας το χαρούμε όλοι απόψε, αλλά μάγκες, από αύριο το μυαλό όλων μας (σας) θα βρίσκεται στο Κυριακάτικο ματς τίλου με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Άλλωστε, όπως σηκώσανε και το πανό τα παιδιά μέσα στη Ρώμη, "Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ"!!

                 ΕΛΛΑΣ - ΕΥΡΩΠΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!!!!!!!!!!

6 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Η Ρόμα θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει. Νίνης και Σισέ οδήγησαν την ομάδα εκ τους ασφαλούς στην νίκη. Μπράβο σε όλους.

tzonakos είπε...

Πολυ καλά κάνεις και αναφέρεσαι στον Σαλπιγγίδη, αυτο το παιδί εχει ρίξει πολύ πολύ τρέξιμο !
Ούρλιαζα σημερα με τα γκολ και απο την αρχή μου άρεσε όπως έπαιζαν, φοβήθηκα οτι το γκολ της Ρόμα τόσο νωρίς ηταν μιά ατυχία που θα μας πέταγε έξω αλλα ευτυχώς η ομάδα ειχε καλά ετοιμαστεί και μας χάρισε άλλη μιά σπουδαία εκτός εδρας εμφάνιση - νίκη - πρόκριση μέσα στην Ιταλία !
Τραγουδάμεεεεεε και προχωράμεεεε ΠΑΟ ΠΑΟ σε αγαπάμε !

KitsosMitsos είπε...

Τελικά μόνο ο ΠΑΟ μπορεί να τα κάνει αυτά...

Mike είπε...

Kantharos, εμ τι θα κανει η Ρομα. Ας προσεχε!

Ο Νινης οπως εγραψα χρωσταγε ενα καλο ματς και το εκανε και με το παραπανω. Με αναλογες εμφανισεις στη Νοτια Αφρικη, ο πιτσιρικος θα φυγει για εξωτερικο 100%!
Ε, για τον Σισε τι αλλο να πουμε.. Σκεψου οτι αυτον τον Παιχταρα καποιοι πηγαν να τον βγαλουνν ασχετο!

Μεγαλη εμφανιση απο ολους. Τεραστια νικη!

Mike είπε...

tzonako, ο Σαλπι παντα ειτε ειναι καλος επιθετικα και σκοραρει ειτε οχι, βοηθαει γυρνωνατς πισω. Πολυ τρεξιμο αυτο το παιδι!

Και ποιος δεν ουρλιαξε στα γκοοοοοοοοολλλ, μου λες;;!!

Απιστευτο "2", τεραστια προκριση!

Μπορει ακομη ψηλοτερα σιγουρα.
Ωστοσο το μεγαλο ζητουμενο ειναι το γνωστο. Το αυτονοητο.

"Πρωταθλητη σε θελουμε Παναθηναϊκε"!

Mike είπε...

KitsoMitso, ΜΟΝΟ Ο ΠΑΟ!
Ετσι ακριβως. Αποτελεσματα, "διπλα", προκρισεις που καποιοι αλλοι, ουτε στα πιο τρελα τους ονειρα!!!