18/11/09

Συγκλονιστική εμφάνιση και πρόκριση στο Mundial!



Μία απίστευτη εμφάνιση από την Εθνική μας ομάδα απόψε στο Ντόνετσκ απέναντι στους "losers" των προκριματικών φάσεων, Ουκρανούς, ένα γκολ από τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, τρομερή απόδοση από όλα τα παιδιά, πραγματική κατάθεση ψυχής στο γήπεδο, συγκινητικά τα τελευταία λεπτά με τους Πλιάτσικα και -κυρίως- Μόρα απλά να βρίσκονται στο γήπεδο έχοντας τραυματιστεί, μη μπορώντας να γίνουν αλλαγή (είχαν κλείσει), τα 100 ματς που συμπλήρωσε ο Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος και οι 6 Παναθηναϊκοί της 11άδας, μαζί με το Τζιόλη που μπήκε ως αλλαγή και τους "παλιούς" Κυριάκο, Γκέκα, οι 9/14 που χρησιμοποιήθηκαν είναι/ήταν παίχτες του Παναθηναϊκού (!), είναι τα κομμάτια που συνέθεσαν το πανέμορφο παζλ της πρόκρισης της Εθνικής Ελλάδος στο Mundial της Νοτίου Αφρικής το καλοκαίρι του 2010.
Μια συμμετοχή σε Mundial έπειτα από 16 χρόνια και για μόλις δεύτερη φορά για την Εθνική μας και όπως είναι λογικό τα συναισθήματα δεν μπορούν να περιγραφούν! Όνειρο κάθε παίχτη είναι η συμμετοχή σε ένα Παγκόσμιο κύπελλο, στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη. Χαρακτηριστικές άλλωστε είναι οι σκηνές στο τέλος του αγώνα με την κάμερα να εστιάζει στα δακρυσμένα μάτια του Αντρέι Σεβτσένκο, ενός τόσου μεγάλου αθλητή, με τόσες διακρίσεις, κούπες, συμβόλαια, χρήματα, ρεκόρ, γκολ, βραβεύσεις. Κι όμως όταν ο αποκλεισμός της Ουκρανίας από το ερχόμενο Μουντιάλ τον έκανε να ξεσπάσει σε κλάμματα...

Ένα πολύ μεγάλο διπλό λοιπόν, που συνοδεύτηκε από τεράστια εμφάνιση. Είχε κατακριθεί η Εθνική για το θέαμα που (δεν) παρουσίαζε και υπήρχε γενική γκρίνια για τις εμφανίσεις των διεθνών. Αλλά νομίζω, ότι με την αποψινή σπουδαία εμφάνιση, κράτησαν το καλύτερο για το τέλος..
Εκτός πάλι αν... δεν είναι εδώ το τέλος και οι διεθνείς μαζί με τον τρελό-Γερμανό μας φυλάσσουν κι άλλες εκπλήξεις για τα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.
Γιατί, εντάξει μεγάλη, τεράστια νίκη-πρόκριση σήμερα αλλά γεννήθηκαν ήδη οι νέες προσδοκίες και φυσικά, έχουν να κάνουν με μία νίκη στο Mundial. Αυτό μόνο, μία νίκη!
Αλλά είναι νωρίς ακόμη. Έχουμε πολύ καιρό μέχρι το καλοκαίρι να τα συζητάμε. Προς το παρόν, σαν... κλασικοί Έλληνες που είμαστε έχουμε το δικαίωμα να πανηγυρίζουμε σαν τρελοί!

Όσο για τους διακριθέντες του αποψινού θριάμβου της Εθνικής; Πολύ εύκολο: ΟΛΟΙ. Δεν υπήρχε ουδείς υστερήσαντας. Τρομερές αποκρούσεις ο Τζόρβας (τερματοφύλακας 10ετίας για ΠΑΟ - Εθνική), απίστευτοι οι κεντρικοί αμυντικοί, μεγάλο ματς και από τον Λουκά, τεράστιο ματς ο Σπυρόπουλος, τρεχαντήρι ο Σαμαράς, πολύ τρέξιμο και φυσικά το γκολ από Σάλπι, αντοχές από Κάρα, Κατσουράνη, άχαρος ο ρόλος του Χαριστέα, που όμως έτρεξε και αυτός πολύ, πολύ θετικοί και οι Πλιάτσικας, Τζιόλης απ΄ τον πάγκο.
Πολλά μπράβο σε όλα τα παιδιά και στον καπετάνιο αυτής της ομάδας, τον Όττο Ρεχάγκελ, που αναμφισβήτητα μας έχει δώσει τα ΠΑΝΤΑ.

Σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ. Μας κάνατε πραγματικά περήφανους απόψε.


Οι συνθέσεις του ιστορικού αγώνα:

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πιάτοφ, Κόμπιν, Ρακίτσκι, Καχερίντι, Κούτσερ, Τίμοστσουκ, Μίχαλικ (65’ Γκάι), Αλίγεφ (57’ Σελέζνοφ), Γιαρμολένκο (69’ Χούσεφ), Μιλέφσκι, Σεβτσένκο. 

ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μόρας, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος (29’ Πλιάτσικας), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (63’ Γκέκας), Χαριστέας (71’ Τζιόλης)

2 σχόλια:

Laplace είπε...

συγχαρητηρια στην εθνικη!καλη επιτυχια στο μουντιαλ!
μπραβο κ στους παικτες της παναθας μας!

lt.aldo raine είπε...

και έτσι απλά...το αλητάκι...ξανά γινε king otto...
ποσο γελοίους δημοσιογράφους έχουμε....

πάντως προσωπικά...δεν είδα καμια μπαλάρα...πάθος είχανε...και ο κάθε παίχτης ξεχωριστά έδωσε και την ψυχή του...έτσι πήραμε την πρόκριση και όχι από καμια έμπνευση του otto...γιατί σαν ομάδα...ήμασταν πιο χαλια και από τα πρώτα ματς του παο {όχι ότι τώρα ο παο είναι καλύτερος αλλα ok}.