19/11/09

Νίκη - πρόκριση για άνδρες, ήττα - αποκλεισμός για γυναίκες στα κύπελλα στο μπάσκετ



Νίκη - πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου ανδρών σημείωσε ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι επικράτησαν του Πανελληνίου στο ΟΑΚΑ με 80-66 και πέρασαν πανεύκολα στους "4" του θεσμού, όπως άλλωστε αναμενόταν. Σε διπλά ματς που θα γίνουν το Γενάρη, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Ηρακλής – Πανιώνιος (28/11). Το άλλο ζευγάρι έιναι Άρης - ΟΣΦΠ.


Δεκάλεπτα: 22-15, 47-32, 67-49, 80-66.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
 
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 4, Σπανούλης 9, Περπέρογλου 8, Μπατίστ 15, Φώτσης 8, Γκόλεματς, Νίκολας 9, Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 11, Καλάθης 6, Βεργίνης, Σερμαντίνι 3.
 
Πανελλήνιος (Ζούρος): Ξανθόπουλος 9, Παπαμακάριος 7, Χαραλαμπίδης 5, Όστοϊτς 4, Τζόνσεν 1, Σμιθ 5, Πέτρουλας 6, Κομποδιέτας, Μπλάκνεϊ 8, Κολώκας 2, Ντέιβις 7, Βουγιούκας 12.


* Ο Παναθηναϊκός συνέχισε το εντυπωσιακό του σερί στο Κύπελλο, αφού μετρά 22 σερί νίκες, ενώ έχει να γνωρίσει την ήττα από το 2003!
* Πολύ σημαντικές οι επιστροφές των Τσαρτσαρή και Μπατίστ. Και οι δύο τα πήγαν καλά απόψε κόντρα στον Πανελλήνιο και έδειξαν ότι είναι πανέτοιμοι για το μεγάλο ματς με τον ΟΣΦΠ στο ΣΕΦ την ερχόμενη Κυριακή. Ο Μπατίστ μάλιστα βγήκε πρώτος σκόρερ με 15 πόντους και 7/8 δίποντα!
* Λίγος κόσμος βρέθηκε στο ΟΑΚΑ. Λογικό βέβαια, αφού το βράδυ ήταν αφιερωμένο στην Εθνική.



Αντίθετα, οι γυναίκες δεν τα κατάφεραν. Σε ένα πολύ όμορφο ματς που έγινε στην Λεωφόρο, Η ΦΕΑ κατάφερε να επικρατήσει με 72-69 και να πάρει μεγάλη πρόκριση για το final four του κυπέλλου, που βέβαια αποτελούσε το μεγάλο στόχο του Παναθηναϊκού για τη φετινή χρονιά. Από αυτό πάντως που είδα εγώ στη Λεωφόρο, ήταν η δυσκολία με την οποία φτάναμε στο καλάθι. Η ΦΕΑ από νωρίς πήρε κεφάλι στο σκορ και ο Παναθηναϊκός κηνυγούσε το σκορ. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενες είχαν τρομερή ευστοχία στα τρίποντα και αυτό ήταν το κλειδί της διαφοράς που αυξανόταν σταδιακά στο πρώτο ημίχρονο. 13-21 έκλεισε το δεκάλεπτο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο και μετά το 19-31, μια τρομερή αντεπίθεση και ένα 15-1(!) έφεραν το 34-32 για το ημίχρονο. Γρήγορα όμως, στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η ΦΕΑ ξαναπήρε διαφορά 10 πόντων και τα πράγματα έγιναν και πάλι δύσκολα.
Μόλις στο τελευταίο λεπτό κατάφερε ο Παναθηναϊκός να ισοφαρίσει αλλά ούτε τότε κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή. 2/4 εύστοχες βολές των φιλοξενούμενων, ισάριθμα χαμένα ριμπάουντ από εμάς και δύο λάθος επιθέσεις μας στοίχισαν την πρόκριση.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Γερεουδάκης δήλωσε μετά το ματς:
Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι αφού η ΦΕΑ προερχόταν από αρνητικά αποτελέσματα. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ και δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο από τις παίκτριές μου. Είχαμε την ατυχία να χάσουμε νωρίς στο παιχνίδι την Χαλιβελάκη, ενώ η Ίλιτς έπαιζε με πυρετό και η Πανταζή είχε πάθει διάστρεμμα. Παρ' όλα αυτά παλέψαμε πολύ το παιχνίδι. Θεωρώ ότι το παιχνίδι κρίθηκε στο λάθος που κάναμε στο τελευταίο λεπτό ενώ βρισκόμασταν με έναν πόντο πίσω και στα μακρινά αμυντικά ριμπάουντ που χάσαμε στις βολές. Στην τελευταία επίθεση είχαμε πει πως ότι και να γίνει θα επιχειρούσαμε τρίποντο ωστόσο δεν το κάναμε υπό τις καλύτερες συνθήκες».

Δεκάλεπτα: 13-21, 34-32, 51-53, 69-72.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γερεουδάκης): Ουίλσον 23(2), Χαλιβελάκη 2, Ξάνθου, Σπαθάρη, Νικολαΐδου 6, Πανταζή, Ζικυρίδου 2, Μεντιόλα 16(2), Ίλιτς 8, Χριστοφοράκη 12.

ΦΕΑ (Δεσποτάκης): Τζίμου, Χαλιβέρα 12(1), Δελή 13(3), Βασιλείου, Μητροπούλου 13(1), Κυριακοπούλου, Γκερλντς 15(3), Σόλβερσον 21(2), Σταμπούρλου, Δήμου.
 
* Τα κορίτσια έδωσαν τα πάντα. Έπαιξαν με ψυχή αλλά... δεν έκατσε. Τϊ να κάνουμε.  Η ΦΕΑ είναι πολύ καλή ομάδα. Πολλά μπράβο στα κορίτσια και στον Γερεουδάκη.
 
* 1000 άτομα περίπου βρέθηκαν στον "Τάφο του Ινδού", δίνοντας ακόμη ένα βροντερό παρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: