1/7/08

Με Ντιναμό Τιφλίδας ή Ρούναβικ ξεκινά το Ευρο-ταξίδι για ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός έμαθε σήμερα τον πρώτο του Ευρω-αντίπαλο στον δεύτερο προκριματικό γύρο του champions league στην κλήρωση που έγινε στη Νιόν της Ελβετίας. Οι "πράσινοι" που ήταν δεύτεροι στο γκρουπ των ισχυρών (πίσω από τη Ρέιντζερς) θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία) - Ρούναβικ (Νησιά Φερόε). Οπωσδήποτε είναι μία πολύ καλή κλήρωση για τον Παναθηναϊκό, που έτσι κι αλλιώς ήταν από τους πιο δυνατούς της κλήρωσης και δεν θα τρόμαζε μπροστά σε κανέναν αντίπαλο.
Πιθανοί αντίπαλοι λοιπόν η άσημη ομάδα από τα Φερόε, η NSI Runavik που λογικά δεν έχει καμία τύχη να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟ αφού μάλλον θα αποκλειστεί από την πολύ ανώτερη ομάδα της Γεωργίας. Η Dinamo Tbilisi, έχει μεγάλη ιστορία, αφού κάποτε ήταν μέσα στις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Μάλιστα την σεζόν 1980-΄81 πήρε το κύπελλο κυπελλούχων! Εκείνη τη χρονιά, η Ντιναμό είχε βρει στον δρόμο της τη Καστοριά στον πρώτο γύρο και βέβαια την απέκλεισε με 0-0 εδώ και νίκη με 2-0 στη Γεωργία. Από τότε όμως μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά και η ομάδα από την Τιφλίδα δεν αποτελεί φόβητρο. Κάθε άλλο. Είναι ένας αντίπαλος κατώτερος του Παναθηναϊκού και εάν το "τριφύλλι" παρουσιαστεί σοβαρό θα προκριθεί στο 3ο προκριματικό γύρο (γιατί όχι και με 2 νίκες) για να διεκδικήσει στη συνέχεια την είσοδό του στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.ύντουσνοστ

* Η Ντινάμο με την Ρούναβικ θα παίξουν στις 15 ή 16 Ιουλίου στο "Μπόρις Παϊχάντζε" της Τιφλίδας και στις 22 ή 23 Ιουλίου στα Νησιά Φερόε.

* Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί στο πρώτο ματς τη νικήτρια του ζευγαριού στο ΟΑΚΑ στις 29 ή 30 Ιουλίου, ενώ θα παίξει τη ρεβάνς εκτός έδρας στις 5 ή 6 Αυγούστου. Λίγες μέρες νωρίτερα, στη 1 Αυγούστου θα έχει μάθει και τον αντίπαλό του στον τρίτο προκριματικό γύρο από την κλήρωση που θα γίνει στη Νιόν.

* Βατή χαρακτηρίζεται η κλήρωση σχεδόν για όλα τα φαβορί στον 1ο προκριματικό γύρο.

Ίσως δυσκολότερο έργο από τους υπόλοιπους -στον 2ο προκριματικό γύρο- να έχουν: η Αρτμέντια κόντρα στη Μπούντουτσνοστ, η Φενέρμπαχτσε κόντρα στη ΜΤΚ, η Ραπίντ Βιέννης κόντρα στην Ανόρθωση, η Βασιλεία κόντρα στη Γκέτεμποργκ και η Βίσλα Κρακοβίας κόντρα στη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

* Καλή χαρακτήρισε την κλήρωση ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Γιάννης Γκούμας, που ανανέωσε για δύο ακόμη χρόνια το συμβόλαιο του με την ομάδα της καρδιάς του:

«Σίγουρα είναι μια καλή κλήρωση για μας. Φυσικά και ο Παναθηναϊκός έχει τις δυνατότητες να περάσει στην επόμενη φάση. Χρειάζεται όμως προσοχή, γιατί τέτοια παιχνίδια κρύβουν παγίδες.
Είναι τα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς και εμείς δεν θα είμαστε 100% έτοιμοι. Άλλωστε οι διεθνείς δεν θα έχουν παρά μόνο λίγες ημέρες που θα αρχίσουν τις προπονήσεις.
Πάντως ο καλός Παναθηναϊκός δεν έχει τίποτα να φοβηθεί», δήλωσε ο Γκούμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: