29/6/08

Έφτασε η ώρα του μεγάλου τελικού

Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε τον νέο πρωταθλητή Ευρώπης. Αυτόν, που -για να μην ξεχνιόμαστε- θα διαδεχθεί την Εθνική μας ομάδα. Γερμανία ή Ισπανία; «Πάντσερ» ή «Φούριας Ρόχας»; Γιόακιμ Λεβ ή Λουίς Αραγονιές;

Το βέβαιο είναι ότι σε έναν τελικό δεν μπορεί κανείς να ξεχωρίσει έναν εκ των δύο φιναλίστ ως το απόλυτο φαβορί, ούτε καν να χρίσει τον έναν καθαρό φαβορί και τον άλλο καθαρό αουτσάιντερ. Σίγουρα, κάποια ομάδα θα διαθέτει καλύτερους παίχτες, ή κάποια θα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, ή ακόμη θα υπερτερεί στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ή ίσως θα έχει μεγαλύτερο "κέντρο βάρους". Όλα αυτά προσμετρώνται για να βγουν οι πιθανότητες επαλήθευσης της μίας ή της άλλης ομάδος. Αλλά επ΄ ουδενί για να οριστεί ο ένας ή ο άλλος ως φαβορί. Και τις περισσότερες φορές ορισμένα εξ αυτών των χαρακτηριστικών, αποδεικνύεται εκ των υστέρων, μετά το πέρας του τελικού, ότι δεν είχαν ιδιαίτερη σημασία για την έκβαση του αποτελέσματος. Και ότι απλά η ομάδα που επικράτησε βρέθηκε σε καλύτερη ημέρα, είχε περισσότερη τύχη, περισσότερες δυνάμεις, καλύτερο στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο κ.λ.π..
Το σίγουρο είναι ότι στον αποψινό τελικού του 13ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που δα διεξαχθεί στο "Ερνστ Χάπελ" της Βιέννης, στάδιο που έχει φιλοξενήσει πολλούς τελικούς, θα κοντραριστούν δύο πολύ μεγάλες ομάδες -ίσως και οι δύο καλύτερες του τουρνουά- με διαφορετική ιστορία η κάθε μια: Η μεγάλη Γερμανία από τη μία, σε 6 τελικούς μέχρι σήμερα(μεγάλο ρεκόρ!) έχει 3 κατακτήσεις(η μία ως Δυτική Γερμανία) και από την άλλη η Ισπανία, του ενός κυπέλλου (πριν μάλιστα από 48 ολόκληρα χρόνια!) σε 2 συμμετοχές στον τελικό, που προσδοκά όσο τίποτα να σηκώσει το φετινό τρόπαιο για να διώξει τη ρετσινιά του "loser", που η ίδια επέτρεψε, με τις (πολλές φορές απρόσμενες) αποτυχίες της, να της κολλήσουν.
Και βέβαια θα γίνει μία ακόμη μάχη. Μία -άνιση- μάχη για την ανάδειξη του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης. Ο Νταβίντ Βίγια, ο μεγάλος απών του τελικού, είναι πρώτος στη σχετική λίστα με 4 γκολ, ενώ ακολουθεί ο Λούκας Ποντόλσκι με 3! Και επίσης -ποτέ δεν ξέρεις τί γίνεται- ακολουθούν οι Μπάλακ, Σβαϊνστάιγκερ, Κλόζε και Γκουίθα με 2!

* Ας δούμε έναν μεγάλο τελικό, αντάξιο των δύο φιναλίστ, αλλά και όλης της διοργάνωσης, που πρέπει να είναι η πιο συναρπαστική εδώ και πολλά χρόνια.

* Προσωπικά θα ποντάρω στους Γερμανούς, λόγω της ιστορίας τους και των 3 κατακτήσεων, αλλά και του "προκλητικού" 3,10 που δίνει ο ΟΠΑΠ.


* Στοιχηματικά, μία καλή πρόταση ίσως είναι:

232 Γεμανία - Ισπανία χ 1(3,10 3,10)
Over(2,00)
Αποτέλεσμα ημιχρόνου χ(1,90)
Ημίχρονο/Τελικό χ/χ ή χ/1
Παίχτης που θα σκοράρει στον αγώνα Ποντόλσκι(3,00), Τόρες(3,00), Κλόζε(3,00), Φάμπρεγκας(3,50)
Πρώτος παίχτης που θα σκοράρει Ποντόλσκι(8,00)


Καλή επιτυχία και καλή τηλεθέαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: