25/5/08

Ο ΠΑΟ έκανε το πρώτο βήμα για τον τίτλο

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με νίκη τη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος στην Α1 μπάσκετ των ανδρών, επικρατώντας του ΟΣΦΠ με 83-79. Αποδεικνύοντας την ανωτερότητα του έκανε το 1-0 και πήρε το προβάδισμα για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Οι "πράσινοι" μπήκαν πολύ δυνατά στο παρκέ του ΟΑΚΑ και προηγήθηκαν με 11(15-4) στο 7' για να λήξει το δεκάλεπτο στο +9(17-8). Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να μειώνουν σταδιακά για να φτάσουν τελικά στην ισοφάριση(28-28) στο 16' αλλά και να υποχρεώσουν τον Διαμαντίδη στο 3ο προσωπικό φάουλ(παρά το γεγονός αυτό, ο Ομπράντοβιτς κράτησε τον Διαμαντίδη στο παρκέ και ο -επί δύο φορές- καλύτερος αμυντικός της Ευρωλίγκα τον δικαίωσε αφού έκανε το τέταρτο φάουλ στο 36ο λεπτό! Το ημίχρονο έκλεισε στο 38-36. Στην επανάληψη ο ΠΑΟ ξέφυγε με 7(47-40 στο 23') και με 10 (στο 27', 57-47). Με 0-11 σερί ο ΟΣΦΠ πέρασε μπροστά 57-58, το ημίχρονο όμως έκλεισε με τρίποντο του Διαμαντίδη(60-58). Οι παίχτες του Ομπράντοβιτς μπήκαν δυνατά και στο τέταρτο δεκάλεπτο και με εκφραστή στην επίθεση τον Περπέρογλου έκαναν το 72-65 στο 34'. Η ομάδα του Γιαννάκη όμως δεν τα παράτησε και ξανάφεραν το ματς στον πόντο(74-73) δύο λεπτά πριν το τέλος. Ένα καλάθι για κάθε ομάδα και... 76-75. Από εκείνο το σημείο και μέχρι τη λήξη ο Γιασισκεβίτσιους πήρε την ομάδα στις πλάτες του. Με 7 δικούς του πόντους, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο τελικό 83-79.

Τα δεκάλεπτα: 17-8, 38-36, 60-58, 83-79

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης, Περπέρογλου 9 (3), Σπανούλης 7, Γιασικεβίτσιους 22 (3), Μπατίστ 17, Χατζηβρέττας, Τσαρτσαρής 16 (2), Διαμαντίδης 10 (2), Ουίνστον 2, Τομάσεβιτς

ΟΣΦΠ (Γιαννάκης): Μπλέικνι 10, Παπαμακάριος, Γουντς 8 (1), Πρίντεζης 4, Τεόντοσιτς 13 (3), Μπουρούσης 11 (1), Γκριρ 8 (1), Μαυροκεφαλίδης 4, Βασιλόπουλος 6 (2), Βασιλειάδης 2, Σχορτσιανίτης 13

* Καλύτερος παίχτης του ΠΑΟ ο Σαρούνας Γιασισκεβίτσιους που σημείωσε τους 7 τελευταίους πόντους της ομάδας και 22 συνολικά. Ο Λιθουανός που κατά τη διάρκεια της σεζόν δεν είχε δικαιολογήσει τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτηση του, φαίνεται να αρέσκεται στα μεγάλα ματς και να αναλαμβάνει τον ρόλο του "ηγέτη".

* Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του αυτή έφτασε στο 4-0 κόντρα στον... αναγεννημένο ΟΣΦΠ του Γιαννάκη τη φετινή σεζόν. Είχαν προηγηθεί οι δύο νίκες στην κανονική περίοδο και φυσικά εκείνη στον τελικό του κυπέλλου.

* Κλάααααααψε κλάααααααψε!

* Ο Γιαννάκης έχασε κάθε στοιχείο αξιοπρέπειας και αναδεικνύεται -δυστυχώς- σε νέο καραγκιόζη των πάγκων, επιδεικνύοντας αξιοπερίεργη συμπεριφορά. Ο Γιαννάκης που πήγε στο λιμάνι ψάχνοντας μια "νέα πρόκληση" στην καριέρα του (μάλιστα όντας απόλυτα πετυχημένος με την Εθνική ομάδα και ακόμη εν ενεργεία προπονητής της).. Και το ερώτημα σαφώς είναι: <<Τί γίνεται πλέον με την Εθνική ομάδα εν' όψει προ-Ολυμπιακού τουρνουά;>>.
Κρίμα ρε Παναγιώτη...

* Το Μαρούσι μετά τις 3 εκπληκτικές εμφανίσεις κόντρα στον ΟΣΦΠ και την παρολίγον πρόκριση του στον τελικό, άλωσε το Ελληνικό επικρατώντας του Πανιωνίου με 67-60 και κάνοντας το πρώτο βήμα για πρόκριση στην Ευρωλίγκα!

* Μεγάλη μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό στο βόλεϊ γυναικών. Η Λετονή Όλγα Τότσκο, διαγώνια ύψους 1,90 αποκτήθηκε από το τριφύλλι(τέταρτη σκόρερ στο φετινό τσάμπιος λινγκ). Το όνειρο όλων των φίλων του ΠΑΟ αλλά και της διοίκησης του Ερασιτέχνη ΠΑΟ είναι να δουν την ομάδα να φτάνει σε ένα final four μεγάλης Ευρωπαϊκής διοργάνωσης ή ακόμη και να σηκώσει Ευρωπαϊκή κούπα! Γι' αυτό το λόγο τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες δυνάμωσης του έμψυχου υλικού, με την Λετονή πάντως να μην είναι -ίσως- η μόνη "βόμβα" για την μεταγραφική περίοδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: