5/4/08

Πρόγραμμα TV/Σάββατο 5-Παρασκευή 11/4

Προτεινόμενες ταινίες

ΣΑΒΒΑΤΟ
24:00 ΕΤ1 <<Παράξενα παιχνίδια>>(Funny games): Υπόθεση: Δύο νεαροί εισβάλλουν στο εξοχικό μιας εύπορης οικογένειας, αιχμαλωτίζουν τους ενοίκους και, παίζοντας μαζί τους σαν τη γάτα με το ποντίκι, τους σκοτώνουν διαδοχικά...
Σκηνοθεσία Μίκαελ Χάνεκε με τους: Σουζάνα Λόταρ, Ούρλιχ Μόθε, παραγωγής 1997.
Πριν από μερικές μέρες πάντως βγήκε στις αίθουσες το ριμέικ της ταινίας με τον ίδιο τίτλο από τον Χάνεκε και πάλι!

ΚΥΡΙΑΚΗ
01:00 ΝΕΤ
<<Γείτονες και εραστές>>(Your friends and neighbours): Υπόθεση: Έξι ήρωες στην πιο αδυσώπητη μάχη των '90s, τον σεξουαλικό πόλεμο!
Σκηνοθεσία Νιλ ΛαΜπιουτ, με τους:
Μπεν Στίλερ, Ναστάζια Κίνσκι, Τζέισον Πάτρικ, Άαρον Έκχαρτ, παραγωγής 1998. Ενίοτε γελάς!

ΔΕΥΤΕΡΑ
18:00 CINE+
<<Λα Στράντα>>: Υπόθεση:
Ο τσιγγάνος Τσαμπανό αγοράζει από μια φτωχή αγρότισσα την κόρη της Τζελσομίνα, την οποία εκμεταλλεύεται εργασιακά και σεξουαλικά. Εκείνη θα προσπαθήσει να δραπετεύσει, χωρίς να τα καταφέρει. Θα καταλήξουν σ' ένα τσίρκο, όπου η Τζελσομίνα ερωτεύεται έναν θεατρίνο, προκαλώντας την ερωτική οργή του Τσαμπανό. Σε σκηνοθεσία Φεντερίκο Φελίνι με τους: Τζουλιέτα Μασίνα, 'Αντονι Κουίν, Ρίτσαρντ Μπέιζχαρτ. Η ταινία έχει τιμηθεί με τον Αργυρό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας.

23:15 STAR <<Seven>>: Υπόθεση: Ο Ουίλιαμ Σόμερσετ, ένας ξοφλημένος βετεράνος αστυνομικός βρίσκεται στα πρόθυρα της σύνταξης. Τον αναγκάζουν να εκπαιδεύσει τον ορμητικό και ανυπόμονο αντικαταστάτη του και έτσι γίνεται δίδυμο με τον ντετέκτιβ Ντέιβιντ Μιλς , σε μια έρευνα που τους παρασύρει όλο και πιο βαθιά στον διεστραμμένο κόσμο ενός πανούργου και σχολαστικού εγκληματία , του Τζον Ντο. Σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ με τους: Μόργκαν Φρίμαν, Κέβιν Σπέισι, Μπραντ Πιτ(εκπληκτικές ερμηνείες από όλους!), παραγωγής 1995. Συγκαταλέγεται στα δύο-τρία καλύτερα αστυνομικά θρίλερ ever! Δικαίως!

ΤΡΙΤΗ
21:05 CINE+ <<
Ευδοκία>>: Υπόθεση: Ο έρωτας ενός στρατιώτη και μιας πόρνης τους φέρνει αντιμέτωπους με μια πουριτανική κι εχθρική κοινωνία, που καταπνίγει τελικά την ατομική τους εξέγερση. Μια ταινία-σταθμός στο ελληνικό σινεμά, με σκηνές που μένουν στη μνήμη, όπως εκείνη του ζεϊμπέκικου στην ταβέρνα, υπό τους ήχους της μουσικής του Μάνου Λοΐζου. Σκηνοθεσία Αλέξη Δαμιανού βεβαίως με τους: Μαρία Βασιλείου, Γιώργο Κουτούζη, Χρήστο Ζορμπά, παραγωγής 1971. Από τα σπουδαία επιτεύγματα του ελληνικού cinema.

ΤΕΤΑΡΤΗ
23:45 STAR
<<John Q>>: Υπόθεση:
Ένας απελπισμένος εργάτης(Ντένζελ Ουάσινγκτον) κρατά ομήρους το προσωπικό και τους ασθενείς μιας νοσοκομειακής πτέρυγας και απαιτεί να γίνει μεταμόσχευση καρδιάς στο ετοιμοθάνατο παιδί του, αφού η κοινωνική ασφάλιση δεν καλύπτει μια τόσο πολυδάπανη εγχείρηση. Του Νικ Κασσαβέτη με: Ντένζελ Ουάσιγκτον, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Τζέιμς Γουντς, Ρέι Λιότα, Αν Χεκ, Κίμπερλι Ελίζ, παραγωγής 2001.

ΠΕΜΠΤΗ
21:00 STAR <<The Matador>>: Υπόθεση:
Ένας πληρωμένος δολοφόνος, στα πρόθυρα νευρικής κατάρρευσης και με προβλήματα στην άσκηση του επαγγέλματός του, γίνεται φίλος μ' έναν απλό επιχειρηματία, από τον οποίο ζητά βοήθεια για να τελειώσει μια "δουλειά".
Σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Σέπαρντ με τους:
Πιρς Μπρόσναν(πολύ καλός), Γκρεγκ Κινίαρ, Χόουπ Ντέιβις, του 2005.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
24:οο ΕΤ1 <<
Τα μηχανικά πιάνα>>: Υπόθεση:
Με αφορμή μια κοσμική συγκέντρωση αστών σ' ένα εξοχικό της προεπαναστατικής Ρωσίας, ένας δάσκαλος συναντά έναν εφηβικό του έρωτα. Ο μικρόκοσμος του Τσέχοφ μέσα από το θεατρικό έργο "Πλατόνοφ". Σκηνοθεσία Νικήτα Μιχάλκοφ με τους: Αλεξάντερ Καλιάγκιν, Έλενα Σολοβέι, Νικήτα Μιχάλκοφ, παραγωγής 1977.

Δεν υπάρχουν σχόλια: