31/3/08

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 2-1 με ανατροπή

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πρώτη ανατροπή στο φετινό πρωτάθλημα γυρνώντας το ματς κόντρα στον Πανιώνιο(από 0-1 σε 2-1) και πήρε μια σημαντική νίκη. Μετά από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα οι "πράσινοι" επέστρεψαν στις νίκες και σε συνδυασμό με τον διασυρμό των "πρωταθλητών των χαρτιών" μείωσαν στον πόντο τη διαφορά από την κορυφή. Ο Πεσέιρο για πολλοστή φορά φέτος τρέλανε τον κόσμο πριν την έναρξη του αγώνα, όταν ανακοινώθηκε η 11άδα και η οποία συμπεριλάμβανε 3(!) αμυντικά χαφ. Ήταν λοιπόν λογικό ο Παναθηναϊκός να μην μπορεί να αναπτυχθεί και να επιτεθεί σωστά, αφού ούτε άκρα είχε(χωρίς Ίβανσιτς, Νίνη) αλλά ούτε και τον Γκονζάλες για να επιτίθεται απ' τον άξονα. Έτσι λοιπόν η πρώτη καλή ευκαιρία χάθηκε στο... 42', όταν ο Καραγκούνης εκτέλεσε φάουλ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κρέσιτς. Απ' την άλλη πλευρά ο Πανιώνιος που είχε χάσει πέναλτι στο 24' κέρδισε δεύτερο πέναλτι στο τέλος του ημιχρόνου σε ανατροπή -και πάλι- του Μόρις στον Χούτο. Ο Τζιμπούρ δεν αστόχησε ξανά, γράφοντας το 0-1. Με την επανάληψη ο Πεσέιρο -αργοπορημένα- απέσυρε έναν χαφ(Σιμάο) και πέρασε στο ματς τον Ίβανσιστς. Και μετά από 20 λεπτά προχώρησε σε νέα -διπλή- αλλαγή βάζοντας στο ματς τους Παπαδόπουλο και Γκονζάλες που ουσιαστικά "γύρισαν" το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι που δεν είχαν σημαντικές ευκαιρίες, στο 74' ύστερα από καταπληκτική μπαλιά του Έκι προς τον Σαλπιγγίδη στο καινό χώρο κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του "Σάλπι" από τον Κρέσιτς. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Παπαδόπουλος -εύστοχα- αγνοώντας την εντολή του Πεσέιρο που από το πάγκο φώναξε να το εκτελέσει ο Σαλπιγγίδης. Πέντε λεπτά μετά το 1-1 ο Παπαδόπουλος κέρδισε νέο πέναλτι σε ανατροπή από το Ντιαβαρά και ο Σάλπι αυτή τη φορά έκανε το 2-1. Δοκάρι είχε ο "Παπ" στις καθυστερήσεις.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Μάτος, Μόρις, Γκούμας, Πόστιγκα (65' Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης, Σέριτς, Καραγκούνης, Τζιόλης (65΄Γκονζάλες), Σιμάο (46' Ίβανσιτς), Βύντρα

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κρέσιτς, Μανιάτης, Ντιαβαρά, Τζιμπούρ, Κουτσόπουλος (82'Καπετάνος), Κουμορτζί, Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης (72' Αραβίδης), Φερνάντεζ, Νικολάου, Χούτος (72' Πλασκόνι)

* Πολύ σημαντικό γκολ για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο που αναζητούσε επίμονα ένα τέρμα γιατί τον τελευταίο καιρό ήταν "σφιγμένος" ψυχολογικά.

* Ο Παναθηναϊκός με 3χ3 στα τελευταία ματς, είναι Πρωταθλητής στα μάτια και τις καρδιές όλων των οπαδών του, αφού το πρωτάθλημα παίζεται ΜΟΝΟ στα γήπεδα.

* Εύκολη νίκη για τον ΠΑΟ στο μπάσκετ, 108-72 στο ΟΑΚΑ την Ολυμπιάδα(που κάνει ήδη τον σχεδιασμό της για τη νέα σεζόν που θα τη βρει στην Α2) μπροστά σε 4000 οπαδούς!

Τα δεκάλεπτα: 24-10, 43-23, 69-42, 108-72

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 12(4) , Περπέρογλου 5(1), Σπανούλης 12, Μπετσίροβιτς 9(3), Μπατίστ 13, Χατζηβρέττας 17(2), Ντικούδης 8, Τσαρτσαρής 13(1), Διαμαντίδης 3(1), Ουίνστον 8, Πρκάτσιν 2, Γιασικεβίτσιους 6(1).

Ολυμπιάδα Π (Ράτσα): Βαβάτσικος 6, Οσμόκροβιτς 14(2), Ιωακειμίδης, Θεοδωράκος 5, Μούτσιος 3(1), Πέττας 15(2), Δορκοφίκης 9(1), Πετρόπουλος 10(2), Λάππας 10(2).

* Με Μίλωνα σήμερα στη Νέα Σμύρνη ο ΠΑΟ στο βόλεϊ για το 2-0 και πρόκριση στους "4" των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

* Νίκη για τις γυναίκες στο μπάσκετ, Παναθηναϊκός-Αίας Ευόσμου 77-68.

* Νίκη και στην τελευταία αγωνιστική στο πόλο 14-9 στην Κέρκυρα.

* Ήττα για τον μπασκετικό ΠΑΟΚ με 77-66 στη Πυλαία από τον Πανιώνιο, που πλέον κινδυνεύει με υποβιβασμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: