11/4/08

Στους "4" το Champions League και το Uefa

Στην ημιτελική φάση έφτασαν οι δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το Champions League και το κύπελλο Uefa. Τα φαβορί επαληθεύτηκαν στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με τις Γιουνάιτετ, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι και Λίβερπουλ να περνάνε, ενώ στη δεύτερη τη τάξη διοργάνωση της Ευρώπης, η Μπάγερν πρέπει να ανάψει λαμπάδα στον "θεό του ποδοσφαίρου" έτσι όπως πέρασε κόντρα στη ροή του αγώνα με τη Χετάφε(πραγματική αδικία). Την τετράδα συμπλήρωσαν οι Ζενίτ, Ρέιντζερς και Φιορεντίνα.

Champions league:
Την Τρίτη σφραγίστηκαν τα δύο εισιτήρια των ημιτελικών. Στον αγγλικό εμφύλιο η Λίβερπουλ με τη δύναμη του -κατηφορικού- Άνφιλντ αλλά και της βαριάς φανέλας που μετράει σε τέτοια ματς, στον επαναληπτικό του1-1 του Λονδίνου, "πάτησε" την Άρσεναλ με 4-2. Ύστερα από ένα εκπληκτικό σε εξέλιξη και ρυθμό δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του μεγάλου λιμανιού βρέθηκε με τη πλάτη στον τοίχο στο 84' όταν ο Αντεμπαγιόρ έδινε την πρόκριση στην Άρσεναλ κάνοντας το 2-2. Όμως λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά, με εύστοχο χτύπημα του Τζέραντ -πολύ αυστηρό, βουτιά του Μπάμπελ- πήρε και πάλι σκορ πρόκρισης(3-2). Στο 92' ο Μπάμπελ σφράγισε τον θρίαμβο των "Ρεντς".
Αντίπαλος της Λίβερπουλ, για μια θέση στον τελικό η Τσέλσι, που δε δυσκολεύτηκε κόντρα στην Φενέρμπαχτσε στο Λονδίνο, την οποία κέρδισε με 2-0 και σε συνδυασμό της ήττας με 2-1 στην Τουρκία πέρασε στους ημιτελικούς όπου για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια θα κοντραριστεί με τη Λίβερπουλ! Η Λίβερπουλ βέβαια είναι το φαβορί για πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Μόσχας, καθώς και τις δύο προηγούμενες φορές επικράτησε των "μπλε του Λονδίνου" και βέβαια είναι ο πολυνίκης του θεσμού(5 τρόπαια) συγκριτικά με τους τρεις αντιπάλους της και αν κατακτήσει και το φετινό θα πλησιάσει τα 7 της Μίλαν και τα 9 της "Βασίλισσας" Ρεάλ.
Την Τετάρτη ολοκληρώθηκε το παζλ των "4". Η Μάντσεστερ Γιουνάιτετ μετά το 0-2 στη Ρώμη δεν αντιμετώπισε προβλήματα και στο Ολντ Τράφορντ διπλασίασε τις νίκες τις(1-0) και θα κοντραριστεί με τη Μπαρτσελόνα που έκαμψε την αντίσταση των σκληροτράχηλων Γερμανών της Σάλκε(1-0) και πέρασε και αυτή με δύο νίκες.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών:
1. Λίβερπουλ (Αγγλία) - Τσέλσι (Αγγλία)
2. Μπαρτσελόνα (Ισπανία) - Μάντσεστερ Γιουνάιτετ (Αγγλία)

* Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη και οι ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα, Τρίτη και Τετάρτη του Πάσχα.

Uefa:
Την Πέμπτη διεξήχθησαν οι τέσσερις προημιτελικοί του κυπέλλου Uefa. Στη Ρωσία και τη ρεβάνς του εντυπωσιακού 1-4 της Ζενίτ επί της Λεβερκούζεν, οι Γερμανοί έδειξαν ότι ούτε οι ίδιοι πίστεψαν στο θαύμα της πρόκρισης. Τελικό αποτέλεσμα 0-1 και πρόκριση για την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης. Στο "Φίλιπς Στάντιον" του Αϊντχόφεν, η Π.Σ.Β ηττήθηκε από μια ανώτερη Φιορεντίνα και σε συνδυασμό με το 1-1 της Φλωρεντίας αποκλείστηκε. Θρίαμβος για τους Σκωτσέζους της Ρέιντζερς, οι οποίοι πέτυχαν μεγάλη νίκη στη Πορτογαλία, 0-2 τη Σπόρτινγκ και μετά το 0-0 του Άιμπροξ περιμένουν στους "4" τους Ιταλούς. Στο συναρπαστικότερο ματς των "8" η Μπάγερν δεν άξιζε σε καμία περίπτωση να περάσει, όμως τελικά αποδείχτηκε για πολλοστή φορά πως σε τέτοιο υψηλό επίπεδο το ειδικό βάρος της φανέλας μετράει πολύ. Και οι πολύπειροι Γερμανοί επικράτησαν των ενθουσιασμένων, παθιασμένων, πλην άπειρων Ισπανών. Η Χετάφε που από το 5(!) λεπτό αγωνιζόταν με 10 παίχτες κατάφερε να προηγηθεί της Μπάγερν και να μην απειληθεί ουσιαστικά από τους Βαυαρούς μέχρι και το 89' όταν από το πουθενά η μπάλα έφτασε από ψηλά στην περιοχή των γηπεδούχων και ο Ριμπερί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και το ματς στην παράταση. Όλα έδειχναν πως με αλλαγή στον ψυχολογικό τομέα, οι φιλοξενούμενοι θα έφταναν στην ολική ανατροπή. Όμως η Χετάφε με την έναρξη της παράτασης κατόρθωσε να πετύχει δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών και να κάνει το 3-1! Η Μπάγερν εξακολουθούσε να είναι νωθρή και δεν μπορούσε να αξιοποιήσει το 11 εναντίων 10. Παρ' όλα αυτά ένα λάθος του πολύπειρου Αμποντατσιέρι που εκμεταλλεύτηκε ο Τόνι στο 115' έβαλε τους Γερμανούς ξανά στο κόλπο της πρόκρισης η οποία ήρθε ακριβώς στο 120(!) και πάλι με τον Ιταλό στράικερ και ενώ και ο Καν είχε περάσει στην επίθεση! Κρίμα...

Τα ζευγάρια των ημιτελικών:
1. Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)
2. Ρέιντζερς (Σκωτία) - Φιορεντίνα (Ιταλία)

*Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 24 Απριλίου και οι ρεβάνς την 1 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: