7/1/08

Με άγχος στον εορτασμό των 100 χρόνων

Με εμφανή διάθεση για γιορτή αλλά και πάθος για τη νίκη μπήκαν στο γήπεδο της Λεωφόρου οι παίχτες του Παναθηναϊκού στον πρώτο αγώνα για το 2008 με αντίπαλο την Καλαμαριά. Απέναντι σε έναν Απόλλωνα που παρατάχθηκε με μοναδικό στόχο να κρατήσει το "μηδέν", ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά, έχασε νωρίς τη πρώτη καλή ευκαιρία με το Σαλπιγγίδη αλλά στη συνέχεια ήταν φλύαρος και δεν απείλησε σοβαρά την εστία του Κόβατς, με το ημίχρονο να λείγει ισόπαλο(0-0). Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έκαναν δύο αλλαγές( Τζιόλης και Ίβανσιτς αντί Γκονζάλες και Ρομέρο) και ξεκίνησαν με περισσότερη πίεση, χάνοντας πολλές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ σε διάστημα λίγων λεπτών. Το γκολ δεν έμπαινε και ο εκνευρισμός τόσο στους παίχτες όσο και στον κόσμο, που γέμισε τη Λεωφόρο, ήταν εμφανής.
Τελικά, το πέναλτι που κέρδισε ο Καραγκούνης και εκτέλεσε εύστοχα ο πρώτος σκόρερ του "Τριφυλλιού", Δημήτρης Σαλπιγγίδης στο 90'+ λύτρωσε την ομάδα που παραλίγο να την πατήσει τη σπουδαία ημέρα του εορτασμού της. Έτσι ο Παναθηναϊκός δε πέταξε στα σκουπίδια την πολύ μεγάλη νίκη που σημείωσε στο Χαριλάου(0-1) και έπιασε την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση(33 πόντοι) ενώ υπολείπεται ενός πόντου του ΟΣΦΠ(34).

Οι συνθέσεις των ομάδων :
Παναθηναϊκός (Ζοζέ Πεσέιρο): Μάλαρτζ, Νίλσον, Γκούμας, Σαριέγκι, Σέριτς, Μάτος, Καραγκούνης, Ρομέρο (46' Ιβανσιτς), Γκονζάλες (46' Τζιόλης), Σαλπιγγίδης, Μάντζιος (71' Εντόιγ)
Απόλλων Καλαμαριάς (Μάκης Κατσαβάκης): Κόβατς, Γαλανόπουλος, Μουράφσκι, Παπαδόπουλος, Σίκοφ, Καραλιόπουλος, Μούσι (71' Ουέλινγκτον), Μπρίτο, Ψιανός (67' Σαμουηλίδης), Βέλα Τζούνιορ, Ζαπρόπουλος (45' Καραμανλής)

* Μεγάλη επιστροφή για τον Έκι Γκονζάλες ύστερα από έναν χρόνο και κάτι, από το παιχνίδι κυπέλλου -και τότε- με τη Καλαμαριά(σύμπτωση!) το Δεκέμβρη του 2006.

* Κατάμεστη η Λεωφόρος από 15000 φίλους της ομάδας(sold out πολλές ώρες πριν το ματς)

* Στο ημίχρονο του αγώνα τιμήθηκε ο μεγαλύτερος εν ζωή παλαιός παίχτης του Παναθηναϊκού, Μάριος Μαρινάκος, ο οποίος είναι 96 ετών! Τη βράβευση έκανε ο πρώην πρόεδρος του "τριφυλλιού", Γιώργος Βαρδινογιάννης.
Ανάλογες βραβεύσεις και γιορτινές εκδηλώσεις θα λαμβάνουν χώρα καθ 'όλη τη διάρκεια της χρονιάς που διανύουμε.

* Παρουσιάστηκε και η επετειακή φανέλα του Παναθηναϊκού, την οποία ο φίλαθλος κόσμος θα προμηθεύεται από τις μπουτίκ από τη 1η Φλεβάρη και η οποία θα διανέμεται μέχρι και το τέλος του 2008, όταν και θα αποσυρθεί.

* Έστω και αγωνιωδώς λοιπόν ήρθε το τρίποντο κόντρα στη Καλαμαριά και τώρα το μεγάλο derby την ερχόμενη Κυριακή με τον ΟΣΦΠ.

* Ο Αστέρας Tripolis βάλθηκε να τρελάνει κόσμο φέτος αφού μετά τους ΠΑΟ και ΟΣΦΠ κέρδισε και την ΑΕΚ με 2-1!

1 σχόλιο:

Mike είπε...

Νίκη και στο μπάσκετ, 87-78 επί του μαχητικού Πανιωνίου στο Ελληνικό και 11χ11 στο πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ μέχρι και έντεκα πόντους στο 3ο δεκάλεπτο, αλλά έχει δείξει πολλές φορές φέτος, όπως και στο παιχνίδι με την Παρτιζάν ότι στο τέλος καταφέρνει να βρίσκει τις λύσεις και να φτάνει στη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 21-18 , 41-42, 63-62 , 78-87.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μάρκοβιτς): Ξανθόπουλος, Ζορόσκι 13(2), Γεωργαλής 16(2), Σάκοτα 4, Μουγεζίνοβιτς 6, Καλαμπόκης 22(1), Νιούλεϊ 8, Κένταλ 1, Γιαννούλης 8.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 3(1), Περπέρογλου 4, Σπανούλης 15, Μπετσίροβιτς 11(3), Μπατίστ, Ζίζιτς 5, Χατζηβρέττας 7(1), Ντικούδης 8, Τσαρτσαρής 20, Διαμαντίδης 3(1), Ουίνστον 6, Γιασικεβίτσιους 5(1)

* Πλέον ακολουθεί το μεγάλο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα στην Ισπανία τη Πέμπτη για την Ευρωλίγκα.