8/3/14

Παναθηναϊκός - Άρης 4-1, γιόρτασε με νέο πάρτι!

Με τον Μάρκους Μπεργκ να εκτελεί τρεις φορές και να πετυχαίνει το πρώτο πράσινο χατ τρικ της σεζόν, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 4-1 του Άρη στο κατάμεστο "Απόστολος Νικολαΐδης".
Ερχόμενος με φόρα από την νίκη στο "Γ. Καραϊσκάκης" και με τον Μάρκους Μπεργκ σε μεγάλα κέφια ο Παναθηναϊκός σκόρπισε στους τέσσερις ανέμους τον Άρη επικρατώντας με 4-1 στην Λεωφόρο και ικανοποιώντας τον κόσμο του που γέμισε το "Απόστολος Νικολαϊδης" για να τιμήσει και την "ανίκητη γενιά" του 1963-64, πριν την έναρξη της αναμέτρησης.
Οι πράσινοι με αυτή τη νίκη τους πήραν ένα ακόμα σημαντικό τρίποντο και θα περιμένουν αύριο την απώλεια βαθμών από πλευράς ΠΑΟΚ ή Ατρόμητου για να μειώσουν την διαφορά. Την ίδια ώρα ο Άρης παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της Super League.
Ο Γιάννης Αναστασίου αναγκάστηκε να κάνει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς στο "Γ. Καραίσκάκης" καθώς δεν έπαιζαν οι Καπίνο, Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος ενώ έμεινε στον πάγκο και ο Ατζαγκούν. Τις θέσεις τους πήραν οι Κοτσόλης, Μέντες, Κλωναρίδης και Πέτριτς με τον Πράνιτς να επιστρατεύεται ως αμυντικός χαφ.
Ο Παναθηναϊκός σε όλη την διάρκεια του αγώνα ήταν ιδιαίτερα επιθετικός και μπορούσε να απειλήσει ανά πάσα στιγμή αλλά παράλληλα ήταν ευάλωτος αμυντικά με τον Άρη να κάνει αρκετές φάσεις τις οποίες όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί.
Οι κίτρινοι κατέβηκαν και αυτοί με πολλές αλλαγές στην Λεωφόρο και πλην της ισοφάρισης δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι ακόμα. Καθοριστικό ρόλο για την ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου έπαιξε το γεγονός ότι το 2-1 έγινε λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους.

Ταυτότητα αγώνα
Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"
Καιρός:
Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Κοσμάς Χαρίσης (Γρεβενών), Παναγιώτης Σταθόπουλος (Ηλείας)
4ος διαιτητής: Μάριος Λαμπαρόπουλος (Ηλείας)
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μέντες, Νάνο, Ζέκα, Πράνιτς (79' Δώνης), Αμπέντ (81' Καρέλης), Κλωναρίδης, Πέτριτς (72' Ατζαγκούν), Μπέργκ 
Άρης (Παπαδόπουλος): Διούδης, Κύργιας, Βανγκέλι, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Τάτος, Μανιάς, Βλάχος (50' Κουσίδης), Ηρακλής (63' Σουνάς), Τσιάρας, Νταμάρλης.
Γκολ: 26'-56'-74' Μπεργκ, 45' Κλωναρίδης/40' Μανιάς
Κάρτες: 37' Μπεργκ/39' Τσιάρας, 42' Βλάχος, 52' Τάτος, 70' Κύργιας

Η ανασκόπηση του αγώνα

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση άνηκε στον Άρη με τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν στην επίθεση στο 3' με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού αλλά ο Κοτσόλης πρόλαβε με το χέρι τον Μανιά και έδιωξε και εν συνεχεία ο Βλάχος άνοιξε το κοντρόλ και έφυγε πλάγια.
Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο 10' μετά από σέντρα του Ζέκα από τα δεξιά με τον Αμπέντ να σουτάρει με το αριστερό και τον Διούδη να μπλοκάρει.
Στο 12' ο Μπεργκ επιχείρησε να βάλει το γκολ της χρονιάς. Ο Σουηδός πίεσε την άμυνα του Άρη έκλεψε την μπάλα βγήκε πλάγια δεξιά και επιχείρησε να σκάψει τον Διούδη που είχε επιχειρήσει έξοδο αλλά ο γκολκίπερ του Άρη επέστρεψε και μπλόκαρε.
Όχι σε χέρι του Γιαννίτση
Στο 24' ο Μπεργκ έκανε την κίνηση μέσα στην περιοχή του Άρη με τον Γιαννίτση να απλώνει τον αγκώνα του και να διώχνει την μπάλα με το χέρι αλλά ο Θάνος είπε όχι και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.
Στα επόμενα λεπτά οι Κλωναρίδης στο 25' και Πράνιτς στο 26' προσπάθησαν να νικήσουν τον Διούδη με σουτ αλλά δεν τα κατάφεραν.
Όμορφη φάση και γκολ
Στο 26' όμως ήρθε το πρώτο γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Νάνο συνδυάστηκε όμορφα με τον Κλωναρίδη έκανε την κίνηση από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Μπεργκ ο οποίος με τακουνάκι νίκησε τον Διούδη και άνοιξε το σκορ.
Ο Άρης είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 36' όταν ο Θάνος υπέδειξε λανθασμένα πέναλτι σε πέσιμο του Οικονομόπουλου μέσα στην περιοχή. Ο Τάτος ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Κοτσόλης έπεσε στην σωστή γωνία και μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 39' ο Παναθηναϊκός κέρδισε ένα φάουλ σε καλή θέση, το εκτέλεσε ο Πέτριτς αλλά ο Διούδης μπλόκαρε την μπάλα που κατευθυνόταν προς το γάμα της εστίας του.
Ισοφάριση με Μανιά
Ότι δεν κατάφερε να κάνει στην φάση του πέναλτι ο Άρης το έκανε στο 40' με τον Μανιά. Ο Άρης κέρδισε φάουλ αρκετά μακριά. Ο Τάτος προσπάθησε να απειλήσει απευθείας, ο Κοτσόλης έπεσε και έδιωξε αλλά ο Μανιάς που ακολούθησε την φάση πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε από κοντά για το 1-1.
Ο Παναθηναϊκός δεν πτοήθηκε από την ισοφάριση και βγήκε στην επίθεση για ένα γρήγορο γκολ. Αυτό ήρθε πριν την λήξη του πρώτου μέρους. Ο Μπεργκ με υπέροχο τακουνάκι βρήκε τον Ζέκα μέσα στην περιοχή αυτός την γύρισε για τον Κλωναρίδη που πέτυχε με πλασέ από κοντά το 2-1 και έδωσε και πάλι προβάδισμα στο τριφύλλι.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες και με τον Άρη στα πρώτα λεπτά να προσπαθεί να απειλήσει για να φτάσει και πάλι στην ισοφάριση. Το σουτ του Τάτου στο 51' από μακριά κόντραρε κάπου και κατέληξε έξω.
Τελείωσε το ματς ο Μπεργκ στο 56'
Ο Παναθηναϊκός ανέκτησε τα ηνία του αγώνα στο δεύτερο μέρος και έφτασε στο 3-1 στο 56' όταν μετά από σέντρα από τα αριστερά ο Ζέκα έγινε κάτοχος της μπάλας. Ο Πορτογάλος έκανε την σέντρα σουτ με την μπάλα να φτάνει στον Μπεργκ ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Διούδη και ουσιαστικά τελείωσε το ματς.
Το παιχνίδι από εκείνο το σημείο άρχισε να αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Άρη να έχει αποδεχτεί ότι δεν μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω και τους δυο προπονητές να κάνουν και τις αλλαγές τους.
Χατ τρικ του Σουηδού στο 74'
Στο 74' ο Μπεργκ κατάφερε να ισοφαρίσει μια επίδοση που κρατούσε από το 2006 για τον Παναθηναϊκό καθώς μετά από ασίστ του Αμπέντ σκόραρε από κοντά με τακουνάκι και έκανε χατ τρικ. Κάτι που είχε να επιτευχθεί σε αγώνα πρωταθλήματος από τον Αύγουστο του 2006 με δράστη τον Σαλπιγγίδη.
Στο 76' ο Μπεργκ έδωσε με τακουνάκι την πάσα στον Κλωναρίδη ο οποίος με ωραίο πλασέ προσπάθησε να νικήσει τον Διούδη αλλά ο γκολκίπερ του Άρη έδιωξε σε κόρνερ.
Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό να ζητάει πέναλτι σε ανατροπή του Μαρινάκη στο 80' αλλά τον Θάνο να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Prasinanea

* Εορταστική ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο, υποδοχή των θριαμβευτών και βιαστών του γαύρου, βράβευση των αληθινών και μοναδικών αήττητων πρωταθλητών και νέα μεγάλη ποδοσφαιρική παράσταση από τον Παναθηναϊκό, με νέο θύμα τον... Αρούλη της Β' Εθνικής!

Δεν υπάρχουν σχόλια: