11/1/14

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 1-0, αγχωτική νίκη με κάκιστο β' ημίχρονο. Περίπατος τα κορίτσια στο μπάσκετ, επιστροφή στις νίκες το πόλο

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε κόντρα στον Πανιώνιο με 1-0 στο γήπεδο της Λεωφόρου με τον Πράνιτς να είναι ο σκόρερ για το Τριφύλλι. Κατώτεροι οι πράσινοι στο δεύτερο ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους να χάνουν και πέναλτι.
Το ματς:

Ο Παναθηναϊκός, υπό το βλέμμα του μεταγραφικού του αποκτήματος Μλάντεν Πέτριτς ο οποίος βρέθηκε στα επίσημα μαζί με τον συμπατριώτη του Γκόρντον Σίλντενφελντ, μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και με το καλημέρα έδειξε τις διαθέσεις του. Στο 8' ο Ντίνας έκανε το 1-2 με τον Μπέργκ μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και σούταρε αντί να γυρίσει πάλι στον Σουηδό με τον Ανέστη να μπλοκάρει.
Δυο λεπτά αργότερα ο Πράνιτς έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή καθώς έξω από την περιοχή έπιασε έναν κεραυνό, η μπάλα έσκασε, με αποτέλεσμα ο Ανέστης να μπλοκάρει ασταθώς αλλά οι επιθετικοί του τριφυλλιού δεν πρόλαβαν να γίνουν απειλητικοί.
Στο 13' ο Παναθηναϊκός πίεσε ψηλά με τον Καρέλη να κλέβει την μπάλα από τον Λαμπρόπουλο, με την μία έδωσε στον Μπέργκ ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Ανέστη, σούταρε και μπλόκαρε ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.
Οι "πράσινοι" συνέχισαν να πιέζουν και στο 15' ο Νάνο έκανε την σέντρα ο Μπέργκ πήδηξε για κεφαλιά αλλά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε.
Απέδωσε καρπούς η πίεση
Η πίεση του Παναθηναϊκού απέδωσε καρπούς στο 16' όταν σε μια ωραία επίθεση από πλευράς των γηπεδούχων ο Μπέργκ έδωσε ωραία αριστερά στον Νάνο, ο Ισπανός έκανε την σέντρα και από το ύψος της μικρής περιοχής ο Πράνιτς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για το τριφύλλι.
Το γκολ έδωσε όπως ήταν λογικό στον Παναθηναϊκό επιπλέον ώθηση ενώ αντίθετα οι παίκτες του Πανιωνίου έμεναν μακριά από την εστία του Καπίνο ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε απειληθεί.
Ο Παναθηναϊκός στο 33' έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ όταν ο Μπέργκ πολύ ωραία πέρασε άφησε την μπάλα να περάσει πάνω από τον αντίπαλο του και με την μια έδωσε την πάσα στον Καρέλη που βγήκε τετ α τετ με τον Ανέστη. Το κοντρόλ του επιθετικού των πράσινων όμως ήταν κακό με αποτέλεσμα να νικηθεί στην τελική προσπάθεια του.
Οι πράσινοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ και στο 39' όταν ο Πράνιτς έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Καρέλης πήρε την κεφαλιά και η μπάλα έγλειψε το αριστερό δοκάρι του Ανέστη.
Πιο επιθετικοί οι γηπεδούχοι
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Πανιώνιος προχώρησε σε μια αλλαγή με την οποία προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός και τα κατάφερε καθώς ο Ντούνης πέρασε αντί του Ζαχαράκη.
Έτσι οι φιλοξενούμενοι που στο πρώτο μέρος είχαν μόνο μια τελική μπήκαν στο δεύτερο μέρος πατώντας καλύτερα και στο 59' απείλησαν για πρώτη φορά με σουτ του Καπάνταη έξω από την περιοχή που έφυγε μόλις έξω.
Χαμένο πέναλτι με τον Λάζνικ
Στο 67' ο Αραβίδης ταλαιπώρησε τον Κουτρουμπή που τον ανέτρεψε με τον Δασκαλόπουλο να δίνει το πέναλτι. Ο Λάζνικ ο οποίος είχε περάσει πριν από δυο λεπτά στο ματς πήρε την μπάλα από τα χέρια του Αραβίδη και την έβαλε στην άσπρη βούλα. Ο μέσος του Πανιωνίου έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του.
Ο Πανιώνιος συνέχισε να απειλεί και στο 69' ο Καπάντης βγήκε απέναντι από τον Καπίνο αλλά η αντίδραση του γκολκίπερ του τριφυλλιού ήταν άμεση και έτσι η μπάλα έφυγε πλάγια.
Το ίδιο έγινε και στο 74' όταν ο Κούρντι βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά ο Καπίνο αντέδρασε και πάλι άψογα και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.
Πρώτη φάση για Παναθηναϊκό
Ο Παναθηναϊκός που σε αυτό το δεύτερο μέρος ήταν πολύ κακός απείλησε πρώτη φορά στο 75' με σουτ του Ντίνα αλλά ο Ανέστης μπλόκαρε. Στην επαναφορά ο Δώνης έκλεψε την μπάλα την έδωσε στον Ντίνα ο οποίος έκανε την σέντρα ο Μπέργκ με κεφαλιά έστρωσε στον Πράνιτς και αυτός από το ύψος του πέναλτι με βολ πλανέ έστειλε την μπάλα λίγο έξω.
Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: 
Απόστολος Νικολαϊδής

Καιρός:

Διαιτητής:
 Δασκαλόπουλος Γεώργιος (Κορινθίας)

Βοηθοί: Ελευθερίου Φλ. (Αθηνών), Ταρανάς Αθ. (Αθηνών)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: (ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ): Καπίνο, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντες, Αμπέντ (30' Δώνης), Ντίνας (77' Ατζαγκούν), Πράνιτς, Καρέλης (70' Κλωναρίδης), Μπεργκ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ): Ανέστης, Κούρντι, Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Κούρος (82' Γιάννου), Κολοβός, Κουλουχέρης, Αραβίδης, Ζαχαράκης (46' Ντούνης), Παναγιωτούδης (65' Λάζνικ), Καπάνταης.

Γκολ: 16' Πράνιτς

Κίτρινες κάρτες: 67' Κουτρουμπής, 85΄Μπέργκ, Νάνο/15' Λαμπρόπουλος, 85' Κολοβός

 

Παναθηναϊκός - Ίκαρος 79-31

Ο Παναθηναϊκός δεν συνάντησε καμία απολύτως δυσκολία και επιβλήθηκε με 79-31 επί του Ίκαρου στην άδεια λόγω τιμωρίας Λεωφόρο. Ντέλβα, Γέμελος και Χρονοπούλου οι τρεις πρώτες σκόρερ.
Ένα πολύ εύκολο απόγευμα πέρασαν τα κορίτσια του Παναθηναϊκού.
Οι πράσινες επιβλήθηκαν στο κλειστό της Λεωφόρου με 79-31 επί του Ίκαρου. Το Τριφύλλι στη συγκεκριμένη αναμέτρηση αγωνίστηκε χωρίς τη βοήθεια του κόσμου του και εξέτισε την ποινή μιας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί.
Ο αγώνας δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής. Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά και η όρεξη που έδειξαν οι πράσινες δεν άφησε και πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Ίκαρο. Από τις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου η διαφορά ήταν σταθερά σε διψήφια νούμερα.
Ντέλβα και Γέμελος έκαναν ότι ήθελαν την αντίπαλη άμυνα, όλες οι πράσινες πήραν χρόνο συμμετοχής, εννιά από αυτές σκόραραν και κάπως έτσι ήρθε το τελικό 79-31.
Παναθηναϊκός - Ίκαρος 79-31

Τα δεκάλεπτα:
13-4, 39-18, 60-21, 79-31

Παναθηναϊκός: Καλέντζου, Γέμελος 19 (3), Πριονά 3 (1), Χριστινάκη 9, Μαγκλάρα 3, Κοσμά, Σλούκα, Κορακίτη 2, Χρονοπούλου 11, Καβάσιλα 9, Ντέλβα 21, Θεολόγου 2
 
 

Κέρκυρα - Παναθηναϊκός 6-12

Οι πράσινοι επέστρεψαν στις νίκες στο πρωτάθλημα επικρατώντας επί της Κέρκυρας με 12-6 στο Ιλίσιο κολυμβητήριο.
Μετά από τέσσερις αγωνιστικές (σ.σ. δύο ήττες και δύο ισοπαλίες) η ομάδα πόλο του Παναθηναϊκού επέστρεψε στις νίκες.
Το Τριφύλλι επιβλήθηκε στο Ιλίσιο κολυμβητήριο επί της Κέρκυρας με 12-6. Οι πράσινοι από την αρχή του αγώνα έδειξαν ότι δεν είχαν όρεξη για παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ουσιαστικά το "καθάρισε" από νωρίς.
Με πέντε παίκτες του να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα οι παίκτες του Λούδη προηγήθηκαν με 6-2 στο τέλος του πρώτου οκτάλεπτου. Στη συνέχεια διατήρησαν το προβάδισμά τους μέχρι το τέλος και του τρίτου οκταλέπτου.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ανέβασε και άλλο τη διαφορά και πήρε τη νίκη με 12-6. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Τριφυλλιού από τις 30 Νοεμβρίου.
Στα στατιστικά του αγώνα οι πράσινοι είχαν εξαιρετικό επιθετικό πλουραλισμό με τον Παπαδόγκωνα (φωτογραφία) να πετυχαίνει τρία τέρματα και τους Θεοδωρόπουλο, Αφρουδάκη και Κόχειλα να έχουν από δύο.
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η αναμέτρηση καθυστέρησε να ξεκινήσει αφού η Κέρκυρα δεν είχε φροντίσει να υπάρχει γιατρός στο κολυμβητήριο.
Κέρκυρα - Παναθηναϊκός 6-12

Τα οκτάλεπτα:
2-6, 1-1, 2-2, 1-3

Κέρκυρα: Τοράκης 2, Σαρησάββας, Παυλίδης 3

Παναθηναϊκός: Παπαδόγκωνας 3, Θεοδωρόπουλος 2, Αφρουδάκης 2, Κόχειλας 2, Κομάντινα, Δερμιτζάκης, Χατζηγούλας.
 
Prasinanea   
 
* Ένας Παναθηναϊκός πολύ καλός για 45' και αδικαιολόγητα κακός για το δεύτερο μισό του παιχνιδιού, έδωσε δικαιώματα στον Πανιώνιο, ο οποίος θα μπορούσε κάλλιστα να φύγει με αποτέλεσμα από τη Λεωφόρο. Εν πάση περιπτώσει το αποτέλεσμα μετράει, ενώ μην ξεχνάμε και τις σημαντικές απουσίες σε άμυνα και κέντρο. Το θέμα είναι να αποκτήσει επιτέλους η ομάδα αγωνιστική σταθερότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: