7/12/13

Παναθηναϊκός - Ελληνικό 64-61, με εκπληκτική ανατροπή!

Οι κορίτσαροι του Παναθηναϊκού με μία μεγάλη ανατροπή και καταθέτοντας και την ψυχή τους στο γήπεδο επιβλήθηκαν με 64-61 του Ελληνικού παρά τις σημαντικές απουσίες. Τεράστια εμφάνιση από Καλέντζου, Μαγκλάρα, Κοσμά, Γέμελος και Ντέλβα. Απίστευτη συμπαράσταση από τον κόσμο.
Λύτρωσε τον Παναθηναϊκό η Καλέντζου (64-61)!
Ό,τι και να πει κανείς για αυτά τα κορίτσια είναι πραγματικά πάρα πολύ λίγο. Η τύχη τους έχει γυρίσει την πλάτη. Η Δίελα χάνει όλη τη χρονιά, η Σλούκα τραυματίζεται στην τελευταία προπόνηση κι όμως αυτές καταφέρνουν και νικούν στα ίσα επί του Ελληνικού.
Η ψυχή του Πρωταθλητή και ο μεγάλος αθλητικός εγωισμός των κοριτσιών του Παναθηναϊκού μίλησαν και οι πράσινες καταθέτοντας κάθε δύναμή τους  στο παρκέ πήραν μία σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας.

Το ματς:

Η Γιασεμή Σαμαντούρα ξεκίνησε με τις Καλέντζου, Μαγκλάρα, Γέμελος, Κοσμά και Ντέλβα.
Το Τριφύλλι μπήκε μουδιασμένα στο γήπεδο με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενες να πάρουν ένα μικρό προβάδισμα. Γρήγορα όμως οι πράσινες αντέδρασαν και κατάφεραν να κλείσουν την πρώτη περίοδο όντας μπροστά με 16-14.
Το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε στις φιλοξενούμενες. Με εξωπραγματικά ποσοστά ευστοχίας το Ελληνικό κατάφερε να τρέξει ένα επί μέρους σκορ 23-11 και να πάει προηγούμενο στα αποδυτήρια με 27-37.
Από το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου φαινόταν ότι ο Παναθηναϊκός ήθελε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Οι πράσινες προσπαθούσαν κατέβαζαν τη διαφορά μέχρι τους 5 αλλά με καλάθια από τις Γκοτζή και της Μπαλτά οι φιλοξενούμενες κρατούσαν το προβάδισμα.
Κάπως, έτσι, το Ελληνικό μπήκε στην τελευταία περίοδο με το προβάδισμα στους 9 (43-52). Εκεί όμως μίλησε το πάθος των κοριτσιών του Τριφυλλιού. Με άμυνα για σεμινάριο (δέχτηκαν μόλις 9 πόντους στην τελευταία περίοδο) και με όλες τις παίκτριες να δίνουν λύση στην επίθεση ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα ίσα.
Η Τούλα Καλέντζου με τρίποντο 10 δευτερόλεπτα από το τέλος έδωσε τη μεγάλη νίκη στις πράσινες με την Ντέλβα να παίρνει το πορτοφόλι της Τζόνσον στο τέλος.
Το να ξεχωρίσουμε κάποια από τα κορίτσια του Παναθηναϊκού θα ήταν άδικο αφού πραγματικά όλες όσες έπαιξαν έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 27-37, 43-52, 64-61

Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα):
Καλέντζου 14 (3), Μαγκλάρα 8, Γέμελος 16 (2), Κοσμά 11 (3), Ντέλβα 13, Καββάσιλα, Χριστινάκη 2. 
Ελληνικό (Καπογιάννη): Γκοτζή 12, Χαλιβέρα 6 (2), Σταμάτη 14 (1), Σπυριδοπούλου 8 (1), Τζόνσον 10, Μπόνη, Μπαλτά 5 (1), Παντέλη, Νικολαΐδου 6.

Από prasinanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: