5/12/13

Παναθηναϊκός - Ηρακλής Ψαχνών 3-0

Ο Παναθηναϊκός επικρατώντας με 3-0 του Ηρακλή Ψαχνών στην Λεωφόρο βρίσκεται ήδη στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι πράσινοι δεν φόρτσαραν και με κορυφαίο τον Νίκο Καρέλη που είχε γκολ και ασίστ πήραν μια άνετη νίκη με σκόρερ τους Δώνη, Κλωναρίδη και Καρέλη.
Η ανασκόπηση του αγώνα
Ο Παναθηναϊκός μπήκε νωθρά στο παιχνίδι την ίδια ώρα που ο Ηρακλής Ψαχνών αμυνόταν με δέκα παίκτες πίσω από την σέντρα κλείνοντας τους χώρους για το τριφύλλι.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μην μπορέσουν να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 18' με ξαφνικό σουτ του Καρέλη έξω από την περιοχή και αριστερά αλλά ο Αθανασόπουλος είπε όχι.
Ο Παναθηναϊκός γύρισε σωστά την μπάλα και έβγαλε μια πολύ ωραία επίθεση στο 18' όταν οι πράσινοι γύρισαν την μπάλα από τα αριστερά προς τα δεξιά ο Ζέκα έδωσε στον Σπυρόπουλο που μπήκε στην περιοχή, την γύρισε στον Κλωναρίδη και αυτός επιχείρησε το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω.
Στο 26' οι Καρέλης και Κλωναρίδης άλλαξαν ωραία την μπάλα αλλά ο τελευταίος δεν σούταρε προς την εστία και προσπάθησε σε ένδειξη αλτρουισμού να βρει τον Καρέλη αλλά η πάσα του κόπηκε. Νέα φάση για τον Παναθηναϊκό στο 33' όταν ο Χουχούμης έκανε την σέντρα ο Ντίνας πήρε την πρώτη κεφαλιά και από κοντά ο Δώνης έκανε το τσαφ και δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Το παρθενικό γκολ του Δώνη
Στο επόμενο λεπτό όμως ο Δώνης από κοντά μετά από γλυκιά σέντρα του Κλωναρίδη από τα δεξιά ύστερα από πάσα του πεσμένου Ζέκα έκανε το 1-0 και πέτυχε το παρθενικό του γκολ στην τρίτη του επίσημη εμφάνιση (όλες στο Κύπελλο) με τον Παναθηναϊκό.
Το γκολ αυτό έκανε πιο επιθετικούς τους πράσινους και στο 40' οι γηπεδούχοι έχασαν διπλή ευκαιρία. Ο Ντίνας έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά και λίγο έξω από την περιοχή έκανε ένα ωραίο πλασέ στην απέναντι γωνία αλλά ο Αθανασόπουλος έδιωξε με την μπάλα να φτάνει στον Σπυρόπουλο. Αυτός επιχείρησε σουτ με την μία αλλά και πάλι ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.
Λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους ο Ζέκα έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά και από την γραμμή είδε ωραία απέναντι του τον Σπυρόπουλο του έκανε την σέντρα αλλά το απευθείας σουτ του δεξιού μπακ των πράσινων έφυγε πολύ έξω.
Σκορ πρόκρισης σε δυο λεπτά
Ο Παναθηναϊκός έχοντας το 1-0 από το πρώτο μέρος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να φτάσει σε σκορ πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι και να μετατρέψει τη ρεβάνς στα Ψαχνά σε παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα.
Έτσι και έγινε με τους πράσινους να πετυχαίνουν δυο γκολ σε δυο λεπτά με τους Κλωναρίδη και Καρέλη και να φτάνουν τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
Αρχικά στο 57' στην πρώτη φάση του δεύτερου μέρους ο Καρέλης κυνήγησε μια μπαλιά του Ντίνα, ο Νικολόπουλος δεν υπολόγισε καλά και έχασε τα βήματα του με αποτέλεσμα ο Καρέλης να πάρει την μπάλα να μπει στην περιοχή και να την γυρίσει την κατάλληλη στιγμή στον Κλωναρίδη που έκανε με πλασέ από κοντά το 2-0.
Γκολάρα από "οβίδα" Καρέλη
Δυο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει πλάγιο από τα δεξιά, ο Σπυρόπουλος είδε τον Καρέλη, αυτός έκανε μια τρίπλα και εξαπέλυσε μια... "οβίδα" με το αριστερό νικώντας τον Αθανασόπουλο και πετυχαίνοντας το πιο όμορφο τέρμα της αναμέτρησης.
Ο Παναθηναϊκός με το υπέρ του 3-0 έκανε εν συνεχεία συντήρηση δυνάμεων, συνέχιζε να έχει την υπεροχή και να μην απειλείται από τον Ηρακλή Ψαχνών. Μάλιστα το 3-0 έδωσε την ευκαιρία στον Γιάννη Αναστασίου να δώσει το βάπτισμα του πυρός στους Αναστασόπουλο και Μπαλμπόα ρίχνοντας τους και αυτούς στην μάχη με τους δυο άσους να πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους. Την ίδια ώρα έδωσε ανάσες σε Μέντες και Τριανταφυλλόπουλο που δεν χρησιμοποιήθηκαν ούτε λεπτό.
Ευκαιρία για το γκολ της τιμής
Στο 88' και μετά από λάθος στην άμυνα του Παναθηναϊκού από τον Σπυρόπουλο ύστερα από σέντρα από τα αριστερά ο Επιτροπάκης έχασε μεγάλη ευκαιρία για το γκολ της τιμής αλλά ο Κοτσόλης είπε όχι και κράτησε το 3-0. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα με τις δυο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την ρεβάνς στα Ψαχνά σε ένα μήνα από τώρα.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο
: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Καιρός:

Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Νεκτάριος Παστρωμάς (Δυτ. Αττικής)

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Λαγός, Ζέκα, Δώνης (72' Αναστασόπουλος), Ντίνας (64' Ατζαγκούν), Κλωναρίδης, Καρέλης (75' Μπαλμπόα).
Ηρακλής Ψαχνών (Γράφας): Αθανασόπουλος, Μπακομήτρος, Νικολόπουλος, Τζάνης, Κρητικός (52' Ντελέκος), Κοιλιάρας, Ντάνιελ, Τσιμόντζι, Γκεμίσης, Τσούτσης (78' Επιτροπάκης), Παλαιολόγος (62' Φοντακάρο).

Γκολ: 34' Δώνης, 57' Κλωναρίδης, 59' Καρέλης

Κίτρινες: 56' Ντίνας, 56' Λαγός, 80' Ζέκα/20' Παλαιολόγος

Κόκκινες:

Από prasinanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: