9/1/13

Παναθηναϊκός - Πλατανιάς 2-1


Η εποχή του Φάμπρι Γκονθάλεθ στον Παναθηναϊκό άρχισε με νίκη 2-1 επί του Πλατανιά στο "Σπύρος Λούης", για το πρώτο παιχνίδι της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Μία αρχή χωρίς θέαμα, με εγκράτεια και προσοχή στην άμυνα, με τσουχτερό κρύο και χωρίς την παρουσία των οπαδών, αφού μόλις 2.000 πήραν το δρόμο για το Ολυμπιακό Στάδιο.
Το σκορ δεν εξασφαλίζει την πρόκριση στον Παναθηναϊκό, αφού αφήνει αρκετές ελπίδες στον Πλατανιά εν όψει της ρεβάνς των Χανίων, αλλά του δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα. Τα γκολ των Σο και Τοτσέ φάνηκαν να κλειδώνουν την πράσινη επικράτηση, όμως το μπλακ άουτ των τελευταίων ετών επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να φύγουν με ένα αποτέλεσμα που τους κρατάει ζωντανούς.
Με δεδομένο ότι ο Φάμπρι έχει τονίσει ότι δίνει μεγάλη βαρύτητα στην άμυνα, έχει πολλά πράγματα να διορθώσει τόσο σε επίπεδο ατομικών λαθών, όσο και στη συνολική ανασταλτική λειτουργία. Ο Παναθηναϊκός είχε διάθεση, αλλά του λείπουν η διάρκεια, η σταθερότητα και ο τρόπος. Ο Ισπανός πρέπει να βρει το γιατρικό και άμεσα, όσο αντιποδοσφαιρικό και άδικο ακούγεται αυτό...
Τέλος, ο κόσμος έλαμψε δια της απουσίας του από το Ολυμπιακό Στάδιο. Προσέλευση περίπου 2.000 κρίνεται απογοητευτική και οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού οφείλουν να κάνουν τα πάντα για να τον ξαναφέρουν κοντά τους. Πάντως, όσοι αποδοκίμασαν τους Κουίνσι και Σο στο τέλος, δεν είχαν την ιδανική στάση...
Κεφαλιά στον... ουρανό
Στην πρώτη του στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ο Φάμπρι παρέταξε μία ενδεκάδα αποτελούμενη κυρίως από βασικούς. Γκολκίπερ έπαιξε ο Καρνέζης, στην άμυνα οι Σεϊταρίδης, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, στη μεσαία γραμμή οι Βιτόλο, Σο, Σισοκό και στην επίθεση οι Μαυρίας, Μπαρμπαρούσης, Τοτσε. Η διάταξη που χρησιμοποίησε ο Ισπανός ήταν το 4-2-3-1.
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 12', όταν ο Μαραγκουδάκης αφύλακτος στη μικρή περιοχή, σούταρε απελπιστικά άουτ. Ο Παναθηναϊκός δεν απάντησε με ευκαιρία, αλλά με γκολ πέντε λεπτά αργότερα. Ο Σεϊταρίδης εκτέλεσε εξαιρετικά το κόρνερ και στο δεύτερο δοκάρι, ο Σο πήδηξε στον... ουρανό και με κεφαλιά "νίκησε" τον Λαζαρίδη.
Το τσουχτερό κρύο επηρέασε και την απόδοση των 22 ποδοσφαιριστών, αφού ο ρυθμός διατηρήθηκε χαμηλά και καμία ευκαιρία δεν δημιουργήθηκε μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 37', ο Δασκαλόπουλος δεν υπέδειξε πέναλτι αλλά φάουλ εκτός περιοχής στον Σεϊταρίδη, σε μαρκάρισμα του Κουρτεσιώτη, παρότι ο δεξιός μπακ του Τριφυλλιού πατούσε τη γραμμή.
Ο Σισοκό εκτέλεσε το στημένο, ο Λαζαρίδης απέκρουσε ασταθώς, ο Τοτσέ σούταρε, αλλά ο πεσμένος Σο σταμάτησε κατά λάθος τη μπάλα, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Τριανταφυλλόπουλου κατέληξε άουτ. Στο 43' από πάσα του Βιτόλο, ο Σισοκό βγήκε τετ α τετ, όμως καθυστέρησε χαρακτηριστικά να πλασάρει και οι αμυντικοί τον πρόλαβαν. Ένα λεπτό αργότερα ο Λαζαρίδης πρόλαβε τον Τοτσέ και το 1-0 διατηρήθηκε ως το τέλος του ημιχρόνου.
"Κοιμήθηκε" στο τέλος
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγή για τον Παναθηναϊκό και με μία καλή στιγμή στο 47', όταν ο Μπαρμπαρούσης έψαξε τον Τοτσέ, αλλά ο Κανακούδης πρόλαβε με προβολή. Στο 55' ο Πλατανιάς άγγιξε την ισοφάριση, όταν ο Κάλαϊτζιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Μιρτσέτα έπιασε την κεφαλιά και ο Καρνέζης απέκρουσε σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα.
Ένα λεπτό αργότερα, ο Φάμπρι έκανε την πρώτη κίνηση του, ρίχνοντας στο ματς τον Κουίνσι αντί του Μπαρμπαρούση. Το 2-0 ήρθε στο 65' και ήταν συνδυασμός του πείσματος του Τοτσέ και της αδράνειας του Ντόε. Ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε τη βαθιά μπαλιά από την άμυνα, ο στόπερ του Πλατανιά την άφησε να σκάσει, αλλά ο Τοτσέ πήρε καλύτερη θέση και με σουτ στην κίνηση, "νίκησε" τον Λαζαρίδη.
Τρία λεπτά μετά, ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 3-0, όταν ο Μαυρίας βρέθηκε εξ' επαφής μετά από σέντρα του Χουχούμη, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο Λαζαρίδης. Μία συρτή εκτέλεση φάουλ του Σεϊταρίδη στο 75' δεν απείλησε. Στο 80' ο Φορναρόλι αντικατέστησε τον Τοτσέ και ένα λεπτό αργότερα, ο Πλατανιάς κέρδισε πέναλτι. Ο Κάλαϊτζιτς μπήκε στην περιοχή, ο Πίντο τον ανέτρεψε και ο Δασκαλόπουλος το υπέδειξε, με τον Ναζλίδη να το αξιοποιεί και να μειώνει.
Στο 89', ο Λαζαρίδης απέκρουσε εξ' επαφής σουτ του Φορναρόλι, ενώ στο 93', ο Πλατανιάς έχασε τεράστια τριπλή ευκαιρία για το 2-2, όταν ο Καρνέζης είπε διπλό όχι στα σουτ του Κάλαϊτζιτς και ο Ναζλίδης από κοντά έστειλε την μπάλα κόρνερ. Κατόπιν, ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη και έστω μετά βασάνων, ο Παναθηναϊκός διατήρησε τη νίκη.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Σεϊταρίδης, Χουχούμης, Σο, Βιτόλο, Σισοκό, Μπαρμπαρούσης (56' Κουίνσι), Μαυρίας, Τοτσέ (8α' Φορναρόλι).
Πλατανιάς: Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος, Κουρτεσιώτης, Κανακούδης (69' Τζάνης), Ναζλίδης, Μαραγκουδάκης, Αγκιλέρα (25' λ.τ. Γκονζάλες), Κάλαϊτζίτς, Μιρτσέτα (86' Δέντσας) Ντόε, Τετέ.

Από prasinanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: