22/12/13

Πρωτέας Βούλας - Παναθηναϊκός 57-60, πρόκριση στους «4»! Ισοπαλία 8-8 με ΠΑΟΚ το πόλο

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε επί του Πρωτέα και στο... ράγκμπι με 60-57 και πήρε τη μεγάλη πρόκριση στο Φάιναλ 4 του Κυπέλλου. Μεγάλη εμφάνιση από τις όλες τις πράσινες με την Καλέντζου να μιλά στα κρίσιμα.
Το ματς:
Η Γιασεμή Σαμαντούρα άρχισε το παιχνίδι με τις Καλέντζου, Μαγκλάρα, Γέμελος, Κοσμά και Ντέλβα. Το Τριφύλλι μπήκε σεληνιασμένο στο γήπεδο και με τη Γέμελος να τα βάζει από παντού προηγήθηκε με 14-2.
Οι πράσινες συνέχισαν έτσι μέχρι και το τέλος του δεκαλέπτου με τον Πρωτέα να μην μπορεί να κάνει τίποτα. Με τρίποντο από τη Σλούκα ο Παναθηναϊκός έκλεισε την πρώτη περίοδο με το σκορ να είναι στο 21-4.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο Πρωτέας άρχισε να παίζει το συνηθισμένο ξύλο, οι διαιτητές άφησαν το παιχνίδι να ξεφύγει και αυτό φυσικά ευνόησε τους γηπεδούχους. Σε αυτό το κομμάτι του αγώνα ο Παναθηναϊκός πέρα από όλα τα άλλα είχε και την αστοχία του.
Οι πράσινες έμειναν για επτά λεπτά χωρίς καλάθι. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Πρωτέας ο οποίος έτρεξε ένα επί μέρους 22-4 και πήγε στο ημίχρονο προηγούμενος με 26-25.
Ντέρμπι μέχρι το τέλος
Από εκεί και πέρα είχαμε ένα ντέρμπι μέχρι το τέλος. Ο Παναθηναϊκό στην αφετηρία της τρίτης περιόδου με συνεχόμενα τρίποντα από Γέμελος και Κοσμά κατάφερε να πάρει αέρα επτά πόντων.
Οι γηπεδούχες απάντησαν και κατάφεραν άμεσα να μαζέψουν τη διαφορά. Η Νικολοπούλου ήταν εκείνη που έκανε τη μεγάλη ζημιά στον Παναθηναϊκό και η παίκτρια που κρατούσε κοντά τον Πρωτέα. Κάπως έτσι το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 45-43.
Μίλησαν Καλέντζου και ψυχή...
Ο Παναθηναϊκός μπήκε νωθρά στο τέταρτο δεκάλεπτο κάτι που το εκμεταλλεύτηκε ο Πρωτέας έχοντας και τη βοήθεια των διαιτητών.
Σε αυτό το σημείο η ομάδα της Βούλας κατάφερε να πετύχει 10 πόντους σε 40 δευτερόλεπτα και έτσι το 49-45 υπέρ του Παναθηναϊκού έγινε, 55-49 υπέρ του Πρωτέα. Ο Παναθηναϊκός όμως δεν τα παράτησε και έδειξε γιατί πέρσι κατέκτησε το Πρωτάθλημα.
Η Τούλα Καλέντζου πέτυχε κρίσιμα καλάθια με πιο σημαντικό το τρίποντο που πέτυχε και μείωσε το Τριφύλλι στον πόντο (57-56). Στην αμέσως επόμενη φάση η Γέμελος έκλεψε και στον αιφνιδιασμό έκανε το 58-57. Η Φρίμαν ήταν άστοχη στο τρίποντο και η Γέμελος ανέβασε και άλλο τη διαφορά από τη γραμμή των βολών.
Το τρίποντο της Μπαρμπερίδου στο τέλος ήταν άστοχο και έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη και την πρόκριση με 57-60.

Τα δεκάλεπτα: 4-21, 26-25, 43-45, 57-60

Πρωτέας Βούλας (Δαγλας): Δασκαλοπούλου 17 (1), Λύμουρα 4, Μαγαλιού 5 (1), Νικολοπούλου 17 (1), Φρίμαν 14 (2), Βλάχου , Τετενέ, Μπαρμπερίδου. 
Παναθηναϊκός (Σαμαντούρα): Καλέντζου 13 (1), Γέμελος 21 (3τρ., 11ρ.), Χριστινάκη, Μαγκλάρα 4, Κοσμά 3 (1), Σλούκα 5 (1), Χρονοπούλου 2, Καβάσιλα , Ντέλβα 12.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 8-8

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από την Καβάλα αφού δέχτηκε γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο (8-8) και έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε το βαθμό της ισοπαλίας. Απίστευτη διαιτησία από τους κλασικούς Σταυρόπουλο και Αχλαδιώτη.
Δίχως νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.
Η αναμέτρηση έληξε ισόπαλη 8-8 με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο τέλος του αγώνα σε μία φάση στην οποία ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται έντονα. Το Τριφύλλι ήταν ανώτερο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με τους δύο διαιτητές να κρατούν συνέχεια μέσα στο παιχνίδι τον ΠΑΟΚ.
Με εξαίρεση το 1-0 στη συνέχεια το Τριφύλλι ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ. Οι πράσινοι πήγαν στο ημίχρονο όντας μπροστά με 4-3. Οι παίκτες του Λούδη κατάφεραν να προηγηθούν και με δύο τέρματα ωστόσο οι γηπεδούχοι παίζοντας σχεδόν συνέχεια με παίκτη παραπάνω έμεναν κοντά στο σκορ.
Στο τέλος της τρίτης περιόδου και πάλι με παίκτη παραπάνω κατάφεραν να ισοφαρίσουν με γκολ του Σολανάκη. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 8-7 με τον Δ. Δερμιτζάκη 1.17 πριν τη λήξη, αλλά ο Σολανάκης ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ στο τελικό 8-8 στο τέλος του αγώνα.
Έτσι οι δυο ομάδες πήραν από έναν βαθμό και δεν άλλαξε κάτι στη θέση τους και τη διαφορά στον βαθμολογικό πίνακα (ο ΠΑΟΚ 3ος με 18 και ο Παναθηναϊκός 4ος με 17).
Το σόου από Αχλαδιώτη και Σταυρόπουλο
Σε ένα ακόμα παιχνίδι σε αγώνα πόλο ο Παναθηναϊκός έχει παράπονα για τη διαιτησία. Οι γηπεδούχοι με κάθε ευκαιρία έπαιζαν με παίκτη παραπάνω.
Ο Παναθηναϊκός για να πάρει κάποια αποβολή έπρεπε να ματώσει, ενώ την ίδια ώρα η αποβολές δίνονταν με χαρακτηριστική ευκολία στους φιλοξενούμενους. Στην τελευταία φάση η οποία χάρισε και το βαθμό της ισοπαλίας στον ΠΑΟΚ, το Τριφύλλι διαμαρτύρεται έντονα.
Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στην οποία ο Παναθηναϊκός έχει παράπονα από τη διαιτησία.

ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 8-8

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 1-1, 2-3, 3-2, 2-2

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Κεχαγιάς, Προσινικλής, Μιτελούδης, Αληχανίδης Μ. 1, Κόχειλας Ι., Τζελάτης, Κόλιανιν 2, Παπαποστόλου, Βογιατζόγλου, Κατσουλάκης 2, Χατζηγούλας 1, Σολανάκης 2, Μπεζιλιώτης, Αληχανίδης Β., Αντιβαλίδης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κώστας Λούδης): Χρονόπουλος, Κομάντινα, Κόχειλας Ν. 1, Στελλάτος, Κουρλιάφτης, Θεοδωρόπουλος 1, Παπαδόγκωνας 2, Χατζηγούλας, Αφρουδάκης Γ. 2, Τζαβάρας, Δερμιτζάκης Δ, 2. Γερακούδης, Παρασκευόπουλος.

Prasinanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: