18/12/13

Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός 0-4

Με δύο γκολ του αποβληθέντα Τάσου Λαγού και με ένα από τους Κλωναρίδη, Δώνη, ο Παναθηναϊκός επανήρθε στις νίκες επικρατώντας 0-4 του Λεβαδειακού στο γήπεδο της Λιβαδειάς.
  
Το ματς:
Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό και μάλιστα με τεσσάρα επί του Λεβαδειακού εκτός έδρας. Οι γηπεδούχοι που στην έδρα τους παρουσιάζονται αρκετά δυνατοί την φετινή σεζόν ξεκίνησαν πολύ δυνατά το ματς και είχαν την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 9' όταν ο Μάντζιος με ωραία προσπάθεια από τα αριστερά βρέθηκε απέναντι από τον Κοτσόλη. Ο πρώην επιθετικός των πράσινων σούταρε αλλά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε.
Δυο λεπτά αργότερα νέο σουτ του Κονέ από μακριά με τον Κοτσόλη να λέει και πάλι όχι ενώ στο 18' οι γηπεδούχοι προσπάθησαν και πάλι με ένα μακρινό σουτ του Καπό αυτή τη φορά να απειλήσουν αλλά ο Κοτσόλης έδιωξε σε κόρνερ.
Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη μισή ώρα της αναμέτρησης έψαχνε τα πατήματα του και οι παίκτες ο ένας τον άλλο καθώς η ενδεκάδα που παρατάχθηκε στην Λιβαδειά δεν είχε αγωνιστεί ξανά μαζί την φετινή σεζόν.
Γκολ στην πρώτη φάση για τον Παναθηναϊκό
Στο 31' το τριφύλλι στην πρώτη του φάση ουσιαστικά έφτασε στο γκολ. Ο Νάνο εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, ο Γεωργίου έκανε την πρώτη κεφαλιά χωρίς να απομακρύνει, ο Κλωναρίδης την κοντρόλαρε ωραία μέσα στην περιοχή και σούταρε με τη μία, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.
Ο Παναθηναϊκός πήρε τα πάνω του με το γκολ που πέτυχε και δυο λεπτά αργότερα ο Καρέλης κινήθηκε από δεξιά, πέρασε δύο αντιπάλους αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και το μπλόκαρε ο Στρατηλάτης.
Όμορφο τέρμα από τον Λαγό
Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 0-2 στο 38' με τον Λαγό. Ο Καρέλης από τα αριστερά πήγε να μπει στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Γεωργίου και έφτασε στον Λαγό ο οποίος είδε τον Στρατηλάτη έξω από την εστία του και με όμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ νίκησε τον γκολκίπερ του Λεβαδειακού. Πέτυχε έτσι το πρώτο του επίσημο τέρμα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.
Προσπάθησε να αντιδράσει ο Λεβαδειακός
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 41' μετά από λάθος της πράσινης άμυνας ο Μάντζιος βγήκε τετ α τετ με τον Κοτσόλη αλλά ο γκολκίπερ του τριφυλλιού έπεσε στην αριστερή του γωνία και έσωσε από την μείωση του σκορ.
Δεύτερη ευκαιρία για τον Λεβαδειακό στο 43' όταν μετά από φάουλ από τα αριστερά του Ροτζέριο ο Σπυρόπουλος έσωσε πριν ο Γεωργίου στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Τελείωσε το ματς ο Παναθηναϊκός
Στην πρώτη του φάση στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά τελείωσε την αναμέτρηση σφραγίζοντας τη νίκη με το τρίτο γκολ του και δεύτερο προσωπικό του Λαγού.
Συγκεκριμένα στο 52' ο Νάνο εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά ο Καρέλης με έξυπνη κίνηση πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω, ο Λαγός πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έστειλα την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.
Με το 3-0 υπέρ του ο Παναθηναϊκός έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο, κρατούσε μπάλα και πίεζε τον Λεβαδειακό για ένα ακόμη τέρμα. Αρχικά στο 65' ο Κλωναρίδης επιχείρησε το σουτ από μακριά ο Στρατηλάτης έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε και ο Λαγός δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του.
Στο 68' οι πράσινοι έμειναν με δέκα παίκτες όταν ο Λαγός έχασε την μπάλα, κράτησε τον αντίπαλο του και δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες.
Στο επόμενο λεπτό, στο 69', ο Λεβαδειακός έχασε την μεγαλύτερη του ευκαιρία καθώς ο Πετράτσι από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή, σούταρε, αλλά το σουτ του βρήκε στην συμβολή των δοκών.
Ο Παναθηναϊκός παρά το αριθμητικό μειονέκτημα συνέχισε να έχει την υπεροχή. Στο 80' ο Αμπέντ έκανε ωραία προσπάθεια και έδωσε στον Σπυρόπουλο ο οποίος έκανε την κούρσα αλλά το σουτ του άσου των φιλοξενούμενων έφυγε λίγο έξω.
Στο 84' ήταν η σειρά του Αλγερινού να δοκιμάσει το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Στρατηλάτης έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα.
Ντεμπούτο με γκολ για Δώνη
Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε ένα ακόμη γκολ στο 89' με τον Χρήστο Δώνη ο οποίος σκόραρε στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα. Ο Δώνης έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Κλωναρίδη πανέμορφα αλλά ο επιθετικός των πράσινων στο τετ α τετ με τον Στρατηλάτη γύρισε ξανά στον Δώνη που σε κενή εστία έγραψε το 4-0.
Η τελευταία φάση άνηκε στους γηπεδούχους με τον Μάντζιο να κάνει το σουτ από μακριά αλλά τον Κοτσόλη να λέει και πάλι όχι διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Γκολ: 31' Κλωναρίδης, 38'-52' Λαγός, 89' Δώνης

Κίτρινες κάρτες: 45' Πετράτσι, 88' Κονέ/17' Λαγός

Κόκκινη κάρτα:  68' Λαγός

Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Μάγκας (46' Νικολακάκης), Γεωργίου, Μανόλο, Κονέ, Πετράτσι (76' Μπούστο), Ορτέγκα, Μάρτινς, Καπό, Μάντζιος.
Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Σπυρόπουλος (84' Ρισβάνης), Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Νάνο, Μέντες, Λαγός, Αμπέντ (86' Χουχούμης), Ζέκα, Κλωναρίδης, Καρέλης (74' Δώνης).

Από prasinanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: