30/5/13

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 84-61

Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε σε περίπατο τον πρώτο ημιτελικό με τον Πανιώνιο αφού επικράτησε με 84-61, με τους πράσινους να έχουν εξαιρετική απόδοση στο τρίτο δεκάλεπτο και τους Διαμαντίδη και Κάρι ως κορυφαίους.
Ο Αργύρης Πεδουλάκης άρχισε το παιχνίδι με τους Ούκιτς, Διαμαντίδης, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε.
Με ένα καλάθι του Διαμαντίδη και μία βολή του Τσαρτσαρή οι πράσινοι προηγήθηκαν με 3-0 για να απαντήσει με ένα τρίποντο ο Γιάνκοβιτς. Ο αρχηγός με τρίποντο και ένα λέι απ του Ούκιτς ανέβασαν τη διαφορά στους 5, αλλά ο Παππάς απάντησε και πάλι με τρίποντο.
Οι πράσινοι έτρεξαν ένα γρήγορο 7-0 με τον Πανιώνιο να σκοράρει και πάλι πίσω από τη γραμμή του τριπόντου και να μειώνει (15-9). Με τον Καββαδά να σκοράρει το πρώτο εντός πεδιάς καλάθι των φιλοξενούμενων η διαφορά κατέβηκε και άλλο, για να ακολουθήσουν δύο ελεύθερες βολές από τον Σχορτσιανίτη.
Οι δύο ομάδες συνέχισαν να βρίσκουν λύσεις κοντά στο καλάθι με την διαφορά να παραμένει στα ίδια επίπεδα. Έτσι, με μια βολή του Πέιν το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ να είναι στο 21-14.
Τα γρήγορα καλάθια από τους Πέιν και Αγραβάνη η διαφορά κατέβηκε στους τρεις με την αντίδραση του Παναθηναϊκού να είναι άμεση. Με επί μέρους σκορ 8-2 το οποίο ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Λάσμε οι πράσινοι ξέφυγαν και πάλι με 8 (28-20).
Ο Πέιν με καλάθι και φάουλ κατέβασε και πάλι τη διαφορά αλλά οι πράσινοι ξέσπασαν. Με δύο τρίποντα από Ούκιτς και Ματσιούλις και ένα μακρινό καλάθι από τον Λάσμε το Τριφύλλι ξέφυγε με 13 (36-23). Ο Πανιώνιος σκόραρε κυρίως από τη γραμμή των βολών και διατηρούσε τη διαφορά κοντά στους δέκα πόντους.
Το τέλος της δεύτερης περιόδου βρήκε τους πράσινους να είναι μπροστά με 41-30. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 11 πόντους και 4 ασίστ ήταν ο κορυφαίους για το Τριφύλλι στο πρώτο ημίχρονο. Από εκεί και πέρα οι πράσινοι κυριάρχησαν σε όλα τα επί μέρους στατιστικά.
Σούπερ Κάρι....
Μέσα σε 80'' στο β' ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά "καθάρισε" την υπόθεση νίκη. Οι "πράσινοι" έτρεξαν ένα γρήγορο 8-0 με το οποίο προηγήθηκαν με 49-30, χάρη στα δύο τρίποντα του Κάρι και υποχρέωσαν τον Σφαιρόπουλο να πάρει άμεσα τάιμ άουτ.
Οι Ραμέλ Κάρι και Στεφάν Λάσμε ήταν ασταμάτητοι, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα η διαφορά συνεχώς να αυξάνεται. Ο πρώτος μάλιστα έγραψε το 59-36 στο 25', φέρνοντας την ομάδα του στο +23, ενώ με το τέταρτο εύστοχο τρίποντο του στην αναμέτρηση έγραψε το 67-41 και στη συνέχεια αποθεώθηκε κατευθυνόμενος στον πάγκο.

Δεκάλεπτα: 21-14, 41-30, 71-45, 84-61

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 10, Μπράμος 3, Κάρι 14, Ματσιούλις 10, Ούκιτς 7, Λάσμε11, Τσαρτσαρής 9, Διαμαντίδης 11, Γκιστ 2, Γκουίν 4, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης 3.
Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 2, Πέιν 11, Αθηναίου 2, Κις, Μίλμπουρν 8, Αθανασούλας 4, Μπατής, Γιάνκοβιτς 10, Καββαδάς 4, Παππάς 14, Αγραβάνης 4, Μπούκερ 2.

Από prasinanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: