5/4/13

Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 63-69, δεν μπορούσε ή μήπως δεν ήθελε;

 


Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την αστοχία του και ηττήθηκε με 63-69 από την ΤΣΣΚΑ δείχνοντας όμως ότι είναι ικανός για πολλά. Με την Μπαρτσελόνα στους "8" το Τριφύλλι. Απίστευτη ατμόσφαιρα από 20.000 πιστούς που χειροκρότησαν τους πράσινους στο τέλος.
Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο παιχνίδι, με τους Ρώσους να εκμεταλλεύονται τη νευρικότητα του Παναθηναϊκού και να προηγούνται με σκορ 10-2 με τη συμπλήρωση του πρώτου τετραλέπτου. Το γρήγορο τάιμ άουτ του Πεδουλάκη μόλις στο 1.40'' μετά την έναρξη του αγώνα, δεν αφύπνισε τους "πράσινους" οι οποίοι έμοιαζαν σαν "υπνωτισμένοι".
Με δύο διαδοχικά καλάθια του Λάσμε, οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 9-10, όμως η αντίδραση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν άμεση. Με τους Καούν και Τζάκσον, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να χτίσουν και πάλι μία διαφορά. Τελικά, ο Στεφάν Λάσμε έκανε το 11-14 στο τέλος του α' δεκαλέπτου.
Ακόμα καλύτερη ήταν η ΤΣΣΚΑ στη συνέχεια, καθώς οι Ρώσοι έλεγχαν απόλυτα το ρυθμό του αγώνα. Βρέθηκαν στο +7 (21-28), με τον Καούν να είναι "καυτός". Πάντως, ο Τεόντοσιτς πέτυχε τους πρώτους του πόντους στο 16', καθώς μέχρι τότε είχε περιοριστεί στα οργανωτικά του καθήκοντα.
Ο Παναθηναϊκός έσφιξε στην άμυνα του και κατάφερε σταδιακά να ροκανίσει τη διαφορά. Η είσοδος του Τσαρτσαρή στο παρκέ, βοήθησε αρκετά και έτσι οι "πράσινοι" κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 19' με βολές του Ούκιτς. Ένα κάρφωμα του Μπράμου έγραψε το 34-32 με το οποίο έφυγαν οι δύο ομάδες για τα αποδυτήρια, με τον Παναθηναϊκό να ολοκληρώνει ένα επιμέρους 11-4.
"Κλειστό" παιχνίδι και μεγάλο ντέρμπι
Στην επανάληψη, με καλάθι και φάουλ του Ματσιούλις ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +4 (37-33), ωστόσο ο Παπαλουκάς με το 100ό τρίποντο του στην Ευρωλίγκα, μείωσε αμέσως σε 37-36. Ένα γρήγορο 5-0 της έδωσε μάλιστα τη δυνατότητα να περάσει ξανά μπροστά με τρίποντο του Τεόντοσιτς που έκανε το 39-41.
Ο Σχορτσανίτης έδινε σπουδαίες μάχες μέσα στις δύο ρακέτες, αλλά τον έκλειναν συνεχώς. Φτάνοντας τους 8 πόντους στο παιχνίδι ισοφάρισε σε 45-45, ωστόσο στο 27' χρεώθηκε με τρίτο φάουλ και πέρασε ξανά στον πάγκο. Ο Κρστιτς με βολές έγραψε το 45-47 και στη συνέχεια η ΤΣΣΚΑ σίγησε για τρία λεπτά. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί περισσότερο, αλλά τελικά έτρεξε μόνο ένα 5-0 με το οποίο έκλεισε το γ' δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 50-47.
Στο 36' ο Διαμαντίδης βρέθηκε στη γραμμή του φάουλ, αλλά ούτε και τότε κατάφερε να σκοράρει. Ήταν φανερά εκνευρισμένος και αυτό δεν τον άφηνε να έχει καθαρό μυαλό. Ένα τρίποντο του Μπράμου μείωσε σε 57-58 βάζοντας ξανά τον Παναθηναϊκό μέσα στο παιχνίδι.
Ο Ούκιτς μείωσε σε 61-62 στο 38', όμως ο Κριάπα ευστόχησε στην επόμενη φάση. Και πάλι ο Ούκιτς μείωσε στον πόντο, ενώ ο Τεόντοσιτς στο 39' με 1/2 βολές έγραψε το 63-65. Ο Μπράμος στη συνέχεια αστόχησε σε τρίποντο και ο Κρστιτς με τζαμπ σουτ έκανε το 63-67, δίνοντας τη χαριστική βολή στον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 11-14, 34-33, 50-47, 63-69

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 18, Ματσιούλις 5, Ούκιτς 9, Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης, Γκιστ 6, Μπανκς, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 8.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 9, Μίτσοβ 7, Τζάκσον 2, Σόκολοφ, Κρστιτς 9, Ουίμς 8, Ερτσεγκ 2, Βορότσνεβιτς, Καούν11, Κριάπα 13, Πονκρασόφ, Παπαλουκάς 8.
Από prasinanea
* Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε κακό αγωνιστικό πρόσωπο, έχασε δίκαια από την αδιάφορη (βαθμολογικά, όχι αγωνιστικά) ΤΣΣΚΑ και πλέον, για να πάει Λονδίνο θα πρέπει να αποκλείσει με μειονέκτημα έδρας την Μπαρτσελόνα. Κάτι που έκανε ξανά πριν από δύο σεζόν, όμως τα πράγματα πια είναι διαφορετικά και ο φετινός Παναθηναϊκός δεν έχει δείξει ότι μπορεί να πετύχει αυτό το μικρό μπασκετικό θαύμα. Ωστόσο υπάρχει πίστη και ελπίδα για τον Εξάστερο και μένει να δούμε αν τελικά συνειδητά επιλέχθηκε η 4η θέση και η κόντρα με την Μπάρτσα, ακριβώς όπως είχε γίνει και τότε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: