5/10/12

Παναθηναϊκός - Τότεναμ 1-1, αλλάζει(;)

Ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης, αλλά στη μάχη της επιβίωσης του έμεινε ο Παναθηναϊκός, παραχωρώντας ισοπαλία 1-1 στην Τότεναμ στο "Σπύρος Λούης". Ο Τοτσέ το γκολ της ισοφάρισης.
 
Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης υπάρχει σε κάθε μεγάλη ομάδα και ο Παναθηναϊκός το διαθέτει... Και το έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, έστω και αν ως αποτέλεσμα το ισόπαλο 1-1 με την Τότεναμ τον αφήνει πίσω στη μάχη της πρόκρισης.
Πριν το ματς ο Παναθηναϊκός λογιζόταν ως χαμένος από χέρι απ' όλους και απλά αναζητούσαν με πόσα γκολ διαφορά θα χάσει... Και όταν έγινε το 0-1 από τον Ντόσον στο 36', άπαντες περίμεναν την κατάρρευση. Όμως ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, έβγαλε τον εγωισμό του και κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο όχι απλά να ισοφαρίσει με τον Τοτσέ στο 80', αλλά διεκδίκησε με λύσσα το δεύτερο γκολ στα τελευταία λεπτά.
Βαθμολογικά, με την εντός έδρας ισοπαλία ο Παναθηναϊκός μένει πίσω στο κόλπο της πρόκρισης, αφού έχει να επισκεφτεί το Λονδίνο και τη Ρώμη στα εναπομείναντα παιχνίδια. Και σίγουρα δεν θεωρείται επιτυχία για τον Panathinaikos ένας βαθμός στην έδρα του. Αυτά οφείλουμε να τα επισημάνουμε για να μην χαθεί το μέτρο...
Όμως στο σημείο διάλυσης που έχει βρεθεί η ομάδα, ήταν αναγκαίο να αποσπάσει από αυτόν τον αγώνα ένα θετικό αποτέλεσμα και να παρουσιάσει ένα σύνολο με διάθεση και καλή εικόνα στο γήπεδο. Τα είχε ανάγκη προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να μπορέσει να ανασυνταχθεί. Και όπως εξελίχθηκε το ματς, τα πήρε και συνεχίζει την προσπάθεια να ανακάμψει.
Για να ολοκληρώσει τη μίνι-αντεπίθεση και να πάει στο διάστημα της διακοπής ήρεμος και χωρίς άλλα ντράβαλα, είναι απαραίτητο ο Παναθηναϊκός να νικήσει στη Ξάνθη. Ώστε να δείξει ότι ξεπερνά την αποπομπή του Κατσουράνη και ότι διαθέτει το μέταλλο να αντέχει στους κραδασμούς...
Προς το παρόν, οι ποδοσφαιριστές του Ζεσουάλδο Φερέιρα κέρδισαν το χειροκρότημα των οπαδών τους και μαζί την πίστωση χρόνου για λίγες ημέρες.
Ήθελε, αλλά δεν μπορούσε
Ο Παναθηναϊκός άρχισε το ματς με τον Καρνεζη τέρμα, τους Πίντο, Τριανταφυλλόπουλο, Σεϊταρίδη, Βύντρα στην άμυνα, τους Βιτόλο, Μαρίνο, Ζέκα στη μεσαία γραμμή και τους Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλο, Τοτσέ στην επίθεση.
Ήταν φανερό από τα πρώτα λεπτά ότι η αποπομπή του Κατσουράνη αποτέλεσε γερό σοκ για την ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού μπήκαν στο γήπεδο με διάθεση και προσπάθησαν να κοντράρουν στα ίσα την Τότεναμ. Όμως, οι Άγγλοι ήταν ποιοτικότεροι και χωρίς μεγάλη προσπάθεια, έλεγχαν το ρυθμό και κρατούσαν τους πράσινους μακριά από την εστία τους.
Ο Παναθηναϊκός στηριζόταν στις ατομικές ενέργειες του Κουίνσι, όμως αυτές δεν ήταν αρκετές. Αντίθετα, η Τότεναμ από δεξιά και αριστερά με τον Μπέιλ και τον Λένον, είχε ορισμένες καλές στιγμές, όπως στο 26' και στο 27' ο δεύτερος. Στο 31' ο Λάζαρος δεν πρόλαβε την κάθετη του Κουίνσι και δυστυχώς, η Τότεναμ προηγήθηκε τέσσερα λεπτά αργότερα.
Ο Χάντλστοουν εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή, η άμυνα στο χώρο δεν λειτούργησε και ο αφύλακτος Ντόσον με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η Τότεναμ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των επόμενων λεπτών και στο 37' ο Μπέιλ σούταρε και ο Καρνέζης απέκρουσε ασταθώς, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Χάντλστοουν στο 39'.
Ο Παναθηναϊκός είχε μία καλή στιγμή στο 39', όταν ο Σεϊταρίδης έκανε τη σέντρα, η μπάλα ξέφυγε από τον Γιορίς, όμως η μπάλα δεν στρώθηκε καλά στον Τοτσέ, ο οποίος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το λάθος. Στο επόμενο δίλεπτο δεν μεταβλήθηκε τίποτα και το ημίχρονο έκλεισε 0-1.
Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Σισοκό να αντικαθιστά τον Μαρίνο και να προσθέτει ζωντάνια και ποιότητα στο Τριφύλλι. Μάλιστα, δύο ατομικές ενέργειες του Ιβοριανού προκάλεσαν σύγχυση στην αγγλική άμυνα, αλλά δεν τις ολοκλήρωσε σωστά. Πάντως η Τότεναμ άγγιξε το 0-2 στο 55' αλλά σε τετ α τετ ο Ντεφόε σούταρε ψηλά άουτ.
Η ευκαιρία δεν οπισθοχώρησε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος συνέχισε να έχει την κατοχή και να επιτίθεται, όμως δεν είχε τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, ενώ πλην του Τοτσέ, κανείς άλλος δεν πάταγε περιοχή. Την ίδια στιγμή, η Τότεναμ ήταν "φωτιά" στις αντεπιθέσεις και στο 63' ένα δυνατό σουτ του Μπέιλ πέρασε άουτ.
Ο αρχικός ενθουσιασμός της δυναμικής εισόδου πέρασε χωρίς να αξιοποιηθεί και η Τότεναμ έριξε εκ νέου τον ρυθμό. Στο 70 ο Τοτσέ εκτέλεσε ένα φάουλ και η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, το σουτ του Ντεφόε κόντραρε στον Βύντρα, άλλαξε πορεία και κατέληξε κόρνερ για λίγα χιλιοστά.
O Παναθηναϊκός δεν το έβαλε κάτω και στο 80' έφτασε στην ισοφάριση. Ο Σεϊταρίδης έκανε έξυπνα την κάθετη πάσα, ο Τοτσέ βγήκε τετ α τετ και πρόλαβε την έξοδο του Λιορίς, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Η κερκίδα πήρε φωτιά και ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να διεκδικήσει το δεύτερο γκολ. Στο 85' ο Μαυρίας πέρασε στο ματς αντί του Χριστοδουλόπουλου, προκειμένου να δώσει ταχύτητα για τα τελευταία λεπτά του αγώνα.
Οι Λονδρέζοι απείλησαν στο 87', όταν στη μοναδική κακή έξοδο του Καρνέζη, ο Κουόκερ έστειλε την κεφαλιά άουτ. Στο 91' τα σουτ των Μαυρία και Σεϊταρίδη κόντραραν στα σώματα, ενώ η σέντρα του πρώτου πέρασε άουτ. Τελικά το 1-1 δεν μεταβλήθηκε και έμεινε τελικό σκορ...

Από prasinanea

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βιτόλο, Μαρίνος (46' Σισοκό), Ζέκα, Χριστοδουλοπουλος (85' Μαυρίας), Κουίνσι (93' Χουχούμης), Τοτσέ.
Τότεναμ: Λιορίς, Κουόκερ, Ντόσον, Γουόκερ, Βερτόγκεν, Ντεμπελε, Χάντλστοον (82' Σάντρο), Ντέμπσεϊ (66' Σίγκουρτσον), Λένον (77' Ταουσέντ), Μπέιλ, Ντεφόε.

* Ελαφρώς βελτιωμένος ο Παναθηναϊκός πήρε ισοπαλία απ' την ισχυρή Τότεναμ, η οποία κατέβηκε με βασική ομάδα στο ΟΑΚΑ, ενώ πλέον με νίκη κόντρα στη Λάτσιο, ξανά στην Αθήνα, μπαίνει για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης.
 Παρ' ολα αυτά και για να μην τρελαινόμαστε, ο Παναθηναϊκός δε μεταμορφώθηκε ξαφνικά ούτε «έστρωσε» επειδή διώχθηκε ο Κατσουράνης. Απλώς, απόψε είχε πάθος και όρεξη, ιδιαίτερα με την είσοδο του Σισοκό στο β' ημίχρονο, στοιχεία που δεν είχε μέχρι σήμερα. Αν συνεχίσει έτσι και αν επιμείνει στα νέα παιδιά, το Τριφύλλι έχει μέλλον, μολονότι η χρονιά μοιάζει ήδη χαμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: