9/8/12

Παναθηναϊκός - Μάδεργουελ 3-0, εύκολα αλλά χωρίς να εντυπωσιάσει «κλείδωσε» ομίλους


 Σπατάλησε ένα ημίχρονο, στη συνέχεια έπαιξε όσο έπρεπε ο Παναθηναϊκός, που νίκησε -ξανά- τη Μάδεργουελ 3-0 (Λάζαρος, Μαυρίας, Σισοκό) και περιμένει την κλήρωση της Παρασκευής για να μάθει τον αντίπαλό του στα πλέι οφ του Champions League. 

 Η διαφορά δυναμικότητας με τους Σκοτσέζους ήταν δεδομένη και μεγάλη, το 2-0 του πρώτου ματς σκορ ασφαλείας και το μόνο που έπρεπε να κάνει ο Παναθηναϊκός στη ρεβάνς-τυπική διαδικασία της Αθήνας ήταν να σφραγίσει την πρόκρισή του στα πλέι οφ με ωραίο ποδόσφαιρο και αρκετά γκολ.
 Το δεύτερο το είδαμε στο ΟΑΚΑ, με τους Χριστοδουλόπουλο (ωραίο φάουλ, 52'), Μαυρία (ατομική ενέργεια, 75', ξανά με το που μπήκε αλλαγή) και Σισοκό (πλασέ, 82', πρώτο γκολ με ΠΑΟ) να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα. 
 Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν ενθουσίασε το Τριφύλλι, παρά τα όσα θα διαβάσετε αριστερά και δεξιά, από αρθρογράφους που ψάχνουν πρόβατα να ταΐσουν σανό.
 Βεβαίως απ' την άλλη πλευρά δε θα πάμε στο άλλο άκρο, αυτό της αναίτιας κριτικής, που επίσης πολλοί αρέσκονται να σκούν, ως γεννημένοι γκρινιάρηδες και μίζεροι. Βρισκόμαστε ακόμη στο κατακαλόκαιρο, η ομάδα είχε σφραγίσει την πρόκριση με ακόμη ένα ευρωπαϊκό διπλό, μπορεί όντως να σπατάλησε άσκοπα 45', όμως έφτασε δια περιπάτου σε ένα 3-0 και με συνολικό goal average 5-0 απέκλεισε τους άπειρους Σκωτσέζους για να επιστρέψει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά το περσινό πατατράκ (εξασφάλισε Europa League, πάει φυσικά για Champions).
 Ο Μαυρίας σκόραρε ξανά με το που πέρασε στο ματς και ίσως θα πρέπει να λογαριάζεται περισσότερο απ' τον Φερέιρα, ο Λάζαρος με τον Σισοκό μπορούν να φτιάξουν ένα τρομερό δίδυμο, ο Βιτόλο κάνει πολλή δουλειά στο κέντρο, αλλά του λείπει ένα ταίρι (θα αναπολούμε σύντομα τον Σιμάο) και ο Μπουμσόνγκ είναι πραγματικός βράχος στην άμυνα, μόνο που επίσης θέλει έναν εξίσου καλό δίπλα του. Να μπει στην ομάδα κι ο Κουίνσι κι αν ο Φορναρόλι αποδειχθεί σκόρερ (ο Τοτσέ δεν κάνει), τότε το μόνο κενό του Τριφυλλιού ενόψει της σεζόν που μόλις ξεκίνησε θα είναι ένας δημιουργικός χαφ, ένα δεκάρι, μιας και ο Λάζαρος μπορεί να κάνει άλλες δουλειές, όχι όμως (και) αυτήν.
 Ο Φερέιρα, τέλος, χειροκροτήθηκε ξανά απ' τον κόσμο, με τον οποίο έχει αναπτύξει μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αλληλοστήριξης, μένει να δούμε θετικά αποτελέσματα και στην πράξη. 

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Μαρίνος (71' Κατσουράνης), Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος (78' Πετρόπουλος), Σισοκό, Τοτσέ (71' Μαυρίας).
 Μάδεργουελ: Ράντολφ, Χάμελ, Λο, Χάτσισον, Χέιτελι, Ογιάμα, Μέρφι, Λάσλεϊ, Ράμσντεν, Ντέιλι (76' Χίνγκντον), Κάμινς (76' Ανγκόλ).

* Καλή μας κλήρωση λοιπόν, την Παρασκευή 10/8, 13:00, όπου καλό θα ήταν να αποφύγουμε Μάλαγα (λόγω Ισπανίας, αν και αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα), Ουντινέζε, Λιλ και να πέσουμε με Γκλάντμπαχ ή Φενέμπαχτσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: