1/8/12

Μάδεργουελ - Παναθηναϊκός 0-2, πήρε νίκη-πρόκριση και ανάσες!

 

 Σημαντική νίκη με σκορ 2-0 πέτυχε ο Παναθηναϊκός στη Σκοτία κόντρα στη Μάδεργουελ για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς. Μεγάλο ματς απ' τον Σισοκό, ικανοποιητική εικόνα για πρώτο επίσημο αγώνα και μεγάλη οικονομική ανάσα.

 Μπορεί η Μάδεργουελ να μπήκε από «παραθυράκι» στη διοργάνωση εξαιτίας του υποβιβασμού της Ρέιντζερς και να μην είναι ομάδα επιπέδου Champions League, όμως ο Παναθηναϊκός όφειλε να παρουσιαστεί σοβαρός, για να μην είχε τα περσινά αποτελέσματα. Και το έπραξε στο βαθμό που μπορούσε, καθώς για πρώτο επίσημο ματς και χωρίς κάποια σοβαρή προετοιμασία, κατάφερε να πάρει μεγάλη εκτός έδρας νίκη, με καθαρό σκορ, παίζοντας μάλιστα ποδόσφαιρο κατοχής και κυκλοφορίας της μπάλας.
 Ο Μπουμσόνγκ άνοιξε το σκορ μόλις στο 14', όταν από ωραίο φάουλ του Χριστοδουλόπουλου πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα. Έτσι τουλάχιστον φάνηκε απ' την τηλεόραση, καθώς το γκολ καταχωρήθηκε στον Λάζαρο.. Το 2-0 για τον Παναθηναϊκό έκανε ο Μαυρίας, στο 74', ενώ μόλις δευτερόλεπτα πριν είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο, από πανέμορφη ασίστ του Σισοκό, επιστέγασμα μιας εξαιρετικής παρουσίας του Ιβοριανού. Οι πράσινοι θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα γκολ, όμως οι Λάζαρος, Φορναρόλι (ντεμπούτο, ως αλλαγή), Βύντρα σπατάλησαν κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες. 
 Απ' την άλλη πλευρά οι Σκοτσέζοι δεν έδειξαν κάτι ιδιαίτερο και απείλησαν τον Καρνέζη μόνο σε δυο τρεις περιπτώσεις και αυτές με κεφαλιές από σέντρες. Στοιχείο ωστόσο που χρίζει προσοχής, μιας και οι Μπουμσόνγκ-Βελάσκες τα πήγαν πολύ καλά, αλλά έχασαν ορισμένες μονομαχίες στον αέρα.
 Το τελικό 0-2 λογικά δίνει την πρόκριση στον Παναθηναϊκό, που όμως θα πρέπει να τη σφραγίσει με δεύτερη νίκη στην Αθήνα, την ερχόμενη Τετάρτη.
 Με τη διαφαινόμενη πρόκριση περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ευρώ θα μπουν στο ταμείο του Τριφυλλιού, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα μεταγραφής ενός ακόμη παίκτη, ενός οργανωτή που λείπει απ' το κέντρο και ο οποίος θα ανεβάσει την ομάδα ένα επίπεδο.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
 Μάδεργουελ: Ράντολφ, Χάτσινσον, Ράμσντεν, Χέιτλι, Χάμελ, Χάμφρεϊ, Λάσλεϊ, Λο, Μέρφι, Χίγκντον, Ογιάμα (79’ Ντέιλι).
 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Βελάσκες, Μαρίνος (67’ Κατσουράνης), Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκο, Χριστοδουλόπουλος (85’ Φορναρόλι), Τότσε(75’ Μαυρίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: