1/4/12

Παναθηναϊκός - Άρης 1-0

 Με πρωταγωνιστή τον Γκέργκελι Ρούντολφ, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, οι πράσινοι πήραν τη νίκη με 1-0 επί του Άρη στο ΟΑΚΑ. Μέτρια εμφάνιση από το Τριφύλλι που πήρε, όμως, αυτό που ήθελε. 
 
 Έτσι, όπως εξελίσσεται η αγωνιστική περίοδος ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και οι παίκτες του το μόνο που έχουν να κάνουν είναι το καθήκον τους. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το να παίρνουν τις νίκες που θα βγάλουν τον Παναθηναϊκό στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έστω και με κακές εμφανίσεις όπως αυτή με τον Άρη.

 Άλλο ένα "στείρο" 45λεπτο
 Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε τη διάθεση, είχε την κίνηση, είχε την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά δεν είχε ποδοσφαιριστές στην περιοχή του Άρη για να απειλήσει. Δεν είναι τυχαίο ότι ανησύχησε τον Βελλίδη μόνο με μακρινά σουτ και με ατομικές ενέργειες των Κουίνσι και Χριστοδουλόπουλου.
 Στο 6' ο Βιτόλο δοκίμασε το πόδι του, με τον τερματοφύλακα του Άρη να αποκρούει σε κόρνερ. Ακολούθησε ένα διάστημα έως το 30' όπου οι ποδοσφαιριστές του Φερέιρα δεν βρήκαν διαδρόμους και περιορίστηκε σε ανούσια κυριαρχία.
 Στο τελευταίο τέταρτο, Κουίνσι και Λάζαρος ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και με ατομικές ενέργειες διέσπασαν την άμυνα του Άρη χωρίς όμως να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις προσπάθειες τους. Την ίδια στιγμή, ο Σπυρόπουλος είχε πολλές προωθήσεις και δημιούργησε ρήγματα, σε ένα από τα οποία στο 39' βρήκε τον Ζέκα στη μικρή περιοχή, όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ.
 Από την άλλη, ο Άρης είχε καθαρά παθητικό ρόλο στο παιχνίδι (65-35 η κατοχή υπέρ του Τριφυλλιού), αλλά πιστώνεται την μοναδική καθαρή ευκαιρία του ημιχρόνου. Στο 20' ο Ούμπιντες βρήκε τον Νέτο, τον οποίο κάλυπτε ο Βύντρα, και ο Βραζιλιάνος πλάσαρε, αλλά ο Καρνέζης απέκρουσε σε κόρνερ. Γενικά, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός ήταν ο μοναδικός που προβλημάτισε την πράσινη άμυνα.

 Βελτιωμένος στο δεύτερο
 Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε πολύ πιο ζωντανά από το πρώτο... Στο 48' ο Νέτο έβγαλε τετ α τετ τον Τριανταφυλλάκο, αλλά αυτός απέναντι από τον Καρνέζη, πλάσαρε άουτ. Στο επόμενο δίλεπτο, ο Κλέιτον απείλησε με σουτ από το ημικύκλιο, το πρώτο πέρασε άουτ και το δεύτερο απέκρουσε σε κόρνερ ο Βελλίδης. Ο γρήγορος ρυθμός συνεχίστηκε και στο 57' ο Σπυρόπουλος βρήκε τον Ζέκα στο πέναλτι, αλλά το πλασέ του δεύτερου πέρασε άουτ.
 Όμως ο Σπυρόπουλος στο καλύτερο φετινό παιχνίδι του κατάφερε να αποβληθεί. Δέχτηκε κίτρινη στο 60' για ένα μαρκάρισμα στον Κατίδη, κατόπιν είχαν λεκτική αντιπαράθεση, τον έπιασε από τον λαιμό και ως αποτέλεσμα αποβλήθηκε με απ' ευθείας κόκκινη...
 Ο Φερέιρα προσπάθησε να αντιδράσει με διπλή αλλαγή, περνώντας στο παιχνίδι τους Ρούντολφ και Νίνη αντί των Λάζαρου και Κλέιτον. Παράλληλα, τοποθέτησε αριστερό μπακ τον Καντέ και γύρισε τον Σιμάο ως στόπερ. Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, αφού ο Άρης δεν έδειχνε διατεθειμένος να ρισκάρει. Στην πορεία κέρδισε κάποια μέτρα, όμως δεν δημιούργησε καμία κλασική ευκαιρία.

 Το πρώτο του Ρούντολφ
 Η τελευταία κίνηση του Φερέιρα ήταν η είσοδος του Μαρίνου αντί του Ζέκα, όμως η εικόνα του αγώνα δεν έδειχνε να αλλάζει.
 Ωστόσο εκεί που ο Άρης έδειχνε να έχει βολευτεί με την ισοπαλία, ο Παναθηναϊκός χτύπησε στο 82' στην αντεπίθεση. Ο Κουίνσι κέρδισε τη μπάλα από τον Φατί στη γραμμή αριστερά, μπήκε στην περιοχή και έδωσε στον Ρούντολφ, αυτός γύρισε και πλάσαρε στην αριστερή γωνιά του Βελλίδη, ανοίγοντας το σκορ.

 Από prasinanea 

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βιτόλο, Σιμάο, Ζέκα (76' Μαρίνος), Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλος (64' Ρούντολφ), Κλέιτον (65' Νίνης).

 Άρης: Βελλίδης, Καζναφέρης (46' Γιαννιώτας), Μισέλ, Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Παπαζαχαρίας, Φατί, Νέτο, Τσουκάνης (46' Κατίδης), Ούμπιντες, Τριανταφυλλάκος (65' Πρίττας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: