4/12/11

Άρης - Παναθηναϊκός 3-1, πολύ κακή εικόνα και δίκαιη πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα

 

 Ο χειρότερος φετινός Παναθηναϊκός, χωρίς νεύρο και καθαρό μυαλό ηττήθηκε με 3-1 από τον ανώτερο και εμφανώς  ψυχωμένου Άρη, γνωρίζοντας την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα και πέφτοντας από την κορυφή (έχει βέβαια ματς λιγότερο).
 Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και αιφνιδίασαν το Τριφύλλι, αφού πήραν από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα και δεν άφησαν τους πρωτοπόρους και αήττητους πριν το ματς, να κάνουν το γνώριμο παιχνίδι τους. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες και αφού γλίτωσε σε δυο τρεις περιπτώσεις, δέχτηκε τελικά το γκολ στο 14' από τον Τσέζαρεκ, ο οποίος με ωραίο σουτ στην κίνηση μετά από σέντρα του Μίσελ νίκησε τον Καπίνο.

 Αμέσως μετά το γκολ πάντως οι πράσινοι βγήκαν μπροστά και πίεσαν τους γηπεδούχους, ενώ μετά το άστοχο σουτ του Κλέιτον στο 36' ήρθε το γκολ στο 38' όταν ο Λέτο εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Μπουμσόνγκ έπιασε την καρφωτή κεφαλιά και νίκησε το Βελλίδη.

 Από εκείνο το σημείο και μετά η εικόνα του αγώνα άλλαξε αλλά ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά και σα να μην έφτανε αυτό, δέχτηκε γκολ στη λήξη του ημιχρόνου, σε μία ανύποπτη φάση και λάθος του Σαριέγκι. Ο Ντίκο από κοντά πλάσαρε εύστοχα για το 2-1.
 Μία άτυχη στιγμή αυτή και μία με τη σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Νέτο μπήκε αλλαγή και στο 47' με εύστοχη εκτέλεση φάουλ από το ύψος της περιοχής έκανε το 3-1. Δύο γκολ στο τέλος του α' σαραπενταλέπτου και στην αρχή του β' άλλαξαν όλη την εικόνα του ματς, όπως και τις ψυχολογίες των δύο ομάδων και κατέστρεψαν τα σχέδια του Φερέιρα για το δεύτερο μισό του αγώνα. Το υπόλοιπο μέρος μέχρι και τη λήξη ήταν βαρετό, με το χρόνο να κυλάει απλώς υπέρ του Άρη και εναντίον του Παναθηναϊκού. 

 Το τελικό αποτέλεσμα έδωσε μόλις τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα για τον Άρη και πρώτη(!) στην έδρα του, ενώ γκρέμισε από την κορυφή τον μέχρι πριν το ματς αήττητο Παναθηναϊκό (έχει βέβαια λιγότερο ματς).

 Επόμενο ματς για το Τριφύλλι, ξανά εκτός έδρας με τον Πανιώνιο, σε ματς που αναμένεται πολύ καυτό και κρίσιμο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Και δε χρειάζεται να αναφέρουμε από τώρα τι εστί Πανιώνιος και τι σχέσεις έχει με τον «μπέμπη» που εξακολουθεί να βιάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα έχουμε όλο το χρόνο μες στη βδομάδα να αναφερθούμε στο επικείμενο ματς.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Αρης (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Βελλίδης, Μισέλ, Παπαστεριανός (81' Καπετάνος), Σανκαρέ, Ντίκο, Τόχα, Φατί, Ούμπιντες, Γιαννώτας (46' Νέτο), Ιάκομπ (61' Καστίγιο), Τσέζαρεκ.

 Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Σιμάο, Ζέκα (71' Πετρόπουλος), Κουίνσι (85' Μαυρίας), Λέτο, Κλέιτον (60' Ρούντολφ)

3 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Δεν περίμενα να παίξουμε τόσο καλά. Χορταστική εμφάνιση. Δίκαια και άξια νίκη. Μπήκες πολύ νωχελικά στο ματς και μέχρι να πάρεις μπρος, είχες φάει ήδη ένα γκολ. Η ομάδα μασούσε σίδερα. Πρέπει να κάνουμε σερί νικών.

Mike είπε...

Γεια σου φιλε, συγχαρητηρια για τη νικη σου, ησουν πολυ καλος και παθιασμενος, ενω εγω κακος, χωρις νευρο.
Αν επαιζες ετσι και με γαυρο θα τον ειχες νικησει κι αυτον (απλη διαπιστωση κανω, καμια νυξη για τπτ).
Θα ανεβεις μωρε, ηταν πολυ περιεργο το οτι ησουν τοσο χαμηλα στη βαθμολογια..
Το θεμα ειναι εγω τι θα κανω τωρα που το παιχνιδι αρχιζει να ξαναπαιζεται εκτος γηπεδων..

KANTHAR0S είπε...

Με τον Ολυμπιακό δέχτηκα τρία γκολ με το κεφάλι και πήρα μπρος τα τελευταία 25 λεπτά. Τώρα πήρα μπρος από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο. Εδώ και μήνες υποστηρίζω ότι θα ρολάρει η ομάδα. Ας ελπίσουμε ότι θα πέσω μέσα.

Υ.Γ. Το γκολ που τρώω από τον Γάλλο είναι πάλι με το κεφάλι. Έλεος.