12/10/11

Γεωργία - Ελλάδα 1-2, με ανατροπή σφραγίστηκε η πρόκριση


 Χωρίς να παίξει καλά αλλά πετυχαίνοντας την ανατροπή η Ελλάδα νίκησε τη Γεωργία με σκορ 2-1 (Φωτάκης, Χαριστέας) στην Τιφλίδα και καταλαμβάνοντας πανάξια την πρωτιά στον 6ο όμιλο σφράγισε την πρόκρισή της στα τελικά του Euro 2012!

 Μπορεί η Εθνική μας να μην έπαιξε όπως στο δεύτερο ημίχρονο με την Κροατία, μπορεί να μην είχε καλή αμυντική λειτουργία, μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ (ευτυχώς νωρίς), μπορεί να είχε περισσότερο άγχος από ό,τι θα 'πρεπε, όμως τελικά έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή εξασφαλίζοντας έτσι την παρουσία της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα Πολωνίας και Ουκρανίας.

 Την αδράνεια της άμυνας εξαιτίας της οποίας προήλθε το 1-0 των Γεωργιανών, στο πρώτο ημίχρονο, «ξεπλήρωσαν» το... τούβλο του Φωτάκη στο 78' και το πλασέ του Χαριστέα στο 85', αλλά και η... βιασύνη του Κετσπάγια να ολοκληρώσει τις αλλαγές του στο 65'(!), που είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να αγωνιστούν με 10 παίκτες για είκοσι περίπου λεπτά μετά τον τραυματισμό του Ταρκαμάντζε.

 Μεγάλη στιγμή και για τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος έφτασε τα 16 ματς αήττητος από τότε που ανέλαβε την Εθνική, ξεπερνώντας κατά 1 αγώνα τον προκάτοχό του, Ότο Ρεχάγκελ.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 Γεωργία (Κετσπάγια): Ρεβισβίλι, Κάσια, Αμισουλασβίλι, Χιζανισβίλι, Καλάτζε, Κανκάβα (42' λ.τρ. Λομπιανίτζε), Κομπιασβίλι, Γκριγκαλασβίλι (51' Ιασβίλι), Ταργκαμάτζε, Μιτσεντλίζε (65' Γκουρούλι), Μαρτσβαλάτζε.

 Ελλάδα (Σάντος): Τζόρβας, Βύντρα, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Τζιόλης (56' Φωτάκης), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (68' Αθανασιάδης), Χαριστέας, Γκέκας (90' Κονέ).

  * Μεγάλη ανατροπή και νίκη ΚΑΙ για την Εθνική ελπίδων, η οποία επικράτησε 3-2 εκτός έδρας της Λευκορωσίας, για τον 1ο προκριματικό όμιλο του EURO 2013. Η Εθνική μας, που πέρασε δεύτερη στον όμιλό της, στα επόμενα ματς, που θα διεξαχθούν στην Τρίπολη, θα υποδεχτεί την πρωτοπόρο Γερμανία (11/11) και τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη (14/11).

Δεν υπάρχουν σχόλια: