16/4/11

Εσπερίδες- Παναθηναϊκός 52-69, στόχος (πλέι οφ) επετεύχθει!

Οι πράσινες κέρδισαν με 69-52 τις Εσπερίδες και εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στα πλέι οφ, στόχο που είχαν θέσει από την αρχή του πρωταθλήματος. Τέσσερις πράσινες με διψήφιο αριθμό πόντων σε έναν αγώνα που έγινε παρουσία 500 περίπου οπαδών του τριφυλλιού.
 
  Με μία εμφάνιση για φίλημα, οι πράσινες ήταν σοβαρές και πειθαρχημένες στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα για να πάρουν τη νίκη με 69-52 στο κλειστό της Καλλιθέας επί των Εσπερίδων και να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Έναν στόχο που είχαν από την αρχή της σεζόν και κατάφεραν να υλοποιήσουν με πολύ καλές εμφανίσεις στο τέλος.
Η Μαρία Χαλιβελάκη ήταν η κορυφαία των πρασίνων που είχαν σε μεγάλη μέρα και τις τρεις ξένες (Μαρτζινεάν, Μέρφι και Ντερέβνιανικ) και κέρδισαν δίκαια, παρουσίας περίπου 500 οπαδών του Παναθηναϊκού που έκαναν το κλειστό της Καλλιθέας να μοιάζει... Λεωφόρος.
 
 Οι Εσπερίδες δεν θα μπορούσαν να αντέξουν σε γρήγορο τέμπο και αυτό επιδίωξε να επιβάλλει ο Παναθηναϊκός στην αρχή του αγώνα. Με πίεση σε όλο το γήπεδο και την Ντερέβνιανικ να τρέχει στον αιφνιδιασμό και να σκοράρει, οι πράσινες πήραν από νωρίς ένα προβάδισμα ασφαλείας (6-14 στο 4'). Με την Μέρφι να σκοράρει από την περιφέρεια και όλες τις πράσινες να συνεισφέρουν στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 12-26 στο 11', μιας και στην άμυνα είχε κλείσει καλά την Αξιοπούλου και δεν άφηνε να φτιάξει παιχνίδι για τις γηπεδούχες.
Όταν ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και απέναντι στην ζώνη των Εσπερίδων τα σουτ από μακρυά δεν βρήκαν τον στόχο, η διαφορά μειώθηκε, με τις Μίλκοβα και Ντάκερ να πετυχαίνουν συνεχόμενους πόντους και το σκορ να γίνεται 21-26 στο 15'.
Συνολικά οι πράσινες έμειναν για έξι ολόκληρα λεπτά χωρίς να πετύχουν πόντο και οι Εσπερίδες εκμεταλλευόμενες και την κακή διαιτησία που έπαιζε έδρα, ισοφάρισαν σε 26-26 δίνοντας και πάλι στο παιχνίδι τον χαρακτήρα του ντέρμπι.
Το τρίποντο της Χαλιβελάκη στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έδωσε ανάσες στις πράσινες που πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα πέντε πόντων, αλλά χρειαζόταν σίγουρα να βρουν λύσεις άμεσα απέναντι στην ζώνη 2-3 των Εσπερίδων. Και αυτές ήρθαν από την άμυνα... Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε μόνο ένα καλάθι στα πρώτα έξι λεπτά στην δεύτερη περίοδο και με καλή κυκλοφορία της μπάλας και επιθέσεις κοντά στο καλάθι, πήρε και πάλι ένα προβάδισμα ασφαλείας (30-43 στο 26').
Παρά τον τραυματισμό της Ντερέβνιανικ που χρειάστηκε να δέσει το πόδι της στο 28' όταν σε μία προσπάθεια να πιάσει την μπάλα χτύπησε στον προσαγωγό του αριστερού της ποδιού, ο Παναθηναϊκός ήταν ψύχραιμος και κράτησε την διαφορά, με τις Εσπερίδες να παίζουν σκληρά, προσπαθώντας να παραμείνουν στο παιχνίδι.
Καλή άμυνα, λύσεις από όλες τις παίκτριες και ο Παναθηναϊκός θύμισε την ομάδα στο ξεκίνημα που δεν είχε αντίπαλο για να γίνει το σκορ 43-60 στο 35' και ουσιαστικά οι Εσπερίδες να πετάξουν... λευκή πετσέτα.

 Τα δεκάλεπτα: 12-22, 28-33, 41-50, 52-69

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:


 Εσπερίδες: Γκρίτζα, Αξιοπούλου 15(3), Ντάκερ 13, Μίλκοβα 16, Μπόνη 6, Χατζηγιακουμή 2, Μαστρογιαννίδου, Λουκάτου, Καπινιάρη, Τσουκαλά.

 Παναθηναϊκός: Χαλιβελάκη 18(1), Μέρφι 11(2), Μαρτζινεάν 16, Ντερέβνιανικ 11, Ζικυρίδου 4, Βλάνη 7(1), Δάφκου 2, Κορακίτη, Βλάχου.


 Από prasinanea.


 * Ο μεγάλος στόχος επετεύχθει, ο Παναθηναϊκός μπήκε στα πλέι οφ και -αν νικήσει ο Άρης τον τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι που ολοκληρώνει την 22η αγωνιστική- θα παίξει με μειονέκτημα έδρας κόντρα στον Αθηναϊκό, όπου θα πάει για τη μεγάλη νίκη-πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: