23/10/11

Παναθηναϊκός - Άρης 84-72, εύκολο ξεκίνημα στην Α1 στο «άδειο» ΟΑΚΑ


 Ο Παναθηναϊκός χωρίς να πιεστεί κέρδισε με 84-72 τον Άρη στο παγωμένο στην... κυριολεξία ΟΑΚΑ με τους Σάτο και Βουγιούκα να είναι οι κορυφαίοι.

 Το κρύο και η άθλια εικόνα με τις άδειες εξέδρες ήταν ίσως τα κυρίαρχα σημεία του αγώνα με τον Άρη, στην πρεμιέρα για τους πράσινους στην Α1.
 Το τελικό 84-72 ήρθε σχετικά άνετα αν σκεφτεί κανείς ότι οι πράσινοι ήταν και άστοχοι στα σουτ από την περιφέρεια (5/16 τρίποντα) απέναντι στην ζώνη που έπαιξε στο μεγαλύτερο διάστημα ο Άρης.
 Σάτο, Μάριτς, Βουγιούκας και Καϊμακόγλου ήταν οι πράσινοι πρωταγωνιστές σε ένα παιχνίδι που ήταν κυρίως τεστ για μελλοντικούς αγώνες όπου η αντίπαλος των πρασίνων θα παίξει ζώνη.

 Κάτι το κρύο, κάτι οι άδειες εξέδρες επηρέασαν όπως ήταν φυσικό τόσο τους πράσινους όσο και τους παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή, με αποτέλεσμα τα πρώτα λεπτά να ήταν ένα ντεμαράζ... λαθών.
 Οι πράσινοι βρέθηκαν να χάνουν στο 8' με 10-13 και η κακή τους επιθετικά παρουσία φαινόταν και από τις 4/10 βολές που είχαν στην πρώτη περίοδο.
 Τα πράγματα άλλαξαν με την είσοδο των Βουγιούκα και Καϊμακόγλου και το ψηλό σχήμα που επέλεξε ο Ομπράντοβιτς με τον Σμιθ στην πεντάδα μαζί τους.
 Ο Βουγιούκας αρχικά με 7 από τους 9 πόντους του Παναθηναϊκού οδήγησε στο 19-15 στο 9' και μετά ανέλαβε δράση ο Καϊμακόγλου.
 Οι πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους κοντά στο καλάθι, πέρασαν την μπάλα χαμηλά, πήραν αρκετά επιθετικά ριμπάουντ και πλέον... όντας ζεστοί, ευστόχησαν στις βολές (9/9 στο δεύτερο δεκάλεπτο) και έτρεξαν ένα σερί 11-0 για να προηγηθούν με 37-22 και τον Καϊμακόγλου σε εκείνο το διάστημα να έχει 8 πόντους.
 Η διαφορά παρέμεινε στους 15 με τους Σάτο και Μάριτς να οδηγούν τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και να πετυχαίνουν και τους 12 πόντους για το 53-38 στο 24'.
 Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μοίρασε τον χρόνο με τον Βουγιούκα να συνεχίζει το κρεσέντο του στο σκοράρισμα και την διαφορά να φτάνει τους 18 πόντους στο 29' (67-49).
 Οι πράσινοι δεν απειλήθηκαν μέχρι το τέλος με τον Λόγκαν ν παίρνει προσπάθειες και την άμυνα να χαλαρώνει στο τέλος, κάτι που σίγουρα δεν άρεσε στον Ομπράντοβιτς...
 Ο Παναθηναϊκός στο τέταρτο δεκάλεπτο έχασε στο επιμέρους σκορ με 17-23 και αυτό μάλλον θα είναι θέμα προς συζήτηση στις επόμενες πράσινες προπονήσεις...

 Τα δεκάλεπτα: 21-16, 41-31, 67-49, 84-72.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:


 Παναθηναϊκός: Μάριτς 9(5 ριμπ.), Μπατίστ 6(6 ριμπ.), Λόγκαν 11(2/8 τριπ.), Σάτο 13(4/4 διπ.), Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 6(2/3 τριπ., 6 ασίστ), Βουγιούκας 13 (5/6 διπ.), Καλάθης 4(5 ασίστ), Κυρίτσης 4, Σμιθ 7, Καίμακόγλου 8(7 ριμπ.), Γιασικεβίτσιους 4.

 Άρης: Μαυροειδής 7, Κερούς 6, Ταπούτος 12(2), Τζέιμς 7(1), Τσαϊρέλης 6, Όλιβερ 7(1), Κρούσιτς 11, Μποχωρίδης, Μούλντροου 5, Βεργίνης 11(3/4 τριπ.), Δήμας, Βεζένκοφ.

 Από prasinanea.

 * Ξεκίνημα με νίκη λοιπόν για τον Παναθηναϊκό στην Α1, όπως άλλωστε αναμενόταν, σε ένα ακόμη πρωτάθλημα όπου οι πράσινοι δεν έχουν αντίπαλο. Ωστόσο οι άδειες εξέδρες έφεραν την έλλειψη κινήτρου και επιπλέον τα λάθη και την απώλεια αυτοσυγκέντρωσης, με συνέπεια οι παίκτες του Τριφυλλιού να μην ανταποκρίνονται σε αυτά που ζήτησε από τον αγώνα ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.
 Όπως και να' χει η προσοχή όλων στρέφεται πλέον στον εκτός έδρας αγώνα της Τετάρτης στο Ζάγκρεμπ, για τη 2η αγωνιστική της Euroleague.

Δεν υπάρχουν σχόλια: