3/8/11

Παναθηναϊκός - Οντένσε 3-4, μαύρη νύχτα στο ΟΑΚΑ


 Με το χειρότερο τρόπο ξεκίνησε η φετινή σεζόν για τον Παναθηναϊκό, με τους πράσινους να αποκλείονται από την Οντένσε μετά την ήττα με σκορ 4-3 μέσα στο ΟΑΚΑ και να ξεχνούν έτσι το όνειρο της συμμετοχής στο Champions League, ενώ καλούνται να παίξουν ακόμη ένα ματς για να μπουν στους ομίλους του Europa League.

 Το 1-1 του πρώτου αγώνα στη Δανία δεν αποδείχθηκε αρκετό για να φέρει την πρόκριση, αφού η αστεία ομάδα που είδαμε το βράδυ της Τρίτης υπέστη εντός έδρας διασυρμό από την πραγματικά άσημη Οντένσε, δεχόμενη τέσσερα γκολ ξανά μετά το προ 18 χρόνων 1-4 από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

 Οι δευτεραθλητές Δανίας προηγήθηκαν με το Γιόχανσον στην πρώτη τους επίθεση, σε μία φάση όπου έγινε λόγος για φάουλ πάνω στον Τζόρβα, όμως φαίνεται τελικά ότι είναι καθαρή. Στο 19' έγινε η αναγκαστική αλλαγή, με τον Τοτσέ να περνά στη θέση του Μαρίνου (τραυματίστηκε στο μηνίσκο) και τον Παναθηναϊκό να γίνεται επιθετικός και να ισοφαρίζει με τον Μπουμσόνγκ (κεφαλιά από κόρνερ του Νίνη) στο 34'.
 Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 50' ο Ισπανός με γκολ στο ντεμπούτο του (ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μετά από απόκρουση σε πλασέ του Κατσουράνη) έκανε το 2-1, όμως η συνέχεια ήταν δραματική...
 Τρία γκολ από την Οντένσε (Ρουντ 58', Κάντρι 80', Αντρεάσεν 88') οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε ταπεινωτικό αποκλεισμό, πριν ο Πετρόπουλος, απλώς, μειώσει στο τελικό 3-4...

 Οι ενδεκάδες της μαύρης νύχτας:

 Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης (74' Καραγκούνης), Μαρίνος (20' Τοτσέ), Νίνης, Λέτο, Κλέιτον (67' Πετρόπουλος)

 Οντένσε (Κλάουσεν): Βέσελς, Ρουντ, Ρεγκίνιουσεν, Αντρέασεν, Κρίστενσεν, Σόρενσεν, Γιόχανσον, Μεντί, Τζεμπά-Τζεμπά, Καντρί (89' Χεγκ), Ουτάκα (87' Τραορέ).


 Μαύρη νύχτα λοιπόν η χθεσινή στο Στάδιο, με τον Παναθηναϊκό να γνωρίζει οδυνηρό αποκλεισμό και να βρίσκεται μια ανάσα από το να χάσει μια ολόκληρη σεζόν πριν καν αυτή ξεκινήσει. Πίκρα ξανά για τους 30000 οπαδούς που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, αρχές Αυγούστου, πίκρα και για τον Τζιμπρίλ Σισέ που εμφανίστηκε στη θύρα των επισήμων και φυσικά, γνώρισε την αποθέωση στην επιστροφή του, ως θεατής, στο Τριφύλλι.
 Πολλά έχουν ήδη ειπωθεί και γραφτεί για την ανύπαρκτη άμυνα και τα ατομικά λάθη των Τζόρβα, Βύντρα, Σαριέγκι, Σπυρόπουλου. Αλλά βέβαια, δε νοείται να τρως 4 γκολ εντός έδρας από τέτοια ομάδα και να επιρρίπτεις ευθύνες σε ατομικά λάθη κάποιων παικτών.
 Για τα χθεσινά χάλια, όπου ξεφτιλίστηκε, δίχως υπερβολή, η ιστορία του Panathinaikos η ευθύνη δε θα μπορούσε να είναι παρά συλλογική. Ήδη κατά τη διάρκεια της περυσινής σεζόν απεδείχθη περίτρανα ότι το «καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών» ήταν μια φούσκα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Όταν λοιπόν έφυγαν και οι Σισέ, Ζιλμπέρτο, τότε καταλαβαίνει κανείς πως ο φετινός Παναθηναϊκός απαρτίζεται από μέτριους παίκτες, ενώ ισχύει ξεκάθαρα για ορισμένους εξ αυτών το «δεν αξίζουν να φορούν τη φανέλα του Παναθηναϊκού», όπως για τους Τζόρβα, Βύντρα, Σπυρόπουλο (πόση υπομονή πια;), Σαριέγκι (έγινε και αρχηγός, ΤΟ ανέκδοτο), Κατσουράνη, Μαρίνο, Καραγκούνη (βραβεύτηκε για τις 100 συμμετοχές στην Ευρώπη, αλλά πλέον δε βγάζει ούτε 60'), Κλέιτον, Σεϊταρίδη, Πλεσί, Πετρόπουλο, Τοτσέ.
 Και αντί να φύγει κάποιος από αυτούς, διώχνουν τους Μπουμσόνγκ, Σιμάο, που είναι ΣΤΑΘΕΡΑ οι καλύτεροι παίκτες μας, μαζί με Λέτο, Νίνη (κάπου εκεί τελειώνουν οι αξιόλογοι ποδοσφαιριστές). Από κει και πέρα τι άλλο να πούμε...

 Όμως, επίσης λάθος, είναι να επιρρίψουμε ευθύνες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στους παίκτες, είτε επειδή δεν μπορούν είτε ακόμη, επειδή δε ματώνουν τη φανέλα, όπως ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ. Ομοίως, δε γίνεται μονίμως στον Παναθηναϊκό όλα αυτά τα χρόνια να ευθύνονται οι προπονητές, οι οποίοι όλοι είναι άσχετοι και εν τω μεταξύ αλλάζουν μετά από μερικούς μήνες στην ομάδα.
 Ξεκάθαρα, όπως σε κάθε περίπτωση, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Κύριοι υπαίτιοι της χθεσινής ντροπιαστικής βραδιάς είναι οι Α-μέτοχοι, που (δεν) κυβερνάνε το καράβι. Είναι ο μεγαλομέτοχος του "έχω 55% αλλά λειτουργώ σαν 30% γιατί κάνω πείσματα" και οι απατεώνες με τα πούρα, που την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια προδίδοντας εκατομμύρια φίλους της ομάδας και ΑΚΟΜΗ δεν έχουν εμφανιστεί πουθενά, δεν έχουν δηλώσει το παραμικρό πάνω στο οποιοδήποτε ζήτημα.
 Το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τη συρρίκνωση του Παναθηναϊκού βαραίνει αυτούς τους τύπους (Τζίγκερ, Βγενόπουλο, Πατέρα, αλλά και Παύλο Γιαννακόπουλο), οι οποίοι, για το καλό της ομάδας θα πρέπει να μην ασχοληθούν ξανά με τη μεγαλύτερη ελληνική ομάδα.

 Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Η σεζόν που έχουμε μπροστά μας φαντάζει από δύσκολη ως εφιαλτική. Η οικονομική ανάσα από την πιθανή πρόκριση επί της Οντένσε δεν ήρθε ποτέ, η συμμετοχή στην Ευρώπη μέχρι -τουλάχιστον- το Δεκέμβρη βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί και η πώληση κι άλλων σημαντικών παικτών προ των πυλών, αφού πρέπει να κλείσει το έλλειμμα και χρήματα δεν υπάρχουν.
 Μέσα σε όλα αυτά, έχουμε και την αστεία απόφαση της Supeleague (μετά την επικύρωση της βαθμολογίας ενός στημένου πρωταθλήματος), να προχωρήσει κανονικά στην κλήρωση(!) του νέου πρωταθλήματος την Παρασκευή, ενώ εκκρεμούν οι εφέσεις του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας κατά της απόφασης για τον υποβιβασμό τους στη Football League, αλλά μένει να δούμε τι θα γίνει με τον Αστέρα Τρίπολης και την Κέρκυρα, που επίσης εμπλέκονται στο κύκλωμα με τα στημένα και αντιμετωπίζουν, επίσης, τον κίνδυνο του υποβιβασμού.
 Σε αυτό το σάπιο σύστημα καλείται ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων και της ακυβερνησίας να αναγεννηθεί και να επιστρέψει στην κορυφή. Χμμ, μάλλον χλωμό φαίνεται, ε;

5 σχόλια:

Laplace είπε...

καλησπερα φιλε
μαυρη βραδια...
ισως το μεγαλυτερο καζο της ιστοριας μας..

Laplace είπε...

καλο υπολοιπο καλοκαιριου να εχεις :)

Mike είπε...

Καλησπερα,
σιγουρα ηταν απο τις χειροτερες βραδιες μας..
Επισης, καλο υπολοιπο!

KANTHAR0S είπε...

Λίγος σεβασμός στο Βύντρα δεν βλάπτει. Πέρυσι ήταν μακράν ο δεύτερος καλύτερος παίχτης της ομάδας.

Δεν έχετε χάσει την μπάλα, η μπάλα σας έχει χάσει. Διάβασε τι έγραφαν οι ρεπόρτερ σου στην προετοιμασία και στο πρώτο ματςμε τους Δανούς και θα καταλάβεις.

Ο μεγαλομέτοχος που λες ότι κάνει πείσματα μετά τα τραγελαφικά συμβάντα που έλαβαν μέρος με τους δυο ''σωτήρες'' έχει κάθε δικαίωμα να κάνει ότι θέλει.

Καληνύχτες.

Υ.Γ. Βγενόπουλε, που είναι οι κλώνοι του Αμπράμοβιτς;

Mike είπε...

Δε μπορεις να φανταστεις ποσο εχω στηριξει το Βυντρα. Αλλα δεν παει αλλο, αυτος, ο Τζορβας, ο Σπυροπουλος κι ο... νεος αρχηγος ειναι επικινδυνοι...
Ο Τζιγκερ δε θα με πειραζει αν οτι κανει το εκανε για να εκδικηθει τους φευγατους (στην πραξη). Με πειραζει ομως γιατι με τη σταση του κανει κακο στην ομαδα ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
Καλο βραδυ φιλε μου.