29/7/11

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα, 9-8 την Κίνα στον τελικό!


 Έγραψε ιστορία με ολόχρυσα γράμματα η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών αφού νίκησε μέσα στη Σαγκάη την Κίνα με 9-8 και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της!

 Τα κορίτσια του αρχιτέκτονα αυτής της ασύλληπτης επιτυχίας, Γιώργου Μορφέση, είχαν πραγματοποιήσει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες και κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας όσο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ το 2010.
 Όμως αυτήν τη φορά έκαναν ακόμη ένα βήμα παραπάνω κατακτώντας την κορυφή του κόσμου, στην οποία και θα παραμείνουν έως το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη το 2013!

 Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν και το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα που κατακτούμε ως Ελλάδα σε οποιοδήποτε ομαδικό άθλημα (ανδρών και γυναικών), κάτι που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία στον άθλο των κορίτσαρων και κάνει το γυναικείο πόλο το πλέον πετυχημένο άθλημα στην ιστορία μας!

 Οι Αντιγόνη Ρουμπέση, Κική Λιόση, Γιούλη Λαρά, Άντι Μελιδώνη, Σταυρούλα Αντωνάκου, Άλκηστη Αβραμίδου,  Φιλιώ Μανωλιουδάκη,  Αγγελική Γερόλυμου, Αλεξάδρα Ασημάκη,  Χριστίνα Τσουκαλά,  Έλενα Κούβδου, Ηλέκτρα Ψούνη, Ελένη Γουλά και φυσικά το προπονητικό τιμ με επικεφαλής το Γιώργο Μορφέση έγραψαν ιστορία και βάζουν στο εξής ακόμη υψηλότερα τον πήχη των προσδοκιών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου στους οποίους θα προκριθούμε μέσω του προολυμπιακού τουρνουά.

 Καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης η Εθνική μας ομάδα έκανε επίδειξη δύναμης πιστοποιώντας την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρισκόταν τελευταία, ενώ και στον τελικό είχε το πάνω χέρι και τον απόλυτο έλεγχο απέναντι στη γηπεδούχο Κίνα. Μετά το ισόπαλο 2-2 του πρώτου οκταλέπτου οι ελληνίδες «γοργόνες» πήραν σταθερή διαφορά 2 και 3 τερμάτων μέχρι και τα τελευταία λεπτά του τελικού, όπου οι Κινέζες μείωσαν στο γκολ αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν την ολική ανατροπή, με το 9-8 υπέρ της Ελλάδας να μένει μέχρι το τέλος και να δίνει αυτό το χρυσό μετάλλιο στη χώρα μας!

 Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-2, 4-4, 2-1
 Τα γκολ του τελικού:
 Κίνα: Πινγκ Λιου 2, Ζι 1, Τενγκ 1, Γουάνγκ 2, Σονγκ 1, Σουν 1.
 Ελλάδα: Ασημάκη 3, Ρουμπέση 3, Μανωλιούδάκη 1, Μελιδώνη 1, Λιόση 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: