15/5/11

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 68-74, «γκρίζα» βοήθεια και «κόκκινο» κύπελλο αλλά... «πράσινο» το πρωτάθλημα !


 
 
 
 Ο Παναθηναϊκός λίγες μέρες μετά τον θρίαμβο της Βαρκελώνης και την κατάκτηση του 6ου ευρωπαϊκού, ηττήθηκε στο τελικό του κυπέλλου από τον Ολυμπιακό και απώλεσε την ευκαιρία για ακόμη ένα tremble.

 Ένας τελικός που ξεκίνησε με παρατράγουδα, με τις συνεχείς αναβολές, συνεχίστηκε με παρατράγουδα, με τη διεξαγωγή του λίγες μέρες μετά το Final Four αλλά και τα εισιτήρια αξίας 75 € και ολοκληρώθηκε με παρατράγουδα, με τους διαιτητές να παίζουν μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος υπέρ του Ολυμπιακού.

 Γιατί μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να ξεκίνησαν καλύτερα στον τελικό αλλά από την αρχή ακόμη οι Πρωταθλητές Ευρώπης γέμισαν με φάουλ. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καθαρό μυαλό στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα οι τυπικά φιλοξενούμενοι να ξεφύγουν με διαφορά ακόμη και οκτώ πόντων. Ωστόσο οι «πράσινοι» βρήκαν στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου τις επιθετικές λύσεις και να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι 39-37. 

 Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός με ένα 8-0 σερί προηγήθηκε με 3 πόντους, 42-45. Λίγο αργότερα ένα κάρφωμα του Μπουρούση λύγισε τη στεφάνη αλλά ο αγώνας δεν διεκόπη αμέσως παρά μετά από λίγο(!), ένα ακόμη δείγμα των «περίεργων» διαιτητικών αποφάσεων...
 Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Διαμαντίδης έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό με 62-59 αλλά ο Ολυμπιακό με ένα 5-0 σερί και τρελό τρίποντο με ταμπλό του Τεόντοσιτς προηγήθηκε ξανά, 62-64, 3,52'' πριν τη λήξη του αγώνα. Ο Μπουρούσης, ο οποίος έκανε πάνω από 5 φάουλ αλλά δεν αποβλήθηκε ποτέ(!) με βολές έκανε το 65-70, ακολούθησαν δύο άστοχα τρίποντα από Σάτο και Νίκολας και ο Μαυροκεφαλίδης έκανε το 65-72. Ο Φώτσης με τρίποντο έδωσε τις τελευταίες ελπίδες για την ανατροπή, η οποία όμως δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να... πει ευχαριστώ στη «γκρίζα» βοήθεια και να πάρει ξανά το κύπελλο και να φτάσει στο 3-0 φέτος επί του Παναθηναϊκού, αποκτώντας παράλληλα ψυχολογικό προβάδισμα ενόψει τελικών πρωταθλήματος.

 Κάτι βέβαια που βολεύει αφάνταστα τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έχει σαφέστατα καλύτερη ομάδα, κάτι που εύκολα ή δύσκολα θα φανεί στη σειρά των τελικών, που κρίνεται στις 3 νίκες και όχι σε 1 μόλις ματς, όπου μπορούν να συμβούν τα πάντα. Κρίμα μόνο για την απώλεια του tremble, αλλά ας πάρουν κι αυτοί ένα τρόπαιο, το οποίο δεν μπορεί να συγκριθεί μπροστά στο 6ο ευρωπαϊκό ούτε και στο ελληνικό πρωτάθλημα, φαβορί στο οποίο είναι φυσικά το Τριφύλλι, έστω και με μειονέκτημα έδρας.

 Τα δεκάλεπτα: 17-22, 39-37, 53-58, 64-78.

 Οι συνθέσεις και οι πόντοι των δύο ομάδων:

 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Καϊμακόγλου 6, Τέπιτς 2, Περπέρογλου 5(1), Μπατίστ 17, Φώτσης 8(2), Σάτο 7(1), Νίκολας, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 17(3), Βουγιούκας, Καλάθης 2.

 ΟΣΦΠ (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Τεόντοσιτς 18(2), Γκόρντον 2, Πρίντεζης, Μπουρούσης 13, Κέσελ 4, Έρτσεγκ 2, Μαυροκεφαλίδης 16, Χαλπερίν 9(1), Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 8(2).

Δεν υπάρχουν σχόλια: